VivanDivan

VivanDivan

fredag 13 januari 2012

Fredagen den 13e och sjuka mördare…

God morgon bloggisar! Vaknade imorse med ett huvud som inte gjorde ont, en mage som kändes bra och ett humör på topp. Fredag och inte vilken fredag som helst utan fredagen den 13e. Men inte känns det som någon otursdag inte. Känns som en ovanligt bra fredag tycker jag. Får väl se under dagen men jag tror det kommer bli en bra dag :)

Hörde på radion nyss att man ska göra en ny psykiatrisk undersökning på Anders Behring Breivik i Norge av nån anledning och började då fundera. Om man mördar nästan 70 människor i ett besinningslöst vansinnesdåd, kan jag inte tro annat än att människan är psykiskt sjuk. Vem skulle helt frisk göra något sådant? Nää, mördar man nån ska man automatiskt räknas som psyk-sjuk tycker jag. Däremot inte sagt att de inte ska få något straff. Tycker inte det ska spela någon roll utan straffet borde bli lika hårt ändå. Psykisk sjukdom tycker inte jag kan räknas som nån himla förmildrande omständighet om man mördat någon.

Jag vet att jag bara vräker ur mig helt ogrundade åsikter nu men jag kan för mitt liv inte förstå att någon som är frisk i huvudet kan mörda överhuvudtaget. Sen att de kanske inte räknas som sjuka i en undersökning av experter spelar ingen roll. Människan är inte frisk enligt min åsikt….Men ett annat stort men är ju också att bara för att man är sjuk är man inte oansvarig för sina handlingar. Tror att även om man har nåt fel i huvudet så är man väl för sjutton medveten om vad man håller på med…(i de flesta fall förstås)

Nog om det, dagens idag blir sköna men inte gröna Odd Molly Blenda short dress i vintage brown strlk 1, väst Lindex (gammal som gatan), underklänning Odd Molly Rock-a-fellow silk dress i vintage powder strlk 1, strumpor Odd Molly Jacquard long socks och skor Friis & Company.

P1200715P1200717P1200718P1200721P1200716P1200719P1200722P1200723P1200725P1200726

Hoppas ni får en underbar dag kära vänner.

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

7 kommentarer:

  1. Jag är berädd att hålla med om att Behring Breivik nog är sjuk, men inte så sjuk som första diagnosen säger. Jag tror helt enkelt att han är en kall sjuk människa som verkligen ville gör vad han gjorde. Så gott planerad som hans sjuka terrorhandlingar visar mest att han är kall och medveten.
    Snygg dagens!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Snygaste outfiten på länge! De beige/brun/grå färgerna är verkligen dina nyanser!
    Trevlig helg!
    Mvh V

    SvaraRadera
  3. Snygg outfit! Det man önskar bedömma igen är just om han är "strafferettslig tilregnelig". Första rapporten konkluderade med att han INTE var det, dvs han kan inte dömmas till fängelse, förvaring, samhällsstraff eller bot. Men han kan bli tvungen att avtjäna sitt straff genom sluten psykiatrisk vård. Det betyder troligtvis att Breivik blir sittandes på en säkerhetsavdelning på ett sjukhus.

    Jag kan aldrig tro att han är så psykiskt sjuk att han inte kan dömmas till ett vanligt fängelsestraff. Då hade han inte heller kunnat göra det han har gjort. Tycker därför det är väldigt bra med en ny bedömning.

    God helg!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hörde det också på radion och för mig är det helt ofattbart att man kan lägga pengar på en ny bedömning när det finns så mycket här i världen som är mer värdefullt att lägga pengar på tex sjukvård, åldringsvård. Nu är jag dåligt insatt i det hela men förmodar att bedömningen görs i Norge och Norge är ju ett rikt land. Vad som är bra med en ny bedömning är att som jag skrev ej följt det hela så jag vet inte vad som man kom fram till i första bedömningen Psykvård? Eller fängelse?? Var det fängelse så är det bra med en ny bedömning för hamnar han i fängelse kan han ju snart vara ute igen. Hamnar han på psykvården så behåller de honom förhoppningsvis hela hans resterande liv. Fast bara för att man dödat någon och hamnar på psykhem så behöver det ju inte betyda tyvärr att man aldrig kommer ut igen.
    Älskar dina halband, coola.
    Kram/ Berit

    SvaraRadera
  5. Halsband och ja , jag vet Psykiatrisk vård heter det.

    SvaraRadera
  6. Ämnet fängelsestraff/psykiatrisk vård kan nog diskuteras hur länge som helst. Jag tror helt klart att Breivik visste vad han gjorde, men han verkade inte ha någon som helst aning om konsekvenserna för de drabbade. Just bristen på empati, får i alla fall mig att tro att han måste ha en psykiatrisk diagnos. Om han nu har en diagnos som gör att han handlade som han gjorde, skulle han ju kunna göra samma sak igen efter ett avtjänat fängelsestraff. Han behöver ju i så fall vård för att det inte ska kunna hända igen. Förmodligen blir ju straffet längre (kanske) med psykiatrisk vård, för jag undrar verkligen om han kan bli så frisk så att han kan släppas ut i det fria... Bara min lilla åsikt, det här...

    .. och urfina kläder, förresten!!! Tycker du inte att strumporna är sticksiga, förresten? Jag testade med nylonstrumpbyxor under, men det kliade som bara den! Var tvungen att byta till tjockare leggings... Hade inte tänkt på det där problemet när jag köpte dem :)

    Kram o trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Hej vivan Vart har du köpt ditt pussel halsband? Det är såååå himla fint och skulle vilja ha ett med barnens namn på?
    / krisse

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar