VivanDivan

VivanDivan

måndag 14 mars 2011

Vad är det som händer i blogglandia?

Nu måste jag bara skriva igen för vad är det som händer i blogglandia? Har de senaste dagarna läst runt och det som i början var lite harmlösa åsikter åt det ena eller andra hållet om ett klädmärke som vi är så många som tycker väldigt mycket om har nu blivit väldigt otrevligt. Missförstånden har haglat, otrevliga kommentarer och bloggare som fått otrevliga mail och hot. Vad är detta? Inte alltid lätt att få fram vad man tycker och tänker via det skrivna ordet utan att missförstånd uppstår för det är precis det jag tror händer. Allt blir upptrissat till orimlighet och jag kan då inte låta bli att tänka hur världen skulle se ut om kvinnorna styrde. Tror inte det skulle vara lika mycket vapen och krig men intriger och falska spel skulle nog vara vardagsmat.

krig

Jag kan öppet säga att en av anledningen att jag vände blickarna åt Odd Molly hållet från första början var att jag just började läsa runt i bloggarna och jag tyckte det verkade finnas en sådan värme och gemenskap men vad är det som hänt? Solsidan verkar inte vara helt ute med sina falska “Odd Molly-morsor”.

solsidan

Jag har själv haft åsikter och skrivit ett par inlägg men att ge sig på någon personligen tycker jag är att gå över gränsen. Står inte på varken den ena eller andra sidan utan försöker förstå sammanhanget i det som händer. Kanske inte ens ska lägga mig i för jag är ju “ingen storbloggare” som det ju verkar kallas på vissa ställen. Men vad är en storbloggare? Jag läser bloggar av alla det slag och bryr mig inte ett dugg om ifall någon har 10 besökare per dag eller 10 000. Alla har väl samma värde eller?

Nu har det ju gått så långt så jag har märkt att vissa kanske mår jättedåligt av det här som hänt. Skärpning nu och tillbaka med värmen och positivismen i blogglandia.

imagesCAHYFOEE

Lite mer kärlek och omtanke behöver vi väl alla och det är ju en sak som är så kul med bloggandet. Att få små söta kommentarer och även kunna få lämna små fotspår tillbaka.

imagesCAQCNEGR

Jag har via min lilla betydelselösa blogg och att jag försöker hålla mig aktiv i andras bloggar fått en hel hög kontakter som jag är jättenyfiken på och gärna skulle vilja träffa i verkligheten. Ni är ju bara bäst. ALLIHOP!

imagesCALVKLIG

Ibland blir det lite sådana här inlägg här i bloggen bara för att jag måste skriva av mig, annars får fingrarna spel. Läs om ni vill :-) Jag tycker i a f om er allihop oavsett åsikter. Allas åsikt räknas och jag sänder en tanke till alla er som fått trista kommentarer och mail och tagit åt er av det som händer och mår dåligt! Stå på er!

Återkommer med lite ytligt modesnack. Är hemma och VABar idag så det är tveksamt om det blir någon dagens. Osminkad och i mysdress och inte på topp själv heller….

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Hej har också läst dessa insändare.om O M.Tråkigt för de som är som är in blandade.Var nog inte meningen att det skulle bli så stort.Ny dag nya bekymmer eller ny dag och inga bekymmer.Ha det gott Lena

    SvaraRadera
  2. Håller med dig i det du skriver, det är väldigt tråkigt vilka proportioner allt verkar ha fått! Jag har medvetet valt att inte ge mig in i debatten, men tyvärr påverkas man ju av stämningen ändå. Hoppas också att detta snart är förbi och kan läggas till handlingarna för precis som du så är en av anledningarna till att jag också dras till odd molly just denna gemenskap som verkar (ha) genomsyra(t) denna sfär inom bloggarnas värld. Jag tror och hoppas dock att det mesta bygger på missförstånd och att det är svårt att tolka saker som skrivs exakt på det sätt som författaren avsåg, vilket leder till misstolkningar.
    kram

    SvaraRadera
  3. Haha, sorry men nu när jag läste på andra bloggar om just detta så hittade jag en kommentar från dig: "Har ju blivit riktigt spännande att läsa runt de senaste dagarna. Mer sånt här, den kvinnliga krigsföringen när den är som bäst ha ha...bloggkrigen".
    Det verkade ju liksom som att du tyckte det var kul?
    Eller så är det ett exempel på det där "kappvändandet" igen.
    / Hanna

    SvaraRadera
  4. Hanna: Ja, det var min åsikt innan jag insåg att det var personliga påhopp och människor som blev uppriktigt ledsna. Då har det riktigt gått för långt. Dessutom var min kommentar där menat som ironi för just då kändes det som man kunde skratta åt det. Och det är ju det jag menar, att skriva något kan ofta misstolkas hit eller dit och det är ju då det bli så fel. Som nu. Kalla mig kappvändare om du vill men alla kan vi ju inse när något har gått för långt och precis det har jag gjort.

    /Vivvi

    SvaraRadera
  5. Näe, antar att det är ett exempel på ännu ett missförstånd? :)
    Jaja, ha en trevlig kväll- hoppas inte min fråga gjorde dig upprörd.
    / Hanna

    SvaraRadera
  6. Hanna: Nej absolut inte! Förstår hur du tänkte och jag kan ångra att jag skrev som jag gjorde där men men, gjort är gjort och det får jag stå för. Ibland kommer det liksom grodor ur fingrarna när hjärnan inte hänger med.

    Det jag tycker är riktigt trist i detta är att det är många som fått trista påhopp och verkligen blivit ledsna och det är ju så synd på alla dessa fina tjejer. Även om jag inte håller med om allt överallt så är allas åsikt lika mycket värd tycker jag och det måste respekteras. Sen att vi kvinnor är en falsk och intrigerande art är nog något vi får leva med....Jag hoppas i a f att allt kommer ordna sig och detta kan blåsa över så vi kan börja med de små söta kommenterna istället...

    Trevlig kväll tillbaka
    /Vivvi

    SvaraRadera
  7. Jag håller med! Mycket missförstånd och olika tolkningar av saker och ting. Skit-trist! Kram!

    SvaraRadera
  8. Ja, väldigt tråkigt att det har blivit så här! Hade såååå önskat att jag aldrig skrivit mitt första inlägg (även om jag fortfarande tycker att det varken var mobbing eller något som någon skulle ta personligt, bara en åsikt). Bryr mig personligen inte så väldigt om taskiga kommentarer, alla har ju rätt till sina åsikter, men blev ledsen när en av mollybloggarna plötsligt tog upp saken igen, klistrade in en av mina egna kommentarer hos mig och sen tog bort mig från sin blogglista. Frågar du mig, så är det typiskt kvinnligt; det här hade aldrig hänt i en bloggvärld bland män!

    God afton!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar