VivanDivan

VivanDivan

onsdag 10 april 2013

Mobilberoendet och hur det påverkar våra små

God morgon allihop! Igår läste jag något väldigt intressant på Facebook som fick mig att fundera rätt rejält. Det var någon forskare/psykolog eller vad det var som gjort studier i hur barn påverkas av oss vuxna och vårt mobilbeoende. I stort sett alla har ju en smartphone idag med tillgång till mail, sociala medier som Facebook, bloggar mm och alla mobilspel som finns. Vi har med oss mobilen överallt och känner oss nakna utan den. Men hur påverkar detta våra barn? Ja, man kan ju tycka att jo, men nu har jag ju mobilen så då är det ok att sitta en timme till i lekparken medans barnen leker för då blir det inte så tråkigt. Men det är inte så positivt som vi tror. Vi vuxna kan tycka att vi multitaskar när vi sitter på golvet tillsammans med barnen när de leker och samtidigt svarar på jobbmail i mobilen. Men barn uppfattar det inte så utan känner sig försmådda, förbisedda eller ej sedda då de tycker att vi bara koncentrerar oss på mobilen. Om de t ex håller på att berätta något de gjort på dagen och pling, där fick man ett sms eller ett svar på ett mail som pingar till i mobilen och man plockar genast upp den och även om vi tycker att vi ju samtidigt lyssnar på vad barnet har att säga så uppfattar de inte det på det viset. Och ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att nej, jag ska verkligen bli bättre på att klara mig utan mobilen. Att stänga av den när man kommer hem från jobbet ett par timmar tills barnen somnat. Sen kan jag läsa mailen eller gå igenom Facebookstatusar. Eller Candy Crush för den delen som ju också kan vänta tills de små sover. Jag tog verkligen åt mig av detta känner jag då jag vet hur beroende jag själv är av min mobil och nu tänker jag bli myyyycket bättre på att klara av att stänga av den eller åtminstone lägga ifrån mig den….

Detta var veckans tänkvärda som alla vi vuxna kanske borde fundera över….

Nu slut med tänkvärt och tillbaka till ytligheten och lite dagens-bilder. Jag fortsätter på det lite våriga temat med vita jeans från Please, top AJ 117 Project och skor Ash. Halsbandet är det jag fick från min fina syster från London. Jag ääälskar det :)

DSC_0928 (2)DSC_0929 (2)DSC_0930 (2)DSC_0931 (2)DSC_0932 (3)DSC_0934 (3)DSC_0935 (3)DSC_0933 (3)DSC_0936 (3)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

6 kommentarer:

  1. Läste den oxå å den satte sig i huvudet tyckte det känns ok !! Har tagit bort FB appeni iphonen för att inte bli distraherad !!

    Snygg outfit å halsband
    Kram /Tina

    SvaraRadera
  2. Ja när min barn var små fanns inga mobiler eller datorer!!!
    Jag är inte alls beroende av min mobil.....har den bara för att ringa med och den stängs av när jag är hemma.
    Vilket tjusigt halsband du fått.
    Kram Titti

    SvaraRadera
  3. Det är lika sorgligt varenda gång man ser ett litet barn i sittvagn som förtvivlat försöker få ögonkontakt med en förälder som glor i sin mobil.
    Vad är problemet med att koncentrera sig på sitt barn, har jag alltid undrat. (eller sin hund när man är ute med den)

    SvaraRadera
  4. Interessant og spændende indlæg, jeg hørte her i morges i radioen at til august vil 4 forskellige teleskaber integrere betalingssystem i mobil telefonerne, så vi fremover skal til at betale med den i stedet for vores visa dankort... UPS
    Der kommer chip automater op i butikkerne :)

    Det er blot en samfundsmæssig udvikling, om vi vil den eller ej... Men spændende debat :-) Flot sæt du har på...

    Hvis du/I har lyst så kig over forbi mig, jeg har en fin lille konkurrence.
    Mange hilsener Tina OddStyle

    SvaraRadera
  5. Tror absolut att det stämmer! Bra beslut där.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag instämmer med Titti08. Kram!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar