VivanDivan

VivanDivan

onsdag 24 april 2013

Tack fina ni för omtanken

Hörrni fina bloggläsare! Jag måste verkligen ha världens bästa läsare. Jag är så förskonad från elaka påhopp och skit och blir så glad av er omtanke och fina ord. I mitt förr-förra inlägg får jag så mycket peppingkänsla och omtanke att jag blir alldeles rörd. Läkarbesöket i förrgår gick bra men fick ju inga svar idag precis. De tog i a f massa prover till att börja med så får vi gå vidare därifrån. Sömnen anmärkte hon förstås på och mitt höga tempo kontra de symptom jag har. Det som störde mig lite var att hon utan någon närmare undersökning eller svar på prover föreslog 50 % sjukskrivning, Nääää, verkligen INTE sa jag. Jag älskar ju för det första mitt jobb och nog tycker jag att det är lite lättvindigt att sjukskriva någon utan någon mer utförlig undersökning. Ska det vara sååå lätt att bli sjukskriven så blir jag lite orolig över systemet. Fast när jag tänker efter kanske det är just därför hon frågar. För att liksom kolla av om det är sjukskrivning jag är ute efter…äsch, jag vet inte. Det är i a f inte vad jag är ute efter utan jag vill veta om det är något knas med mig. fick också utskrivet magkatarrs-medicin att testa ifall det är det som strula med magen och så föreslog hon att jag skulle testa LCHF-diet under en period för att kolla om det kunde vara t ex gluten jag är intolerant mot. Sedan testar vi att ta bort mjölkprodukter för att kolla laktos men jag kan ju inte göra båda samtidigt känner jag för det blir lite för jobbigt. Vill ju inte rasa mer i vikt nu när det börjar återställa sig till min normalvikt efter vinterns ras. Ja det var väl pretty much it så länge. Får se nästa vecka när jag får svar på proverna om jag blir något klokare.

Dagens idag blev blus Spira, jeans G-star (ja jag vet att jag har dem ofta men jag bara äääälskar denna modell som heter Arc superskinny). Skor Airstep. Men nej, det får ni inte se just nu för min dator har fått fnatt och kan inte hitta minneskortläsaren så så länge får ni ett par bilder från exakt ett år sen :) Den där klänningen måste jag ju bara leta rätt på känner jag. Cream var det om jag inte minns fel…

P1210975_thumb[7]P1210976_thumb[6]P1210977_thumb[6]P1210984_thumb[6]P1210978_thumb[5]P1210981_thumb[5]P1210983_thumb[5]

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

10 kommentarer:

  1. Ang lchf va lite försiktig med allt fett har man känslig mage kan det blir förödande men jag har själv uteslutigt kolhydrater äter inte bröd pasta ris m m har 2st barn med glutenintolerans men äter inte heller deras bröd!! Finns mycket bra recept kolla in bloggen 56kilo hon har massor av bra tips !! Lycka till och hoppas du bara går åt rätt håll nu 50& sjukskrivning kan vara en uppladdning dock och ett förök att komma igen men man känner bäst själv ...har varit sjukskriven nu i 5v suck skittråkigt men pga av wiplash skada inge kul långtråkigt att vara hemma och begränsad !! Ta det lungt och ta hand om dig och jag älskar din outfit idag thumbs up och gstaren wow förstår om du använder dem ofta skitsnygga :) !!

    KRAM och ta hand om dig
    / Tina

    SvaraRadera
  2. Tycker att du är mycket klokare än den där läkaren. Förstår inte alls hur hon tänker. Att börja utesluta flera saker ur kosten samtidigt är ju helt galet. Och att utesluta gluten innan man vet om man är glutenintolerant är HELT FEL. Dels förstör man alla chanser att testa för glutenintolerans och dels är LCHF verkligen ingen metod för glutenintolerans. Fy vad arg jag blir. Om hon misstänker glutenintolerans ska hon ta blodprov och ev gastroskopi med biopsi. Om hon misstänker laktosintolerans ska man köra strikt laktosfritt i två veckor och sedan provocera med ett stort glas mjölk. Symtomen på laktosintolerans och glutenllergi är dock väldigt olika och det borde en läkare lätt kunna skilja på. Och så får du magsårsmedicin ovanpå allt.

    Sök annan läkare är mitt tips! Den där verkar inte kunna skilja på äpple och päron för fem öre. Arg blir jag!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Åhh stackare har inte hunnit hänga med här så mycket på senaste.
    Men jag håller med Dr Molly. Byt läkare!!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Låter lite knepigt att hon direkt snackar om sjukskrivning innan de vet vad som är fel. Vore som sagt bra att göra ett glutentest också och laktostest. Är det inte vanliga pricktest man gör? Och ska man utesluta är det väl vettigt att testa en sak i taget.
    Dock håller jag inte med om att LCHF inte är en kosthållning om man är glutenkänslig. Varför inte? Man utesluter ju just gluten i den kosthållningen så där hänger jag inte med Dr Mollys resonemang.

    Hur som helst så hoppas jag att du får några vettiga svar och även om du älskar ditt jobb så försök om möjligt att sakta ner farten lite.

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. LCHF innebär ju så mycket mer än att enbart utesluta gluten. Läkare får inte rekommendera en kosthållning som inte är vetenskapligt testad eller utvärderad. Man kan därför bli anmäld och fälld om man rekommenderar LCHF. Vi måste följa dom riktlinjer som finns. Och det är stor skillnad på LCHF och glutenfri kost.

      Radera
    2. Då är jag med på vad du menar. Däremot tror jag absolut att LCHF kan hjälpa till vid magproblem (IBS osv) inklusive glutenintolerans. Har man däremot magsår är det kanske ingen höjdare.

      Radera
  5. Det är mycket strongt att du gick till läkaren Vivvi!
    Men oj det var flera konstigheter, som påtalats här ovan. Sjukskrivning är ok om det verkligen är motiverat och i många fall är det bättre att vara det till 50% än helt och hållet - men det är ju inte någon lösning alls på problemet. Jag tror du goa Vivvi måste tänka på att sätta gränser, jobba på rätt tider och sova hela nätter och få kroppen att leva i en normal dygnsrytm. Återhämtning varje dag och inte bara då och då. Att stressa positivt och ha flow kan vara en oerhörd kraft, men att lura kroppen går inte, inte att lura sig själv heller att tro att det är det enda som gäller. Goa Vivvi, var snäll mot dig själv, och tänk på att du ska hålla många år till på topp. kram Milla

    SvaraRadera
  6. Många olika åsikter är det, men att läkaren föreslog sjukskrivning är kanske för att hon såg att det behövdes. Ibland behövs det något konkret, drastiskt för att bryta mönster och onda cirklar.
    Kanske du borde överväga det.

    SvaraRadera
  7. Man kan inte bli fälld om man rekomenderar LCHF som läkare som förövrigt är en utmärkt kost om man är glutenintolerans. Läs på på både Kostdoktorns blogg och Annika Dahlqvist blogg om dom nya rönen, socialstyrelsens nya kostråd. Andreas Eenfelth har i många år rekomenderat LCHf till sina patienter och han är varken dömd eller sparkad...tvärtom. Annika Dahlströms prick tog man tillbaka då det visade sig att man begått ett misstag så att man inte som läkare får rekommendera LCHF är en stor myt vi måste få hål på.

    Förövrigt tycker jag jättemycket om din blogg Vivvi och hoppas allt reder sig :)

    SvaraRadera
  8. Socialstyrelsen har i sin nya broschyr börjat rekomendera LCHF till bla diabetespatienter. Så att man inte som läkare får rekomendera detta är totalt fel och inte påläst.

    Dessutom har jag blivit mycket hjälpt av LCHF för min glutenintolerans...då kosten är helt glutenfri. Så jag skulle absolut prova den om jag vore du. Jag kan numer leva ett normalt liv. Tack för en bra blogg förresten.

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar