VivanDivan

VivanDivan

tisdag 31 maj 2011

Tankar om Odd Molly…var det bättre förr? Plus surfare kan väl inte ha fel…?

God morgon vänner! Hur har ni haft det inatt. Emilia har varit jätteorolig inatt och sparkat, pratat i sömnen och behövt gå upp på toaletten mm. Hon fick in en riktig spark på näsan igen på mig men inget näsblod denna gång…

Jag satt igår och kikade i mitt album “Mina Mollysar” och funderade. Jag har ju inte varit Odd Molly tokig speciellt länge. Inte ens två år och har väl mest från de kollektioner som passerat under dessa två år men några godingar från äldre kollektioner har jag hittat på olika ställen.

Jag läser väldigt mycket Odd Molly bloggar där alla ni fina tjejer har haft detta intresse säkert bra mycket längre än mig och har liksom lite mer koll än jag och de flesta verkar vara av åsikten att det var “bättre förr”. Jag har funderat på detta lite grand. Vad var det som var bättre förr? Kvaliteten har jag förstått är en sak men mer då? Jag tycker Odd Molly gör jättefina kläder nu och stilen har väl inte förändrats så mycket. Jag tycker det är lite kul att modeller återkommer som t ex Timeless serien nu i våras. Jag hade ju inte haft möjligheten att köpa något från den gamla kollektionen för jag tittade ju åt helt andra håll än Odd Molly på den tiden och nu fick jag chansen i vår. Jättekul enligt min mening fast jag vet att det är måååånga som tycker precis tvärtom, att det liksom förtar exklusiviteten i de gamla modellerna. Men vadå, kläder håller ju inte för evigt och kan jag köpa en ny gör jag det hellre än en gammal tror jag…

Sen är det ju faktiskt lite kul att det uppkommer just såna här diskussioner runt Odd Molly just. Vet inget annat märke där affektionsvärde och andrahandsvärde är så stort. Alla Odd Molly-ägare verkar vårda sina plagg ömt och det spelar ingen roll om det är ett par år gamla plagg, de är fina och tidlösa på något sätt ändå…Sen att det finns modeller som återkommer varje säsong som Lovely Knit, fonda-varianter  och Light cotton embroided gör ju också att tidlösheten bevaras. Så vad är det som gör att det var bättre förr?

Dagens idag är en klänning jag köpte förra våren Duvet Rose dress i grey (kan ha fel) i strlk 1. Fick inspirationen igår av fina Fröken Abbe som köpt en och tipsade om att man kan ha UGGs till. Visst tänkte jag, det testar jag. Och surfarna kan väl inte ha fel. Det går att ha UGGs på sommaren :-)

P1110758P1110762P1110765P1110759P1110764P1110763P1110757P1110756P1110760P1110761

Ha en bra dag kära vänner så hörs vi

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Ha en fin dag du med!
    kram

    SvaraRadera
  2. Hej fining! Jag har brännt mig på att vara lite frispråkig tidigare, men kan bara säga att jag älskar kläderna som de är idag och tycker de är toppen :-) Aldrig förr har jag haft en så fin och användbar garderob. Dock, precis som du, har jag bara varit frälst i ett par år, men modellerna är det inget fel på i alla fall.

    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tycker som du ang. Odd Molly nu och då.. Och jag har ju bara varit frälst i några månader nu. Gillar att man kan hitta fina plagg begagnade också! Söt klänning! Ser ut att vara nästan samma modell, som alchemistry dress, eller?
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Håller absolut med dig om nya vs gamla Mollysar. Jag tycker att det finns både godbitar och skitfula grejer i båda lägren.
    Gillade dig i klänningen och UGGsen, ascoolt!
    Ha en bra dag snygging. Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag har tyckt om och köpt OddMolly sedan det kom. Tycker dom är fantastiske med sin fina design och kreativitet. Hittar även andra fina plagg men trivs bäst i OM. Har förstått att OM ligger i framkant i design och nytänk samt vågar utmana. Det kan ta ett tag för oss att smälta och därför kan det vara en förklaring till det höga andrahansvärdet. Vi som gnäller för att plaggen återkommer från gamla kollektioner har redan köpt plagget och vill inte att alla andra ska ha lika, haa-haa!
    Kram L8

    PS Alltid lika kul att titta in och se vad du har på dig.

    SvaraRadera
  6. I have only discovered Odd Molly a short time ago. Sometimes I am dying to have some of the older styles but I think that in every collection there will be some wonderful styles and some dogs (terrible styles).
    I will have to try my Duvet Rose dress with the Uggs but for now I am happy to wear sandals. The sun and heat have finally arrived.
    Kram,
    Karen XOXO

    SvaraRadera
  7. Kul att höra era åsikter. Jag håller med. Finns sååå mycket fint från gamla kollektioner men även nya och det härliga är ju att de håller år efter år och man känner sig unik på något sätt och jag får den där känslan av att vara det också när jag bär ett OM plagg...

    Tack också för fina komplimanger alla ni fina

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  8. Det var inte bättre förr, men 'nyare' då och kvaliteten var bättre! Däremot så är Odd Molly så kommersiellt idag att det inte känns lika unikt längre. När jag köpte min första LK 97 hade ingen annan jag kände den, idag passerar jag flertalet varje dag till och från dagis. Men som L8 skriver så ligger Odd Molly i framkant och har en fantastisk designer som ofta designar figursmickrande fantasifulla sagolika plagg. Jag hoppas att växtvärken ger sig så att de får ordning på kvaliteten för det är det enda negativa med märket i min värld.
    Kramis fining!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar