VivanDivan

VivanDivan

måndag 22 april 2013

Nervös inför läkarbesök…

God morgon alla glada! Eller god eftermiddag känns det som för mig. Som vanligt var jag helt slut efter att ha jobbat några timmar igår kväll och gick och lade mig och ställde klockan på 01:00 för att jobba klart det sista jag hade att göra den här helgen. Nu hann jag ändå inte klart men betade av lite av alla to-dos i a f. Så här har man varit vaken några timmar redan (eller ja, ganska många då då) så vi får se hur pigg jag är ikväll när jag kommer hem från jobbet.

Men idag ska jag ju också till läkaren och se om de kan hitta några fel på mig. Har ju känt mig hängig och trött så till förbannelse en längre tid nu och så den där evinnerliga huvudvärken. Har massa andra konstiga symptom också som problem med magen, yrsel, domningar i fingrar (ingen aning om det hänger ihop) och illamående t ex. Så det kändes som att det var dags nu att kolla om det är nåt på tok vilket ju leder till en massa tankar och funderingar vad det kan vara för fel. Tänk om det är något allvarligt? Tänk om jag har någon hemsk sjukdom? Förhoppningsvis är det väl bara att jag har brist på något. Jag hoppas verkligen det och att det inte är något som sitter i mitt huvud som stress eller liknande. Det känns så läskigt för det går ju liksom inte att ta på och blir liksom så diffust. Sen har jag ju alltid sagt att nej, jag skulle aldrig kunna gå in i väggen. Jag gillar stress och när det är full fart för då jobbar jag bättre har jag alltid tyckt. Då skulle jag ju känna mig ännu mer misslyckad om de inte kommer fram till att det är något fysiskt fel på mig utan att det har med “psyket” att göra. Inte för att det är något att skämmas för men just för att jag alltid tyckt att nä, det händer inte mig. Och skulle de komma med förslag som sjukskrivning eller liknande skulle det absolut INTE funka för mig. Det är ungefär så jag alltid känt.

Usch vad privat det här blev då men varför inte. Jag tycker man kan vara öppen med sånt här. Hysh hysh i all ära om varför vi mår dåligt men att ens omgivning vet om varför man inte är helt tipp-topp kan väl aldrig vara fel….eller?

Nåja, vid gott mod än så länge i a f och här får ni en dagens. Kofta Hunky Dory, topp Odd Molly rib jersey top, jeans G-star och skor Swedish Hasbeens.

DSC_0878DSC_0886DSC_0879DSC_0880DSC_0885DSC_0882DSC_0883DSC_0881DSC_0884DSC_0887

Så håll tummarna för mig idag är ni gulliga! Jag lovar att återkomma med rapport sen hur det gick….

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

25 kommentarer:

  1. Tänker på dig.....bra att få prata med en läkare.
    Ibland kan sjukskrivning vara nödvändigt.....hoppas besöket går bra för dig.
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Lycka till! Och stress kan ju ge en massa konstiga symptom. Känner igen mig i en del av det du beskriver. Lite lagom stress kan ju vara nåt positivt men blir det för mycket säger kroppen ifrån. Håller tummarna för dig. Kram

    SvaraRadera
  3. Lycka till hos doktorn och jag hoppas att ni kommer fram till någon lösning för alla de symtomen som du skriver om. Även om Du tycker om att jobba och att ha en viss stressfaktor påslagen så är det inte säkert att din kropp tycker lika. Den behöver vila och sömn och det är så lätt att hamna i en ond cirkel. Ta hand om Dig och din kropp och lyssna på signalerna för de är väldigt tydliga!
    Kram!
    Ulrica

    SvaraRadera
  4. Kære Vivvi

    Jeg ønsker dig held og lykke hos lægen i dag.
    Det er sikkert bare afslapning / afstressning samt vitaminer og mineraler, du mangler.

    Kram
    Annette

    SvaraRadera
  5. Lycka till!
    Jag har alltid varit som du. Att ha mycket att göra är kul men kroppen samtycker inte alltid. Nu inser jag verkligen hur nära jag var att få ett bryt. Och då anser jag också att jag är "stark". Jag hoppas att det inte är något allvarligt men se det inte som ett misslyckande om det nu är stressrelaterat. Renovera, jobba mycket, ledsamheter med er katt osv, det finns mycket som kan utlösa stress.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Håller tummarna för dig! Det är bra att du tar tag i det. Kan ju vara B-vitaminbrist eller liknande. Eller något med sköldkörteln. Kram

    SvaraRadera
  7. Lycka till hos doktorn, det är allvarliga symptom du har och kan mycket väl bero på stress mm. Även om du tycker om att ha mycket att göra och full fart så fungerar det inte för evigt, man måste ha tid för återhämtning och vila, Det funkar inte att gå upp 1 eller 2 på natten för att jobba. Oftast är det personer precis som du som säger att "jag kommer inte gå in i väggen, jag tycker det här är jätte kul" men pang, en dag siter man där.
    Lyssna på kroppen och doktorn!
    /C

    SvaraRadera
  8. Håller tummarna hårt för att du får reda på vad som är på tok. STOR Kram!

    SvaraRadera
  9. Håller tummar och tår hårt för dej .Bra att du går till doktorn.Snygg outfit Lycka till.Kram Rita ♥.

    SvaraRadera
  10. Bra att du gå till läkaren o tar din symptom på allvar. Kroppens signaler ska man lyssna på. Hoppas allt går bra hos doktorn o några dagars vila o återhämtning är alltid rätt både för kropp o knopp. Kramisar Tina

    SvaraRadera

  11. Sköt om dig! Innan jag gick in i väggen hade jag alla se symptom du beskriver ovan. Jobbade som mäklare, älskade mitt jobb och var på 24/7. Men det funkar inte tyvärr, kroppen försöker tala om ngt för dig, ta dig själv på allvar!! Jag gick in i en depression för jag skulle vara så duktig på alla områden, kämpar fortfarande med sviterna av detta, 5 år senare.

    SvaraRadera
  12. Ta det lugnt Vivi och sköt om dig. Precis som många här ovan skriver så känner man sällan att man kanske "är på väg in i väggen": Man blundar lätt för verkligheten.
    Mannen i mitt liv som jobbat som högst effektiv försäljningschef under många år, med 60 timmars arbetsvecka och många ggr nattjobbtimmar och resor lever fortfarande med sviterna av "att gå in i väggen" som han gjorde för dryga 3 år sen...
    Så vännen, ta det lugnt och sätt dig själv och din kropp och själ i första rummet♥

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  13. En liten stilla undran, vad är det för arbetsgivare som tillåter att du går upp mitt i natten för att jobba ??? Ingen seriös arbetsgivare skulle tillåta detta, även om det är mycket att göra. Då är det fel någonstans på arbetsbörda, planering mm.
    Sluta med det för din egen och familjens skull, ingen mår bra av att du kör slut på dig själv.
    /Kram Fia-Lotta

    SvaraRadera
  14. Som så många redan skrivit; gå upp 01-02 för att jobba borde inte funka för någon, supertålig eller ej! I mina öron låter det helt galet! Var rädd om dig, ingen kommer tacka dig för att du kört slut på dig! Lycka till, kram Annelie

    SvaraRadera
  15. Hoppas du får ordentlig hjälp om det är så att du är framme vid väggen. Du låter ungefär som jag innan jag brakade in i den tyvärr. Jag är faktiskt glad att det hände mig och förstår nu i efterhand inte hur jag klarade av att köra på som jag gjorde så länge. Tänkte först prata med dig i helgen men det kändes så dumt när vi samlats för att ha kul.
    Bamsekram

    SvaraRadera
  16. Hoppas du fått några svar från läkaren nu, men precis som flera andra skriver verkar du ha en orimligt krävande arbetssituation. Det är viktigt att du tar hand om dig!
    Kramar
    Superfin dagens! Du klär så bra i den aprikos/orange färgen!

    SvaraRadera
  17. Superfin dagens säger jag med och hoppas att du kommer att må bättre. I mina ögon låter det som du pressar dig ganska hårt på många håll och kanter och trivs bra med det, men att kanske kroppen inte orkar riktigt och säger i från. Allting hänger ju i hop även om det är svårt att acceptera ibland, särskilt för mig själv.
    Massa kramar och hoppas du får en fin kväll,
    L

    SvaraRadera
  18. Ta dina symptom på allvar - kroppen försöker tala till ditt medvetande. Att gå in i väggen är inget svaghetstecken utan ett bevis på att man varit stark i en omöjlig situation för länge. Be dem kolla ämnesomsättningen. Stress under lång tid kan leda till problem med hypoteros eller hyperteros. En dold och vanlig sjukdom hos många kvinnor i 30-40 årsåldern som ger mystiska och diffusa symptom. Hoppas det går bra. // M

    SvaraRadera
  19. Hoppas verkligen du kom till en bra läkare som kan hjälpa dig lista ut vad alla symptom beror på. Du måste lyssna på kroppen fina du!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Hoppas att det gick riktigt bra hos läkaren - alltid bra att kolla sig! Jättefin dagens, kram

    SvaraRadera
  21. Hej, hoppas allt går bra hos läkaren.Så fina kläder du har på bilderna ,men koftan är det en japan knit ?var har du köpt din? Ha det gott Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! det är en envelope knit från Hunky Dory. Jag köpte min på Tullhuset Living i Västerås. Kan finnas i webshoppen men den är rätt vanlig så går nog att hitta lite överallt :) Lycka till
      Kram
      /Vivvi

      Radera
  22. Lyssna på kroppen och ta hand om dig! Själv körde jag på i 150 jobbade mycket och tyckte jag klarade av det, var till vc i annat ärende och då visade det sig att jag inte alls mådde bra visst hade jag ju känt på mig det men inte hade jag ju planerat in att bli sjukskriven pga stress/utbränd, det passade ju intealls in i mitt schema...

    SvaraRadera
  23. Hoppas det har gått bra idag! Dessto fler symtom dessto mindre risk för någon "allvarlig" sjukdom. Oftast är det just stress och brist på återhämtning som kör slut på kroppen. Först ber kroppen lite försiktigt att man ska ta det lugnt och om det inte räcker trappar den upp symtomen tills man lyssnar.

    Ät, sov, träna och umgås med nära och kära! KRAMAR

    SvaraRadera
  24. Nu blir jag smått orolig här, du brukar liksom skämma bort oss med inlägg. Hoppas allt är väl med dig..
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar