VivanDivan

VivanDivan

tisdag 17 januari 2012

Hjälpsamma små och jag klarar det inte…

God morgon bloggisar! Det blev som jag misstänkte igår. Ryggen är helt fu**ed up och jag blir hemma och jobbar idag. Här kan jag i a f bulla upp med kuddar och halvligga i sängen och det funkar hyfsat. Att sitta på en stol är inte det bästa känner jag. Bäst är egentligen när jag går omkring men det kan jag ju inte göra hela dagen och då är halvligga det bästa.

Tur man har små hjälpredor som valde kläder och lade fram igår kväll till sig själva så att det skulle gå lättare nu på morgonen. Färgglatt ska det vara och mix-match på hög nivå :-)

DSC_0615DSC_0616DSC_0617

Emilia hjälpte mig med frukosten imorse. Gjorde iordning varsin tallrik till sig och Felix. Jag hjälpte henne bara att värma vällingen, öppna skalet på apelsinerna och skära paprikan men annars gjorde hon allt själv. (och ja, hon dricker fortfarande välling i nappflaska som alla nanny-program säger är strängt förbjudet men välling är nyttigt och så länge hon känner att hon vill dricka ur den så får hon göra det tycker jag. Tror inte hon blir en sämre människa för det….Felix slutade med välling när han var ett och äter gröt eller yoghurt + müsli istället)

DSC_0622

Själv känner jag mig inte ett dugg hungrig. Sååå himla trist att ha ont. Fick massa gulliga tips igår av er om att gå till naprapat eller kiropraktor eller nåt. Jag skulle gärna göra det om det inte var så att jag verkligen har fobi för allt vad läkare och sånt heter. Jag klarar inte av sjukhus och hatar att söka för något. Dessutom är jag sådär konstig att jag inte klarar av när någon jag inte känner rör vid min kropp så massage som borde vara en njutning blir bara ett enda långt obehag. Jag försöker verkligen jobba med detta men det är inte så lätt och därför är sannorlikheten att jag kommer ringa någon idag inte sådär jättestor även om jag kanske borde…Jag klarar det helt enkelt inte…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

24 kommentarer:

  1. Hej känner precis som du när det gäller massage o ch läkare vill inte ,men det är inte många som förstår .mVH lENA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra att man inte är ensam...
      Kram
      /Vivvi

      Radera
  2. Hej och godmorgon. Tycker verkligen synd om dig som har problem med ryggen, det är inte skoj och verkligen en "kroppsdel" som behöver funka. Vad gulliga barnen är som fixar kläderna själva, de märker direkt när mamma inte är i form. Mums vilken god frukost ni äter, tycker det ser ut som värsta lyxfrukosten :-) Självklart ska dottern äta välling om hon vill det. Jag sörjer att mina tjejer ville sluta så tidigt...

    Krya på dig!! Vill du inte gå och få någon hjälp så kan jag bara tipsa om promenader. Vad jag vet så är ryggläge det värsta tänkbara, bättre för ryggen att röra på sig men jag är bara en lekman i frågan.

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. God lunch :) Jag hoppas det går över fort :) De är verkligen jätteduktiga när de vill :)

      Promenad känns som en bra grej, tyvärr är det lite svårt i veckorna då maken är borta på jobb...:(

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  3. krya nu på dig..har inget tips för ryggen då jag inte har problem, men min chef går och får massage regelbundet och det är det enda som hjälper henne...hitta en massör genom rekommendation från dina vänner, så kanske obehaget känns lite mindre..lite... kram kram..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, ja vi har både massör och nån kinesiolog som kommer varje månad till jobbet men jag tycker som sagt det är lite läskigt...

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  4. Stackare! Inte alls kul, hoppas du känner dig bättre snart! Så kul att du hittade till mig! Vi ses!kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det ska nog bli bättre. Kul att jag hittade in till dig och att du hittade tillaka

      Kram
      /vivvi

      Radera
  5. Hej, jätte synd att du inte vill gå till naprapat, det skulle verkligen hjälpa, jag lovar.
    Jag tycker också det är helt OK med välling men du kanske ska ge henne det i pipmugg eller vanlig mugg istället. Nappflaska är nog lite för bebisaktigt och flaska och napp ska man nog inte ha i hennes ålder.
    Lycka till med ryggen! /C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är väl så. Ska försöka jobba på det där...Du har helt rätt i att hon borde dricka i nån annan mugg än flaska men vi har inte riktigt orkat propsa tillräckligt men jag ska försöka hitta nån speciell mugg som hon kan fastna för :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  6. Men stackars, ajaj... ryggonte påverkar ju hela kroppen :o( hoppas det försvinner Snabbt!
    Jag är exakt som du när det gäller läkare. Och massage, testade det en gång och aldrig mer tyckte det var så obehagligt att jag spände mig hela tiden och hade ännu värre ont i kroppen efteråt... :o)
    Gulliga barn du har! Och vill hon dricka ur nappflaska så what. Jag dricker youghurt ur vinglas... :o) vem sätter reglerna för vad man ska och inte ska när det gäller så banala saker? Man själv om du frågar mig...
    Massa Kram vackra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken söta! Skönt att vi är fler som känner sådär för läkare och massage...

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  7. Jag drack också välling länge... :) Hoppas det blir bättre för dig snart vännen! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken söta du! Ja, hon ser verkigen helt euforisk ut när hon dricker välling :)

      Kram
      /vivvi

      Radera
  8. Va varför får man inte dricka ur nappflaska?? Har aldrig hört något dummare. Gå till ett gym och varenda vuxen dricker ju ur flaska med pip. Tycker barnen om det så är det ju inget fel i det!

    Angående ryggen finns det övningar man kan göra själv hemma. Du kanske kan gå till en sjukgymnast och bara be att få tips??? Lycka till!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg nåt nanny-program förut där de sa att det inte var bra för barnens utveckling att dricka i nappflaska när de var typ över tre. Bullshit säger jag. :-)

      Jag har faktiskt googlat lite på övningar får se hur det går. Tack för tipset

      kram
      /Vivvi

      Radera
  9. Du får en Award av mig, den kan ju inte laga ryggen men kanske få dig på gott humör.
    Krya på dig.
    Kram/ Berit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åååå vad du är gullig, vad glad jag blir. Tack snäääälla snälla

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  10. hej bloggvärldens snyggaste tjej!!♥♥

    Åhhh men då menar jag inte bloggvärldens snyggaste rygg i förra inlägget, hihihi! Gjorde det inte ont? Det såg ju riktigt illa ut där:)?!

    Måste bara gå in och hojta till här hos dig. Vet att du och jag har lite samma stil när det kommer till skor, kläder osv ..... Jag har ett sammarbete med en super fin netbutik Tofsar & ting just nu som håller på till på fredag kl 12,00. Jag tror att det är en butik i din smak. Klicka in hos mig och delta i tävlingen. Tror att du gillar väskorna, plånböckerna och Iphoneväskorna. (obs.Inget reklam eller trycka på från min sida. Utan bara av vänskaplig tanke. Jag tänkte nämligen på just dig när jag fick denna tävlingen på RofK.)

    Bamse bamse kramar CC

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta! Självklart vill jag vara med i tävlingen :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  11. Hej sötast! Tack för din medverkan på tävlingen. Hålla nu tummarna hårt för att du vinner. Hon drar en vinnare på fredag:)! Men vet du vad jag såg. Du har inte gillat på Fb. Bara för att man måste vara inloggad först och sedan gå in och gilla på FB. Vill du vara super söt och göra om det så du deltar. Hon får ju inte missa dig!! Jag har lagt till det i min text nu också. Det är flera som har fått göra om. Det är ju ett konstigt system kan man tycka, men nu är det så. Allt annat är helt bra. Men som sagt gå in på din Fb först och logga in dig och sedan tryck bara på gilla knappen på Tofsar & Ting. Oj vad långt det blev igen:) Herre det blir det ofta när jag skriver:)!♥

    Kram kram fina du!
    ♥♥ CC ♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt gillat Tofsar & Ting men det kanske var själva tävlingsinlägget man skulle gilla. Nu är det gjort i a f. Fast jag heter ju inte Vivvi eller Vivandivan på FB förstås

      Kram fina och tack för att du tänkte på mig

      /Vivvi

      Radera
  12. Klart hon ska dricka välling om hon vill! Hur nyttigt som helst! Min Marodör fullkomligen älskar sin välling och är han skruttig så dricker han i alla fall det och vi vet att han får i sig näring!
    Krya på sig med ryggen! Kram

    SvaraRadera
  13. Men hallå!!! Naprapater har ofta privata mottagningar, och är inte i närheten av vad en läkare är! Så du kan lugnt boka tid och få bra hjälp! Jag fick hjälp genom att han tänjde och stretchade min kropp - inga knäckningar - vilket jag är rädd för :)
    Kram!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar