VivanDivan

VivanDivan

söndag 8 januari 2012

Bullbak + att inte vara bra på något

God morgon sötnosar! Söndag igen och snart back to work. Sen en låååång vår utan ledighet. I april blir det i a f en veckas ledigt för då far vi till Sälen. Har funderat på om jag ska ta och ta lite skidlektioner då så jag lär mig det där eländet slalom. Har bara åkt några gånger i mitt liv och lärde mig först i vuxen ålder och jag skulle önska att mina barn får lära sig redan som små så kan de välja sen om de vill ha det som intresse. Jag suger på det och det är inte kul alls för nån som måste vara bra på allt hon gör. Då ger jag liksom upp och tycker det är tråkigt, blir arg och sur och det är ingen idé att jag försöker liksom…

Helt fel inställning jag vet och det är just därför som jag tror jag ska ta mig i kragen och boka skidlektioner. “Tyngden på dalskidan älskling”…eller hur var det? :-)

I fredags bakade vi ju bullar och det är nåt som alltid lockar till en hel massa skratt. Jag brukar släppa barnen fria med egna kavlar och degar och de får smöra, sockra och kanela hur mycket det vill. Och oh my vilka goda bullar det brukar bli :-)

Felix kavlar

DSC_0534

Varför använda verktyg när man har de bästa i sina händer

DSC_0535

Myyyyycket socker och vaniljsocker. Vart är degen? Hoho?

DSC_0537

Vi hade slut på bullformar så vi fick göra snurror. I mycket varierande storlek kan jag säga…

DSC_0538

Kolla in smörklicken…

DSC_0540

Skulle man vika degen sen mamma?

DSC_0539

Vi tyckte i a f att  det blev de finaste bullarna ever och de var himelskt goda dessutom :-)

DSC_0541

Idag ska T ta med barnen på innebandymatch. E spelar och de små ville följa med. Själv ska jag passa på att jobba lite och så kanske jag börjar kika på säsong 4 av True Blood. Börjar bli vemodigt nu när man nästan sträcktittat på alla säsongerna på en helg. Men det kanske är bra att få det gjort så man kan bli social igen…:)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

7 kommentarer:

  1. Hahhhaaa, mums vad gott det är med mycket smör i bullarna. Slår vad om att dom redan är slut!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ta genast hit en bulle - de ser helt oemotståndliga ut :) Tror du är skitlistig om du tar några skidlektionen för du kommer att få mycket roligare om du känner dig mer säker i backen.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka roliga bullar :-) Jag är precis som dig, blir skitsur så fort det inte går att lära sig på 5 minuter... Men jag säger som Rosen, ta lektioner, de är ju så bra på att förklara och då går det mycket fortare att lära sig. Har inte gjort det med slalom (för det började jag med som barn), men för längdåkning (!) och det är fantastiskt att få tekniken förklarad och övad på ordentligt.

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Vad goda era bullar ser ut! Och kul för barnen att få experimentera lite hur de vill.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga bullar, och vilken glädje för barnen att få dona och baka. Skidlektioner är väl investerade om man vill bli bättre. Kör på det tycker jag. Dessutom är jag jätteglad att vi lät våra grabbar gå i skidskola som små. Nu sitter det i ryggmärgen och de har verkligen ett grundmurat intresse för slalom- och brädåkning. Nu som stora tonåringar planerar och hänger de med andra kompisar när tillfälle ges. Det händer ju att de får följa med någon annan familj några dagar och då vore det ju synd om de måste tacka nej pga. att de inte kan åka. Kram!

    SvaraRadera
  6. Rekommenderar lektioner absolut! Jag vet hur det känns, jag började med slalom som vuxen med, då jag träffade min man som verkligen är ett proffs och tävlat i slalom. Han har lärt mig, och våra barn (som då inte gått i skidskola). Vi var i fjällen alla år då barnen var yngre, nästan den bästa semester som finns! Och det tog ju inte lång tid innan de åkte bättre än mamman... man blir lätt lite feg att släppa på farten när man alltid vill ha koll på barnen och sen sitter det i. Så för rolighetens skull tycker jag du ska få lite experthjälp på vägen. kram Milla

    SvaraRadera
  7. Hur har det gått med skidskolan:-)? Jag har varit på mina två allra första skidlektioner men backen här hemma hos oss är ju inte direkt någon nybörjarbacke och jag är så less på att hoppa av i mitten av backen då liften inte är rolig att hoppa av i farten... Idag ska det vara min tredje ggn.. men tror att jag "skolkar" och väntar tills vi åker till Kungsberget under sportlovet där det är lite mer passande backe för nybörjare som jag. Det fanns en liten stund då jag gillade det här men det är ingen kul då backen känns helt omöjlig ... Min minsta, 3 år, kommer prova utförsåkning i år så jag gör det för barnens skull och hoppas jag gillar det också för det ser ju roligt ut! Bullarna såg goda ut, snart dags att göra bullar här också:-) Kram Birgitta

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar