VivanDivan

VivanDivan

tisdag 3 januari 2012

Trött på shopping, inte trött på bloggen…

God morgon! Hur mår ni ute i stugorna? Jag skrev ju igår kväll att jag funderade på en del saker i mitt liv just nu och en av dem är det här med shopping. Det ger mig liksom inget längre. Känner mig sååå mätt på nya kläder och grejer och går inte alls igång på t ex Odd Mollys vårkollektion som jag brukade göra. Känns som det finns andra saker att lägga pengarna på samtidigt som det framförallt finns andra saker att lägga tiden på istället för att surfa runt bland webshopparna och planera nästa inköp eller outfits. Nä, det här året kommer det bli mycket mindre sånt.

Men så funderar ju då också på bloggen. Den startade jag ju egentligen just för mitt intresse för mode och shopping men sen har jag blivit mer och mer personlig och det är ju sånt jag inser att jag vill skriva om. Har då den här bloggen spelat ut sin rätt är frågan? Jag vill ju fortsätta blogga. Jag vill skriva. Jag vill skriva om saker jag känner för. Jag vill inte känna pressen att visa upp nya kläder hela tiden. Jag tycker det är jättekul att ta dagensbilder men i framtiden om jag inte tänker shoppa lika mycket, kommer det bli en hel massa repriser och då kanske alla mina fina läsare försvinner för de förväntar sig något mer. Det ska bli spännande att se hur statistiken blir. Från ca 1000 om dagen till kanske tre, men det gör ju inget egentligen. Inte därför jag bloggar. Visst är det kul med lite läsare men det är ju inte det viktigaste…

Ibland känns det liksom att man shoppar nytt bara för bloggens skull och det är ju helt fel anledning. Jag har fortfarande inte hittat min stil och fortsätter botanisera men samtidigt inser jag att jag behöver inte vara modernast i byn. Jag behöver inte vara tip-top jämt. Jag behöver inte ha fina märkeskläder. Nä, sånt bryr jag mig inte om längre känner jag. Jag har väldigt få vänner men de jag har vet jag vart jag har ändå och det viktigaste för mig är min familj. Det är dem jag älskar och dem jag lever för….

Det här är ett dilemma som gnager i mig något fruktansvärt. Jag vill ju blogga, jag vill inte förlora alla fina läsare, men vad sjutton gör jag? Ska jag lägga ner den här bloggen och starta en ny? Eller ska jag köra på och se vad som händer? Jag vet faktiskt inte just nu och måste nog fundera ett tag till. Tills dess kör jag på här och skriver om just det jag känner för. Dagensbilder kommer jag fortsätta med som vanligt och tänker komba det som jag tycker är snyggt….Självklart kommer jag väl shoppa lite ibland för jag måste ju ha nya kläder nån gång men på ett tag framöver kommer det bli lite tunt med nytt. Har fortfarande en del julklappar och saker jag köpte innan jul att visa upp men sen får ni tåla mina gamla paltor…

Dagens idag blev en gammal goding Odd Molly Merino dress från förr-förra året. Och tänk, jag tycker den är lika fin nu. Det går faktiskt att ha fler år gamla kläder :). Till den har jag stövlar JSFN, smycken OXXO och testade med vitt långt linne under för att framhäva det fina mönstret. Ser bättre ut i r l än på bilderna dock då det lyser igenom mycket mer…

P1200627P1200622P1200624P1200623P1200625P1200626

Hoppas ni orkade läsa mitt lååånga inlägg. Om inte så är det ok också eller hur?

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

24 kommentarer:

  1. Om du fortfarande vill skriva vill jag fortfarande läsa. Fortsätt med din blogg om du tycker det känns bra för dig.
    Det är ju just det som är så fiffigt med Odd Molly kläderna tycker jag, det funkar precis lika bra med kläder från gamla kollektioner. Det är inte nödvändigt med det senaste. Jag blir mest inspirerad av alla kombosar ni bloggare visar, hur kombinera ihop alla dessa vackra kläder,(som inte behöver vara från den senaste kollektionen.)
    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Jag läser din blogg varje dag och tycker att du även skriver om bra saker, så jag tror många skulle fortsätta läsa ändå! Det är även kul att se bilder på andra saker... Så du behöver ju inte känna att du måste ta bilder på nya kläder hela tiden och precis som Elisabeth skrev, det är kul och se hur du sätter ihop vissa plagg och då även gamla kläder.... Fortsätt blogga vivan divan ;-)
    Krisse

    SvaraRadera
  3. Kommer fortsätta läsa oavsett vad du skriver om gillar din blogg stil och att få ta del av ditt liv med dina barn familj vänner kläder resor mat m m. Tycker du har en alldeles lagom dos av ALLT som gör bloggen vivandivangoesfashion så bra!! Gamla som nya kläder du kombinerar dem alltid så snyggt så de "gamla" blir ju som "nya" man glömmer bort kombosarna för de är så snygga och piffiga!! Håller med dig man behöver INTE shoppa gärnet och häcka vid alla webbisar det är ju ett beroende som är lite skrämmande. Namnet på din blogg kan du forstätta ha även om du inte vill shoppa för du goesfasion med de kläder du har stylist är du ut i fingerspetsarna hihi gudars vad jag ger komplimanger men du är bra på att få till det och har gett mig massa inspiration kombinera dyra märken med de lite billigare det är ju fashion och att du ej har en egen stil som du tycker är fel för DET HAR DU OCH SNYGG ÄR DEN !!
    Kör på oavsett hur du gör så finns vi/jag här och vill läsa ALLT!!

    GO GIRL ♥

    Ha en toppendag

    KRAM /Tina

    SvaraRadera
  4. Jag kommer att vara en trogen läsare oavsett vad du väljer att skriva mer om. En sak som jag har tänkt på är just att det visas nya kläder hela tiden. Visst är det kul att se, men samtidigt finns det ju sååå mycket fint i din garderob, som kanske bara visas en gång. Jag skulle tycka att det vore kul att se plagg igen, inte bara nya, utan det befintliga fina, som du har!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag håller med tidigare inlägg...
    Kläder du visar behöver absolut inte vara NYA, det är ju helt omöjligt att ständigt handla för att visa i bloggen. Personligen gillar jag de äldre OM kollektionerna bättre och är inte så mycket för uppståndelsen inför kommande släpp.

    Jag tycker du ska skriva om vad Du vill i bloggen och använda de kläder som Du trivs i just den dagen. Oroa dig inte för läsarna, jag är övertygad om att de stannar.

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Jag har läst din blogg ett tag, och måste få säga med glimten i ögat, välkommen ut från bloggkarusellen. Jag har själv bloggat sen 2005 och sett så många genom åren trilla dit i bloggvärlden, oavsett om det gäller inredning eller kläder så blir det lite för mycket av allt, tar för mycket tid och pengar, framförallt. För inspirationen kostar... Men jag tror de flesta vinner på att bli lite personliga, och tappar man läsare så kommer det säkerligen istället nya. Tycker du har massor av sunt tänkande här! Man behöver inte visa massor av nytt, och inte visa nåt på ett tag om man inte vill, bara skriva nåt man känner just då är viktigt. Eller inte alls på ett par dar. För livet tar ju tid :) Superkram från Milla

    SvaraRadera
  7. Jeg elsker bloggen din, er innom flere ganger om dagen!!!:)) elsker oxo dine outfits.. :) klem

    SvaraRadera
  8. Tycker du gör helt rätt! Jag har knappt några kläder från Odd Molly 2011-2012. Kör på de äldre kollektionerna då dom kläderna är mycket snyggare!! Har tröttnat lite smått på OM. Har oxå den Merinon fast i lila, kanonsnygg i verkligheten!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Åh, jag skulle kunnat ha skrivit inlägget själv? :-)
    Jag tycker om dig, din blogg och kommer att fortsätta läsa
    oavsett om det är nya eller äldre outfits, det är ju kombinationer dom är det spännande och att vi bär upp kläder på olika sätt.
    Blandning är bäst!

    Kramar och ha en fin dag!

    SvaraRadera
  10. Hej! Jag kommer absolut att fortsätta läsa din blogg oavsett vad du skriver om. Jag tycker om din blandning av kläder, tankar, katter m m. Jag är helt säker på att dina andra läsare också kommer att vara kvar. Jag har inget behov av att du visar nya plagg hela tiden. För mig är det jätte kul att se kombosar av de plagg du redan har, det ger mig tips om hur man kan kombinera äldre OM plagg med andra märken, det är själva stylingtipsen som är poängen, inte om ett plagg är nytt eller inte. Själv fyndar jag mest äldre plagg eftersom det skulle ruinera mig att köpa de nya hela tiden. Dessutom finns det andra bloggar som visar upp de nya kollekttionerna. Skriv om precis vad du vill och lägg in lite roliga kombosar när du har lust, det blir perfekt :-)))
    Kram Catherine

    SvaraRadera
  11. Hejsan Vivi!

    Ja här kan jag läsa min egna tankar skrivna av någon annan...undrar oxå i mitt stilla sinne om det är vettigt att sitta och surfa runt varv på varv mellan modebloggar och olika nätbutiker och därtill klicka hem en massa som jag knappt hinner med att använda...Innan jag halkade in på detta med Odd Molly och började läsa alla fina bloggar om detsamma visste jag att jag lätt var den som shoppade mest av alla i min omgivning men i dessa kretsar har jag insett att det finns de som är långt värre, både vad gäller shoppingbudgeten och kvantiteten!:)Så för ett tag sen tänkte jag att jag oxå ville ha en blogg och visa er andra vad jag köpt hem, det är ju så bra att få se plaggen man går och är sugen att köpa på ngn "IRL" istället för enbart produktbilder. Men sen blev jag orolig för att det skulle trigga mig att handla ännu mer bara för att ha nytt att visa upp så där har jag stannat just nu. Vad skönt att bara kunna bestämma sig för att sluta/ dra ner på shoppingen!! Själv är jag nog beroende sedan länge och jag bestämmer mig varje dag för att minska men sen hittar jag ngt jag bara inte kan motstå att klicka...det är ju lätt hänt när man faktiskt har råd men det finns ju mkt andra vettigare saker att lägga pengar på oxå...
    Jag kommer iaf forts läsa, tycker du har en bra personlig blandning av allt!! och som sagt, bara kul att få se samma kläder fler ggr i olika kombosar!:)

    Kram shopaholicen

    SvaraRadera
  12. Ja, där var ju jag med. Precis vid den punkten du beskriver. Jag fastnade i en karusell av att skriva om bara kläder och även om mitt klädintresse är väldigt stort så är det faktiskt inte så stort som den bloggen gav sken av. Att bara sitta och tipsa om kläder, diskutera kläder, prova kläder och visa upp kläder torkade ut mig totalt. Jag ville varken se åt eller prova ett enda klädesplagg ett tag där och det kändes som om ja totalt förlorat intresset. Nu har jag ju inte det och jag har hittat en hel del långt och svepande i Odd Mollys vår som jag är sugen på, men jag har liksom skaffat mig en sund distans till det hela numera och köper bara när jag måste ha.

    Och jag startade nytt eftersom jag vill skriva om allt möjligt där kläder bara är en liten del. Du har ju redan på något sätt ett forum där du kan fortsätta med att bara skriva vad du vill och göra om lite? Jag tror inte att du förlorar så många läsare på det. Jag kände ju också att jag hade massor av läsare på min gamla blogg och att det var jobbigt att byta fokus. Och jag förlorade många läsare ärligt talat. De som mest bara vill läsa om kläder. Men ett byte av blogg gör alltid att man förlorar mer läsare än om man stannar på samma plats tror jag.

    Mig gör det faktiskt ärligt talat ingenting. De som är kvar känns så mycket närmare och läser inte för att bara få se nya kläder och få klädtips och då känns det mer accepterat av den jag är. Visst känns det lite när folk lägger till en på bloglovin´exempelvis och seda tar bort en igen , men jag är så nöjd med min flytt ändå.

    Du måste blogga om det du vill för annars trivs du inte och du kan behålla ditt klädintresse utan att känna att du behöver köpa nytt och visa upp hela tiden. Det är mycket sundare så! Jag är här var dag! Kram

    SvaraRadera
  13. Jag är ledsen men även om du tar på dig ett par sunkiga byxor kommer du troligen att vara coolast i byn,:)

    Kloka ord, måste finnas många som köper för köpandets skull. Det gäller att akta sig så man inte blir för påverkad av alla bloggar man läser, utan försöker hålla sig till sin egen stil. Du har definitivt en stil tycker jag blandningen av Mollisar och G-star är perfekt och alla höga klackar, Me like:)
    Jag kommer alltid att läsa, gillar dig för att du verkar rar och inte för klädernas skull. Om du börjar om i garderoben så kommer nog i varje fall inte jag att komma ihåg att jag sett det förr.
    Tycker att du är superbra på att kombinera något jag är usel på, så du ger massor av inspiration.
    Dessutom finns det ju så mycket som är roligt i livet inte bara kläder.

    Jag känner mig som en motvalls kärring men tycker att de senaste Odd Molly kollektionerna är mycket finare än förr. För några år sedan tyckte jag att de var riktigt hemska kläder, med för mycket gälla färger och mönster. Nu tycker jag att man kan hitta små skatter ur varje kollektion. Hur som helst din blogg tillsammans med en annan rar tjejs är mina två topp favoritbloggar, så hoppas du fortsätter länge, länge och skriv om vad du vill det blir perfekt:)))

    Man skall ju blogga för att det är roligt och inte för att man känner att man måste visa upp något då blir det nog mest press på sikt.

    Kram / Berit

    SvaraRadera
  14. Din blogg är rolig att läsa även om det inte innehåller massa nyshoppade kläder. Allt går ju i vågor, även shoppingintresset. Skriv om det du känner för. Är lite där själv just nu för att jag inte har möjligheten att köpa massa kläder. Tycker det är mycket fint i våren kollektioner men har som sagt var inte möjligheten att shoppa loss. Jag kommer läsa din blogg oavsett för jag tycker om att läsa om dig, din familj och dina katter. Är också helt säker på att du kan få ihop supersnygga kombosar av dina "gamla" kläder! Kramar

    SvaraRadera
  15. Vem är den märkliga människa som aldrig tröttnar på varken blogga eller shoppa - finns någon sådan?
    Jag tror det inte.
    Båda kommer och går och ibland går de hand i hand.

    God fortsättning på 2012.

    /Carina

    SvaraRadera
  16. Du lider av samma syndrom som mig. Jag shoppar inte ens 1/3 av vad jag shoppade tidigare, och skriver därför lite annat än bara OM. Jag hoppas du fortsätter blogga även om du inte shoppar. Jag gillar dig och ditt sett att skriva på, så jag läser oavsett vad du skriver om.
    Kram fining!

    SvaraRadera
  17. Du lilla fina tjej;) Snygg som få idag i den fiiiina klänningen! Jag tycker du ska köra på i din blogg, jag kommer att läsa! Jag läser gärna bloggar med annat innehåll än kläder, även om jag tycker det är sanslöst kul med! Har själv dragit ner på inköp betydligt senaste året, livet har såå mycket annat=)
    Jag är dig trogen i bloggen=)

    Kramar goa du!
    Adela

    SvaraRadera
  18. Hej!

    Har följt din fina blogg ett tag, och oavsett om du visar äldre eller nya plagg så är din blogg ändå en inspirationskälla! Hoppas att du vill fortsätta att glädja oss med din toppenblogg!

    Kram kram Cathrine

    SvaraRadera
  19. Du är duktig på kläder. En inspiration. Ge oss bara dina bästa tips o sånt. Du behöver inte köpa allt. Din blogg är som ett magasin (men gratis ; ) Fortsätt att förgylla våra liv med dina tankar ändå. Kram från en trogen läsare.

    SvaraRadera
  20. Läser för att du skriver bra, intressant och personlig, och för att du visar fina outfits. Nya kläder behövs absolut inte! Skriv om precis vad du vill tycker jag (och alla andra tydligen), jag hänger förstås med.

    Du har ju ingen utpräglad Mollyblogg eller modeblogg (även om namnet säger fashion), så jag hade nog kört på här. Men om du verkligen vill börja med nåt nytt, på blanka ark liksom, tycker jag du ska byta för att få en nystart. Vi följer förstås med till nya adressen utan problem!

    Kram och lycka till!

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Skriv på - jag kommer att läsa ändå! Ibland undrar jag hur alla som bloggar om nya inköp av OM - kläder har råd.....

    SvaraRadera
  22. Gillar att titta in här varje dag för att din blogg är personlig och nya kläder eller ej spelar ingen roll alls!! Du får köra hur många repriser du vill jag är här ändå :)

    Kram

    SvaraRadera
  23. Jag bryr mig verkligen inte om ifall du inte skriver om shopping 4. Du har en så underbar personlighet som sprudlar i bloggen och gör den läsvärd vad den än innehåller!!! KRAMAR OCH KEEP UP THE GOD JOB!

    SvaraRadera
  24. För mig spelar det ingen roll VAD du skriver om - jag har fastnat för personen Vivvi, ditt liv, din vänlghet, öppenhet, humor och vackra leende ;-) Så oavsett vad du skriver om kommer jag följa dig. Och så är det faktiskt med de flesta bloggar jag läser - personligheten är det viktiga - and you´ve got loads babe!
    KRAAAM!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar