VivanDivan

VivanDivan

torsdag 31 januari 2013

Det här med matsäck–5 kg och vita jeans på vintern…funkar det?

God morgon! Igår kväll eskalerade min huvudvärk så brutalt att jag omöjligt kunde sova på mååånga timmar när jag lagt mig. Till slut somnar man av ren utmattning när man har sån där huvudvärk. Men inte var den borta när jag vaknade heller. Usch, det här kommer bli en gräslig dag känner jag. Tror det kan ha lite att göra med att jag verkligen försöker sluta ta värktabletter. Jag är en alldeles för stor konsument av Treo och försöker sluta men det är inte så lätt…

Nåja, nog om det. Idag fick barnen färska gifflar i ryggsäckarna. Perfekt timing att båda grupperna har utflyktsdagar på torsdagar så det blir samordning hemma :) Pålägg leverpastej och så varsitt äpple. Sen brukar mina barn få vatten eller mjölk i flaskorna. Men så imorse sa båda: “Varför får vi aldrig saft för? Det får alla andra”. Så imorse fick de saft fast den här mamman inte gillar det. Jag brukar alltid försöka skicka med nyttig matsäck. Har sån tur att mina barn föredrar grovt bröd (förrutom hembakta gifflar då förstås) och pålägg brukar alltid vara ost, skinka eller leverpastej. Till Emilias dagliga fruktstund skickar jag alltid med en frukt. Men så får man höra från barnen att det finns barn som alltid har fikabröd i matsäck och saft eller oboy att dricka. Och att det t o m är barn som har fikabröd till den dagliga fruktstunden. Det känns i mina ögon så fel. Visst kan jag skicka med en bulle nån gång ibland i matsäcken men varje vecka…och ännu värre….varje dag? Och dessutom ser man fler och fler mer eller mindre överviktiga barn nuförtiden. Tycker det är lite skrämmande faktiskt….

Hur gör ni med era barns matsäck? Får de fikabröd och saft? Är jag den elaka mamman här eller? Fast det här är faktiskt första gången de frågar efter saft och då tycker jag det kan vara ok såhär nån gång ibland. De är inga sockerråttor mina barn och jag inbillar mig att det beror på att vi dels inte gör någon grej av det och dels att vi sällan har sånt hemma och de är vana vid det. Usch vad svårt….

Dagens idag blev Odd Molly allover. Jeans White Stretch jeans strlk 0, Odd Molly Rock-a-fellow slip top strlk 1 och så Odd Molly Feeling Wrap Cardigan strlk 1. På fötterna Primeboots.

P1260758P1260753P1260752P1260756P1260757P1260755P1260754

För visst kan man väl ha vita jeans på vintern? Funderade lite imorse men var så sugen på att ha dem så det fick lov att funka. Insåg dock att antingen hade de töjt sig en hel del över höst och vinter eller också har jag minskat i omfång. Ställde mig då på den där himla vågen som annars står undanställd och jäklar, jag har visst tappat fem kilo sen i somras. Oj….har inte ens märkt det själv…nog för att jag kanske har känt lite på andra kläder men i den här jeansen som jag inte haft sen i somras kände jag det verkligen. De bara hänger i bak ju…:-(

Men jag skyller det på den tuffa hösten. Flytt, renovering, kurs, mycket jobb och annat skit så det kanske inte är så konstigt. Men nu tar jag nya tag. Det värsta är att jag har väldigt svårt att gå upp kilona igen om jag tappar. Nästan tvärtom. Börjar jag rasa i vikt så bara rinner det av mig. Inte alls kul tycker jag. Och nu får jag säkert kommentarer att jag ska vara glad att jag är smal och har lätt för att gå ner i vikt. Men det är faktiskt inte alltid kul. Inte kul att inte ens kunna ha XS på kläder och man känner sig inte snygg när revbenen syns :(

Men men, en världslig sak. Jag kanske ska börja träna och bygga upp lite muskler så blir jag lite större :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

9 kommentarer:

  1. Oj inte så bra kanske med minus fem om du har svårt att gå upp igen. Inte såkonstigt iofs med den höst du har haft! Ta jand om dig!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Nu känner jag mig som en morsa eller tant, men jag blir lite orolig Vivvi. När jag läser om dina tidiga mornar blir jag helt andlös! Och att sömn är så viktigt för att man ska fungera, annars säger kroppen ifrån, tappar energi (och vikt!) och huvudvärk tyder på att något inte står rätt till i kroppen. Och det är klart att man påverkas enormt av det som händer omkring en. Jag vet, påverkas enormt av några jättejobbiga saker i mitt liv just nu som skapar kaos i hjärnan och sömnen, och jag grepper Treoröret om morgonen som en slags snuttefilt... Sova, äta ordentligt och hitta pauser att hämta kraft är så grundläggande viktiga saker - hoppas du kan hitta nyckeln Vivvi så att du får må bättre och slippa huvudvärk och magproblem, för några andra quickfix finns inte (nej botox är knappast ett botemedel mot just det, tyvärr). Kram!! Milla

    SvaraRadera
  3. Hej fina du!
    Du måste hitta rutiner så du kan varva ner och komma i säng i tid. Sömn är det enda som hjälper för att må bättre och ett jämt intag av mat :-) Jag var som du förr men numera kan jag inte tappat 1kg utan att nästan svälta i två veckor (och då pratar vi knappt få i mig 800-900 kalorier om dagen och då går jag ändå 2-3km om dagen!!). Det är som om min kropp är en riktig överlevnadskropp som uppfattar avsaknaden av kalorier som svält och därmed liksom håller fast dessa på min kropp.....otroligt jobbigt för en som alltid innan varit smal. Ta hand om dig fina du!
    KRAM!!

    SvaraRadera
  4. Så himla kul, jag har också vita jeans idag, hihi. Och jag tycker absolut man kan köra det på vintern men det kanske är för att jag ser det på var och varannan modeblogg. ;)

    SvaraRadera
  5. Snygg är du är tycker absolut man kan ha vita jeans på hösten kan ju nåt mörkare upptill !!

    Ang barns matsäck till skogen så har jag 3 barn vara 2av dem diabetiker så vi kör frukt smörgås innebär att de måste ta en dos insulin ibland riskaka men mina är the drickare så det kör vi el lightsaft :)

    Kämpa på med din vikt nu och hoppas du inte går ner nåt mera är lika för mig har det väl börjat neråt fortsätter det har tappat lika mycket som dig är dock lite tyngre i botten, men en tuff höst är iaf min orsak !!

    KRAM på dig finaste du och brallan är bara sååå snygg

    / Tina

    SvaraRadera
  6. Hej
    Snyggt med vita jeans. Jag har samma problem som du med vikten, lyckas inte gå upp. Men i år fyller jag 40 det är då det vänder säger alla, det har jag hört sedan jag var liten:)
    Vet du om de nya debaser pantsen är likvärdiga i storleken som förra årets?
    Ha det bra
    / Louise

    SvaraRadera
  7. Saft skulle mina barns skola aldrig acceptera i matsäcken, inte fikabröd heller.
    De är stenhårda på det.

    Fruktstund har de inte och hade inte på 6-års klassen heller utan skolan bjöd på frukt om det behövdes som extra. Därför är/var det aldrig någon risk att något barn skulle ha fikabröd med sig.
    Kram
    C
    PS. Sluta med Treo är som att gå igenom en riktig avgiftning. Ofta kan det behövas profesionell hjälp från vårdcentral som är specialiserad på detta. Det är inte helt enkelt eftersom man är kraftigt beroende av substanserna.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Jag serverar nästan alltid nyttig och hälsosam mat till mina barn. Vatten eller mjölk står på dryckesmenyn, läsk på helgen fast ibland väljer lillkillen vatten iallafall. Alltid frukt med till skolan. Tyvärr duggar inte utflykterna så tätt, 2-3 grr/termin och ibland lyxas det då till med en MER-dricka och chokladpudding (deras val) utöver kankse pastasallad eller grovt bröd med skinka och frukt till det. Hade det däremot varit utflykt varje vecka så hade det inte slunkit ner så mycket bonusgrejer.

    Din outfit är jättesnygg och jag kom på att jag har alla "delar" i min garderob:)

    Hoppas det ljusnar för dig och att du kan må bättre, inte kul med huvudvärk och viktnedgång (speciellt inte om den inte är påverkad och önskad). Var rädd om dig, stressa mindre! Säger som mina tonåringar: Yolo!
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Himmel så snygg.
    Du kanske vet hur jag ska knyta koftjäkeln i ryggen?? Omlott liksom? Blir snart gaalen på att inte ha fattat på snart ett halvår :))

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar