VivanDivan

VivanDivan

onsdag 9 mars 2011

Att blogga om något specifikt

Nu kanske jag är ute på djupt vatten igen som vanligt men jag funderar lite över en del bloggar jag läst nu ikväll och deras kritik mot ett specifikt märke och att bloggarna själva inte uppmärksammas och belönas av märket. Kanske fullt befogat, vet inte historien bakom till fullo. Men en tanke slog mig då: För vem och varför bloggar man? Är det för att man gillar märket eller är det för att ge reklam och söka belöning tillbaka? Missförså mig inte, jag gillar alla era bloggar och det är jättekul för er att de blivit stora och ni verkar vara såååå fina människor allihop. Men jag försår inte riktigt kritiken mot märket….De har ju liksom inte bett folk att börja blogga om dem…

Jag har funnit många “bloggvänner” här i cyberspace och den gemenskapen ger mig mer än nog av belöning tillbaka. Min lilla blogg kommer garanterat aldrig bli föremål för märken som vill sponsra med något men det skiter jag fullständigt i. Jag bloggar om kläder jag tycker om. Schizo-stil kanske jag har och många kanske säger för er själva: “Kan hon bestämma sig någon gång vad hon gillar?” Nej, det kan jag inte. Jag gillar så mycket och sen spelar det ingen roll om det står Odd Molly eller Gina Tricot på plagget. Det jag tycker är snyggt för dagen klär jag mig i. Sen att jag kom in på t ex Odd Molly var p g a alla bloggarna. Alla fina tjejer som visar sina fina kläder, provningar och värmen som verkade finnas mellan alla. Började därför köpa Odd Molly kläder och såsmåningom började jag blogga. Men vill inte kalla min blogg en Odd Molly blogg. Jag är inte livegegen och bloggar om vad jag vill. Tycker inte det är ett dugg jobbigt att blogga och svara på frågor och kommentarer. Den dag jag tycker det slutar jag. Jag är ytterst tacksam för de kommentarer och frågor jag får. Visst kanske det kan bli mycket i vissa bloggar och tar tid för blogginnehavaren men om man inte vill ha läsare så kanske man ska tänka över om man ska stänga bloggen för omvärlden.

Nu kommer jag väl halvera min läskrets av Odd Molly-bloggare som läser här och tycker jag är dum i huvudet men My blog, My rules och även om jag älskar era bloggar håller jag inte riktigt med er….

Något som jag dock gärna bloggar om är fina saker jag fått av mina barn. Detta fina armband gjorde Emilia till mig idag och det ska jag ha på mig imorgon.

P1070471

Och en fin bok hon gjort på förkolan

P1070474

De två bästa sponsorerna av fina saker i hela världen har jag :-)

 

♥ Puss & kram ♥

/Vivvi

12 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, och hade oavsett inte slutat läsa :-) Söööött armband!!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Jag är en småbarnsmamma på 30+ som dagligen följer din blogg. Jag är inte så duktig på att lämna kommentarer efter mig och är ledsen för det. Du har en jättebra blogg och ger mycket fina tips om kläder:))
    Jag har under dagen tittat runt bland bloggarna jag följer och deras kommentarer ang ett visst märke. Jag tycker att du uttrycker dig bra.
    Kan inte riktigt förstå frustrationen över rabatt. Jag har aldrig fått rabatt och kommer nog aldrig att få det men att lägga sådan energi över det förvånar mig.

    Fortsätt med din underbara blogg och ha en fortsatt trevlig vecka

    Hälsningar Gussigus

    SvaraRadera
  3. Jag kan nog hålla med dig. Samtidigt kan jag förstå de som var på den träffen ang rabatten, då de säkerligen fick sålt för mycket på kort tid från väldigt trogna kunder.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag kommer absolut fortsätta följa dig och håller med om det mesta du skriver. Det blir ganska uppenbart vilka som bloggar för pengar och vilka som bloggar för lusten när man kikar in på de olika bloggarna. Dina inlägg är alltid läsvärda och personliga och jag Gillar din smak! Framförallt har du bra smak på jeans som jag letar febrilt efter, tack för det!
    Stor kram!

    SvaraRadera
  5. Som jag sagt förut, mig blir du inte av med oavsett vad du skriver:) Jag gillar din blogg och din ärlighet. Fortsätt så..
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Jag har också läst runt under dagen och tycker inställningen är supermärklig... OM är dett internationellt företag idag och på allvar - varför skulle de ta in svenska bloggerskor för att "få smakråd" inför kommande kollektioner och rabatter; kan man verkligen förvänta sig det bara för att man bloggar?!?! Är inte det bonus i så fall?!?! Men att förutsätta att man ska få det, bara för att man råkar vara bloggerska med en stor (men i verkligheten stor i snäv krets) blogg?!

    Nja, denna kritik mot OM tyckte jag kändes urmärklig och, i mitt tycke, smaklös.

    /Carola från Lund

    SvaraRadera
  7. Håller med dig fullständigt! Kommer inte att sluta läsa;)
    Och en liten kommentar till Carola ovanför/Jag håller med om att det vore skitlöjligt att begära att utvalda bloggare skulle få vara med och styra produktionen. Däremot skulle dom nog kunna lyssna lite mer på sina trogna köpare, bloggare eller inte.....
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej!!!
    Jag har också kikat runt lite bland bloggarna och det är intressant.
    Jag tröttnade själv på Odd Molly i höstas, mest för att jag förköpt mig tror jag och helt plötsligt stod paljetter och broderier mig upp i halsen, när jag väl tog första steget att sälja ett plagg så gick det i rasande fart...Sålde nästan 80 plagg på ett par månader. Har köpt lite nytt men har mest valt velour som jag älskar. Jag bytte samtidigt namn på min blogg och det är himla skönt att inte känna sig "bunden att blogga kring ett märke". Jag har tappat väldigt många Odd Mollyläsare (tror jag) och finns sällan med på länklistorna, men det roliga är att min blogg fortfarande är välbesökt...Ha en bra dag!!!Helénakramar

    SvaraRadera
  9. Mig slipper du inte heller gillar dig alldeles för mycket dina fina kläder och outfits faller mig i smaken för mycket för att skippa dig!! OCH HÅLLER MED DIG HELT Å HÅLLET...och Carola du tog orden ur munnen på mig..så rätt så!!

    Man ska vara som man är och gillar MASSOR gud vad tråkigt det blir annars som för H mitt i livet man blir mättad...med måtta ska det vara :) spelar ingen roll vilket märke om det är en O M el gina kan vara supersnyggt det gäller att kombinera

    KRAM på dig

    SvaraRadera
  10. Gillar din blogg skarpt och uppskattar att den är så jordnära.
    Har läst här ett tag men aldrig lämnat spår så det är dags nu. Mig tappar du inte som läsare :) och jag tycker du skrev väldigt bra om OM och bloggarna.

    Kram!!
    Ulrica

    SvaraRadera
  11. Jag följer din blogg oavsett om du har på dig Odd Molly varje dag eller Gina Tricot eller H&M.
    Jag är som du, kör med blandad stil och behöver inte tvunget ha märkeskläder eller just Odd Molly även om jag gillar just det märket mest.
    Jag har aldrig haft problem(än iallfall) med dåliga plagg, söndriga tofsar, paljetter som trillar av osv så jag är än så länge nöjd med Odd Molly.
    Ha en bra dag! kram Maria

    SvaraRadera
  12. Tack för er otroliga respons :-) Sååå intressant att läsa era åsikter och jag kan hålla med er allihop.

    Tack för att ni läser hos mig :-)

    Kramar till er alla
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar