VivanDivan

VivanDivan

fredag 15 april 2011

Hjälp, har hon urinvägsinfektion eller?

God eftermiddag! Förstod att de skulle ringa från förskolan idag och det gjorde de också. Emilia har svårt att kissa för det svider säger hon. Ringde sjukvårdsupplysningen och frågade vad de trodde och de tyckte jag skulle höra av mig till familjeläkaren för att kolla upp om det kunde vara urinvägsinfektion. Nu har jag dock suttit och ringt familjeläkaren var 5e minut i tre timmar och det enda jag får är en röst som säger att alla linjer är upptagna försök igen senare. Irriterande så det förslår. Nu stänger de snart och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Någon som har något tips? Måste man ha pencilin till urinvägsinfektion eller finns det något annat man kan göra. Hörde att man ska dricka surt som citronvatten och tranbärsjuice så det har vi köpt. Hon har dock ingen feber och verkar hur pigg som helst så länge hon inte ska på toaletten…Då sivder det och hon har ont i magen säger hon och mår illa.

Men lite lek orkas tydligen med. Här hemma klättras det rätt mycket och alla skrymslen och vrår blir bra lekplatser…

P1090676P1090670P1090675P1090674P1090671P1090673P1090672

Sånt här gör mig så glad så det bara måste jag dela med mig av. Syskon som leker tillsammans. Observera det oerhört fula fönstret som varit frostfilm på men det är bortskavt. Usch, vad jag vill ha ett nytt där, eller att någon som kan, tar bort resten av filmen…

Återkommer snart med fotoutmaningen :-)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Det låter helt klart som urinvägsinfektion. Man kan välja att behandla med medicin men det kan också funka att dricka mycket, gärna syrligt som du skriver själv - gärna tranbärsjuice som innehåller något som gör att bakterierna inte fäster på väggarna av urinblåsan.
    Min lilltjej har haft det flera gånger och vi har kört pencillin 2 gånger och självmedicinerat med tranbärsjuice flera gånger = samma resultat. Det viktiga är allmäntillståndet - får hon feber tycker jag ni ska söka och få det bedömt.

    Kul att du hittat in till min blogg med!
    Kram och lycka till!

    SvaraRadera
  2. Nadia: Tack för tipsen! Vi gav henne massa citronvatten och tranbärsjuice igår och det verkar faktiskt ha funkat. Hon är mycket piggare idag. Ingen feber så vi avvaktar nog ett tag...

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar