VivanDivan

VivanDivan

onsdag 30 mars 2011

Shiver’s in da house och stressande feel-good bloggar

God morgon! Hoppas ni har sovit gott! Jag var uppe imorse lite tidigare och tog rätt på lite tvätt. Fattar inte vart kvällarna tar vägen. Var hemma runt halv sju igår kväll och efter middagen var det lite bloggande en stund och sen nattning av barn. Efter det var man ju så trött själv så då orkar man inte göra något vettigt alls.

Kom då att tänka på alla bloggar jag läser och hur allt ofta ser så perfekt ut. Nystädat, stylat, livet leker. Vad fasen, jobbar inte folk? Finns så många “feel-good” bloggar som jag älskar för det är så mycket fina bilder men samtidigt blir jag stressad av att läsa dem då jag inser att sådär fint och städat och perfekt liv har inte jag. Vi har travar med tvätt ständigt, dammtussar i hörnen, leksaker överallt mm och inte orkar man ta tag i det i veckorna heller. Då skulle man ju aldrig få någon fritid? Då börjar man ju fundera också om det verkligen kan vara sådär perfekt hemma hos folk eller om det bara är en fasad i bloggen?

Mmmm, tål att tänkas på…..

Idag inviger jag min Odd Molly Shivers blouse i indigo. Strlk 1 har jag på den och tycker den är normal i storlek. Jättefin med guldiga broderier på ryggen och ärmarna. Underbart mjukt tyg i någon silkesmix. Jätteskön och kommer bli användbar som liten jacka till sommaren över klänning t ex. Idag “kombar” jag den dock med svarta jeans från G-star och ett vitt linne. Skärp och hårband från H&M. Skor Wildflower by Kenza. Hade jätteproblem med ljuset så jag försökte redigera vissa bilder lite men jag vet inte vad som återspeglar färgen bäst riktigt. Mer grå än blå tycker jag i a f att den är…

P1080548P1080547P1080545P1080544P1080546P1080550P1080551P1080552P1080558P1080557P1080561P1080562P1080563P1080564P1080565

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. WOW vad snyggt vilken kanondagens URSNYGG!! Blusen har jag liksom inte riktigt fattat hur den sett ut fast jag kollat bilder fått för mig den var mera ballong men WOW hur snygg som helst kombon MVG :)

    Läser många feelgoodbloggar och får lätt panik som du säger MEN de har nog städerska el nåt annars en bra INGE/INGA hemma haha...skämt å sido men HUR HINNER FOLK. Jag jobbar förvissor bara deltid men har 3st barn och det är full fart jämt hinner INTE med man behöver ju vila för att orka nästa dag med!!

    Säkerligen en lite fasad får hoppas vi hoppas!!

    KRAM du är bara för snygg idag

    SvaraRadera
  2. Jag tillhör en av de som har det städat och "stylat" för det mesta i mitt hem men det är ju för att jag har det som intresse och tycker det är roligt att pyssla, piffa till det och ha det snyggt omkring mig.
    Är så som person helt enkelt.
    Dammtussar ligger det dock lite här och var ibland, det tycker jag inte är så farligt.

    Om vi skulle få barn någon gång så skulle jag absolut anlita hjälp någon gång i månaden till städning och lagt mindre pengar på kläder eller annat istället.
    Har föndterputshjälp redan för det är så jäkla trist att göra det själv på 35 fönster med spröjs eller vad det nu är vi har :-D

    Skulle inte klara av att ha det som en i min bekabtskapskrets tex med leksaker EXAKT överallt, strykbrädan mitt i vardagsrummet med högar av tvätt, disk som alltid står på diskbänken, vagnar och grejor mitt i hallen så man knappt kommer in osv.
    Det får jag nästan panik av.

    Sedan tror jag ju att de flesta har stökigt någon stans i sitt hem.
    Jag menar...jag skulle ju tex inte ta en dagens bild i vår tvättstuga, garage eller i klädkammaren där det ibland ligger vääääldigt mycket saker :-D

    Ps Fin outfit du har idag:-)
    kram

    SvaraRadera
  3. Vad snygg du är idag! Passar så bra i blått!

    Jag förstår vad du menar med feelgood, men jag är liksom immun. Jag tror folk gärna väljer att visa upp det vackra och inte skiten i hörnen. Men den finns....överallt haha!! :-) Själv kan jag tycka det är tråkigt med alltid perfekta och photoshoppade bilder, jag gillar verkligheten och dess variation, grusen i vardagen kan vara väldigt vackert som det är..

    Ha en fin dag och stor kram!
    l

    SvaraRadera
  4. Vad snygg du är i Shivers blusen!! Mycket mycket fin!
    Säkert många som tänker likadant som du..pedanter är nog inte dom flesta! Ett hem skall vara levande tycker ju jag personligen. Det skall synas att någon bor o lever där! Uppstylade hem ger jag inte mycket för..opersonligt o tråkigt. Dom få (tror jag) som har det så pedantiskt är ofta dom som senare hamnar hos farbror doktorn för dom är sönderstressade o inte hinner med.. Man kan inte vara överallt under hela livet, finns ingen som pallar med!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Intressant tema! Inte helt säker på var jag står. Jag är lite som Hoffsan som verkligen vantrivs om det är massa grejer överallt, men å andra sidan gör det inget att damråttorna bygger bo i varje hörn och det är grus i hallen! Sambon är lite tvärtom, så vi har hittat ett bra mellanting - och vi har skaffat städhjälp! Vet att det bara hade blivit bråk om undanröjning och städning annars... Och det är verkligen värt varenda krona! Så kan vi lägga tiden på varandra istället :-)

    Viktigast är nog bara att man har det som man själv trivs med!

    Shivers-jackan var du för övrigt jättefin i! En riktig Vivvi-jacka tycker jag :-)

    Kramar

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Jag undrar lite över G-starjeans - hur är de i storlek? Är de normala, eller stora/små?! Har inget par ännu, men har spanat i på en webshop och det är ju alltid detta huvudbry med storlekar!!! Jag skulle tro att jag är en stl 26 i typ Fornarina eller Levi´s. Acne upplever jag däremot som små och måste gå upp i stl... Men G-star?!?!

    Vore så tacksam för liiite hjälp!

    Kram å TACK för en kanonblogg och inte behöver du fundera över detta med städandet!!! Normalt så är det nog rätt halvstökigt hemma hos vilken barnfamilj som helt - i alla fall hemma hos oss ;).

    Amanda

    SvaraRadera
  7. Tina: Tack snälla. Håller helt med dig. Precis det jag menar :-)

    Hoffsan: Städhjälp har vi också funderat på men det tristaste är ju det här ständiga plockandet och tvätt mm som de tyvärr ofta inte gör. Jag har det INTE som intresse tyvärr men det måste ju göras. Fattar bara inte hur folk hinner :) Och jag lovar dig, jag får också panik men tiden räcker helt enkelt inte till och det är det som är det jobbiga

    Annelie: Tack snälla. Egentligen är jag superpedant och det är därför jag tycker det är så jobbigt när tiden inte finns. Håller med, personligt hem ska det vara :-)

    Oslotigern: Skönt med städhjälp. Vi har faktiskt funderat på det. Tack snälla du för kommentaren. Tror du har helt rätt, en riktig Vivvijacka :-)

    Amanda: Tack snälla du! :-)Jag skulle vilja säga att G-star är rätt stora i storlek på jeans men små på övriga kläder vilket jag ofta reagerar över. Har du 26 på Fornarina tror jag du åtminstone ska gå ner till 25 på G-star. Jag har 25 eller ibland t o m 26 på Fornarina och 24 på G-star. Däremot skiljer det lite på om det är stretch i eller inte. Stretchjeans tror jag du skulle kunna ha 24 på kanske. Däremot finns det en modell på G-star som jag har 26 på och det är ett par jeansleggins med revärer i midjan som var jättesmå i storlek. Hoppas det var lite hjälp. Fick idén att jag skulle göra ett jeansprovningsinlägg inom kort där jag provar mina olika modeller och märken. Kika gärna in då :-)

    Kram på er finingar
    /Vivvi

    SvaraRadera
  8. Tack snälla du - då har jag nog lite koll iaf!

    Jag skulle dundergilla ett jeansinlägg av dig för utan tvekan så bär du upp dina jeans ursnyggt! Själv hakar jag upp mig på ett märke (nu Fornarina i något år) och så blir det bara det... Behöver lite jeans med mer "attityd" känner jag till alla snälla blusar och toppar och då verkar G-star som ett kanonalternativ!

    Så - en catwald skulle verkigen uppskattas!

    TACK!

    /Amanda

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar