VivanDivan

VivanDivan

torsdag 31 januari 2013

Botox var det ja…

Halloj där! Idag fick jag lov att åka hem lite tidigare från jobbet. Mitt huvud höll verkligen på att spricka. Men jag har gett mig tusan på att bli av med mitt treo-beroende och då får jag väl stå ut nån vecka antar jag. Men nu är jag verkligen peppad så nu kör jag….

treo

Här ovan ser ni min skörd Treorör som jag sparat i en kasse ett tag (inte sååå länge kan jag tillägga). Tänkte det skulle bli min sporre att sluta… Men det är fasen inte lätt. Jag dricker inte kaffe så jag påverkas ju av koffeinet i Treo och eftersom jag i flera år tagit minst två om dagen blir det en himla omställning nu…

Och då kommer jag osökt över till ämnet Botox. Igår skrev underbara bloggerskan House of Philia  om det här med Botox och hur hon testat det mot sin huvudvärk och det hade faktiskt funkat. Jag skrev då ett inlägg där att jag nog kanske skulle ta och testa det och att jag blir irriterad på folk som har så himla mycket åsikter om just skönhetsingrepp. Jag tycker liksom att det är var och ens ensak precis som det är var och ens ensak att färga håret. Man skadar ju ingen annan skrev jag. Fick då ett par kommentarer här och tänkte att jag fortsätter att spinna lite på ämnet. Nu provocerar jag säkert massor men jag vidhåller att jag tycker att det är var och ens ensak att göra dessa ingrepp och det har ingen något med att göra. Tycker det är strongt av dem som berättar faktiskt. Och jag som själv lever med gräslig huvudvärk förstår absolut varför man vill testa allt som kan göra det bättre. Däremot fick jag igår veta något jag inte hade en aning om (ja jag är superdålig på att titta på nyheter och läser sällan tidningen). Nämligen att man vid framställningen av Botox använder väääldigt plågsamma djurförsök. Jag såg en liten filmsnutt på TV4 play som jag fick som länk och det var ju fruktansvärt och därför vill jag idag dela med mig av den.

http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2112816

Så jag har faktiskt ändrat inställning till Botox sen igår. Inget ont mot dem som testar men jag själv tänker INTE testa detta förrän det är absolut djurtest-fritt. Och anledningen att jag skulle testa var då inte att få bort rynkor. Jag är inte ett dugg bekymrad över de rynkor jag fått. Gråa hårstrån har jag också men de färgar jag över. Rynkorna får vara en del av mig tills den dagen jag inte känner mig nöjd med dem längre. Då skulle jag kunna testa Restylane eller fillers mm eller vad som nu finns på marknaden då men i fortsättningen ska jag verkligen kolla upp grejerna innan jag uttalar mig….

Så, det var lite mer om det ämnet….Jag hoppas och tror att jag inte ens behöver ta till såna grejer för nu är jag ju på väg att ta bort en bov i dramat i o m att jag slutar med Treo. Så nu assar jag mig själv  (motsats till dissa :-) )och tänker kämpa på för att vända onda cirkeln åt andra hållet…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

7 kommentarer:

  1. Vettigt tänkt tycker jag:) Jag mailar dig lite tips senare i kväll om jag kommer ihåg det. Har själv levd med kronisk spänningshuvudvärk 24/7 i över ett är före kroppen kolapsade och jag åkte på 1 års sjukskrivning för därefter att omskoleras från frisör. Botox är inte rätt botmedel, det är något i ens liv som gör att huvudvärken finns där. Ta hand om dig
    kram

    SvaraRadera
  2. Haha ja Botox är ju inget super medel. Eller jo det kan det faktiskt vara! Imorgon (1/2) kl 9 ska jag o sonen vara på ortopeden vid Lunds universitetsjukhus och spruta in botox i muskeln vid tummen, i muskeln på baksidan av låret o vaden på min lille A och ja det gör faktiskt underverk för honom. Han kan använda sin vänstra arm något och han går i sin gåstol något bättre och han sträcker ut de musklerna så att han slipper göra en operation där de öppnar upp och sätter tillbaka lårbenet där det ska vara. Så jo botox kan faktiskt vara riktigt bra! och det är ju en utbildad ortopedläkare som gör det. Så jag är inte orolig (jo det är jag, men alternativet är så mycket sämre) och hittills har lille A inte haft några biverkningar. Han hanvänder till ex aldrig sin vänstra arm mer än när han har botox i den. Så jo jag är för det så länge vi inte har andra alternativ. Vilket utvecklas just nu, något som heter electrodressen och det låter ju hemskt men det är samma teori bakom som TENS som används vid förlossningar så beprövat men det ska först bli godkänt så att landstingen tar in det i sitt sortiment. För att betala 40 000kr/år själv ur egen kassa är ju inte något som alla kan göra.

    Så jag moraliserar inte om botox för det kan faktiskt göra mirakel! <3

    SvaraRadera
  3. Håller med dig det är upp till var och en. Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Tack snälla för att du tar upp det här. Så länge det inte handlar om liv och död tycker jag inte att botox går att försvara (lika lite som andra "mediciner" som testas med plågsamma djurförsök).

    SvaraRadera
  5. Aj aj, det där treoberoendet måste du bli av med!Du har väl huvudvärk för att du är så beroende! Konstigt att det är så lätt att bli beroende av treo, jag tycker det smakar apa, kräks nästan! Jag tar Imigran mot min hv, men den hjälper bara ibland och det står att om man tar flera imigran i veckan så kan det vara därför man har hv!
    Kan inte titta på länken, blir så ledsen när jag ser djur som far illa, men jag visste inte att det var bra med Botox mot migrän och jag visst inte att det testats med djurförsök, fast om man tänker efter så blir det mesta vi köper testade på djur innan det kommer ut i affärerna!
    Men jag håller med det är upp till var och en att bestämma hur man vill göra!
    Ha det gott!
    kram helena

    SvaraRadera
  6. Oj det var ett gäng, tablett missbruk är väldigt väldigt vanligt. Vet flera.. i min närhet. Både starka och mindre "farliga".
    Hoppas det fixar sig.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Go girl!! Helt rätt att du erkänner för dig själv att du faktiskt har ett beroende. Det är inte lätt att bli av med, JAG VET, men det går... Muta dig själv med annat gott, motionera och ta en dag i taget. Du klarar det!

    KRAM

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar