VivanDivan

VivanDivan

måndag 14 januari 2013

Lax-recept med saffran, tomat och feta…

Hej på er allihop! Huvudvärk deluxe här just nu och jag måste verkligen sitta och jobba en stund ikväll när barnen somnat och det känner jag ICKE för. Men men, en treo på det så funkar det nog :)

Vi kom ju på nu när vi kom hem och jag öppnade lokalblaskan att Felix faktiskt har namnsdag idag. Hip hip hurra för alla Felix-ar idag :) Vi firar inte namnsdagar egentligen då barnen har många namn och jag verkligen aldrig lyckas komma ihåg det där men en glasspinne efter maten kunde det ju vara värt…Tur jag hade lite isglass i frysen. Den där lille killen är nämligen svårflörtad när det gäller sötsaker. Inte mycket som passar lille herrn. Inte förtjust i glass eller godis alls och bara ett par sorters bakverk som gillas och absolut inget med choklad. I o f toppen men det blir lite knepigt när vi ska gotta till det eller på hans kalas.

Nu har han dessutom blivit jättepetig med maten också. Tycker knappt om nånting längre den lille filuren. Värmde nyss lasagne och det ville han inte ha. Suck, när inte ens korv och makaroner duger då är det svårt…Men det går väl över. Försöker att inte göra så stor grej av det. Han äter väl när han är hungrig och den enda regel vi har här är att man alltid måste smaka innan man säger att man inte tycker om.

Laxreceptet här nedan gick inte heller hem men storasyster tog om två gånger och jag tyckte också att det var kanongott…

Nu är det såhär när jag hittar på recept att jag ofta höftar lite så ni får ju ta hur mycket ni vill när ni lagar :)

Ca 4 portioner

4 bitar lax (sån där portionsförpackad med fyra bitar)
1 burk crème fraiche med tomat och saffran
En halv ask körsbärstomater
En halv burk Fetaost
Broccolibuketter efter smak
Salt och svartpeppar

DSC_0282

Lägglaxbitarna i en ugnsform. Klicka över crème fraichen.Strö över broccoli-buketter och fetaost efter smak. Salta och peppra lätt. Och så in i ugnen i ca 15 minuter.

DSC_0249

Ta sedan ut formen och strö över tomaterna. Har man dem hela tiden blir det bara tomatkross.

DSC_0251

När laxen är genomstekt och “gratängen” fått färg är det klart

DSC_0252

Servera med kokt potatis och citron.

Sååå himla lätt och gott :)

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Det där lät riktigt gott:) Måste ha lax någon dag snart..
    kram

    SvaraRadera
  2. Följer din blogg en del, underhållande läsning:) Din huvudvärk verkar komma ofta. Så jobbigt. Var rädd om dig, det kan vara en varningssignal från kroppen och det ska man lyssna på.

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar