VivanDivan

VivanDivan

söndag 7 april 2013

Bildstöld på Tradera

Halloj vänner! Nu har det hänt igen. Någon har “snott” bilder från min blogg och använt på Tradera i sina annonser. Ni kanske kommer ihåg den där gången för ett tag sen när jag skrev om scenariot att någon tyckte det var ok eftersom hon halshuggit mig på bilden. Det kan ni läsa om här. Tragiskt men hon tog i a f bort bilderna till slut.

Den här gången fick jag massa tips av er läsare här (tack urgulliga ni för det) och skickade ett meddelande till säljaren att det INTE är ok att ta bilder utan lov då det faktiskt strider mot lagen. Och dessutom rätt olustigt både för mig som inte alls har med annonsen att göra och för potentiella köpare som ju faktiskt inte alls köper objektet på bilden. Fick dock inte ens svar från säljaren och bilderna ligger kvar och hur ogärna jag än vill så kände jag mig tvungen att anmäla annonsen till Tradera. Vet inte om det kommer leda nån vart och känner mig lite dum men för sjutton, hur svårt kan det vara att fråga först?

Och vissa kanske resonerar som så att lägger man ut bilder på nätet får man skylla sig själv. Näää, det får man inte. Det ÄR inte ok att ta någon annans bilder till kommersiella ändamål eller annat utan att fråga eller länka åtminstone. Jag har absolut inget emot att låna ut bilder till andra bloggare t ex så länge det är på mig eller fysiska ting. Dock ALDRIG när det är bilder på mina barn. Hur svårt kan det vara att respektera? Jag vet att jag med det här inlägget riskerar att få påhopp att jag INTE borde lägga ut bilder jag inte vill ska spridas och bla bla bla men den risken tar jag. Tycker att man väl måste kunna få lägga ut bilder och lita på att folk har lite vanligt hyfs. T vill inte vara med i bloggen och det respekterar jag och jag frågar alltid mina barn om det är ok att lägga ut bilderna på dem. Jag misstänker att de inom en snar framtid kanske själva väljer att nej, mamma nu vill vi inte vara med längre och det kommer jag ju självklart respektera.

Men idag vill jag dissa oseriösa Tradera-säljare som snor andras bilder….Så buda INTE på auktionen där dessa bilder ligger ute är ni snälla.

P1120736_thumb[6]P1120739_thumb[5]P1120740_thumb[5]P1120738_thumb[6]P1120741_thumb[6]P1120742_thumb[5]P1120745_thumb[1]

Och bara för att hon var så otrevlig att hon inte ens svarade så tänker jag flasha länken till hennes annons också.

Ha ha, vengeance is a bitch!

http://www.tradera.com/odd-molly-ny-stl-4-terrie-dress--auktion_301744_179237171

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

11 kommentarer:

  1. Jag förstår dig! Så jävla irriterande! Hur svårt är det att ta ett foto själv....Kram!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig DET ÄR INTE OK ta egna bilder hur svårt är det el leta upp produktionsbilder!!

    Tycker du ska anmäla !!

    SvaraRadera
  3. Håller med dig DET ÄR INTE OK ta egna bilder hur svårt är det el leta upp produktionsbilder!!

    Tycker du ska anmäla !!

    SvaraRadera
  4. Jag var med om samma sak för två månader sedan. Någon hade lagt ut en bild på mig höggravid på Tradera MED ansikte o allt. Creepy!!
    Håller med dig fullständigt.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Respektlöst är ordet.....Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Anmäl till Tradera, det gör jag varje gång. De kommer förmodligen att be dig skicka originalbilden då länk till bloggen inte räcker för att de ska plocka bort den. Det är så oförskämt att sno bilder tycker jag..
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ogillas starkt, var med om det förut men den tjejen tog bort min bild direkt då är det ok. Hoppas det löser sig. Kram Nilla

    SvaraRadera
  8. Förresten så fin du är i klänningen! Kram

    SvaraRadera
  9. Det är inte okej att sno bilder, för att använda, klart de ska maila henne!
    Kramar

    SvaraRadera
  10. och jag har mailat henne o frågan hur du vivandivan kan sälja den som du var så fin i och hur det är möjligt att du som är så liten säljer en klänning i storlek 4... hahaha undrar om jag får svar...

    SvaraRadera
  11. Skitskallar finns det gott om tyvärr. Jag kontaktade henne och frågade om hon kunde maila en bild på sin egen klänning - inget mer :D
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar