VivanDivan

VivanDivan

måndag 7 januari 2013

Parkhäng med änderna

Tjolahopp alla glada! Och alla icke glada också förstås :-) Idag har vi haft sista lediga dagen innan vardagen med förskola och jobb börjar igen. Vi unnade oss att gå i pyjamas länge här hemma och efter lunch åkte vi ner till Stadsparken i pyttestan med en hel påse full med torrt bröd efter julhelgen. Hade både korvbröd, baguetter och lite annat då jag köpte på mig inför ledigheten så vi skulle ha hemma men glömde att stoppa in vissa i frysen. Men kul för änderna som fick sig ett skrovmål på lite torrt bröd :)

DSC_0201DSC_0206DSC_0211DSC_0212DSC_0217DSC_0218DSC_0221DSC_0224DSC_0226

Efter det åkte vi till returen med lite kylskåpskartonger, plast och frigolit och när det var gjort var vi så frusna så vi bestämde oss för en fika i Gallerian.

DSC_0239

Valde förstås mitt och Emilias favvo-ställe under palmen med alla lamporna…sååå mysigt :)

DSC_0240DSC_0247DSC_0248

Semla och muffins till barnen och te till mamman. Sen ni som undrar varför barnen dricker cola light så kan jag ju erkänna att jag inte riktigt hann med där när de tog drickor ur kylen. Jag brukar inte gilla att de tar light-produkter för alla konstgjorda ämnen och aspartam. Nog för att socker är dåligt men tror inte sötningsmedel är så bra heller och försöker undvika det till de små…Och för er som har åsikter om bakverk och läsk en måndag så har jag bara svaret att vi kör inte med lördags-varianten utan äter/dricker sånt här ett par gånger i månaden och om det är en måndag eller lördag tycker inte jag spelar någon roll….Så, nu har ni fått svar på det också innan ni funderar på att fråga det i kommentarsfältet :)

Nu ska jag nog försöka börja nattningsproceduren för ikväll kommer det bli jobbigt att få dem att somna inser jag efter två veckors ledigt och då är det bra att vara ute i god tid…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

7 kommentarer:

  1. Hej!
    Nu blev jag en sådan där fånigt nostalgisk mamma som minns med största glädje när jag matade änderna tillsammans med barnen när de var små och sedan gick vi vidare till biblioteket för lässtund och myspysfika.
    Kram från Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lite mysigt faktiskt :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  2. Vi matade änder häromdagen lille V och jag. Jäklar vad närgångna dom var! Gott med semla:) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Semlor är inte dumt...inte dumt alls :) Felix tycker det är lite läskigt i början när de kommer för nära men det gick över :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  3. Haha Vivvi, du ska väl inte behöva försvara om barnen dricker läsk eller inte, brukar folk kommentera det?! Men förstås, jag har läst helt otroliga foruminlägg om kostvanor och barn på någon föräldrakanal - man häpnar hur många experter det finns där ute ;=) Jisses amalia, tänk mina barn som är uppvuxna på Frosties och Kalaspuffar!
    Däremot, visste du att i England får de visst inte mata änderna längre med vitt bröd i vissa parker, och att det inte alls är särskilt bra föda för fåglarna.... Fosforet ökar i vattnet och fåglarna gör av med mer energi än vad de får i sig i det näringsfattiga brödet. Aldrig får man vara glad för det lilla, visst är det knäppt!! Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det ska jag väl inte behöva men tänkte ifall nån har åsikter. Folk verkar ha åsikter om det mesta i den här bloggvärlden :)

      Det där med änderna hade jag aldrig hört. Usch vad dåligt samvete jag får nu då...vi har alltid matat änderna så fort vi fått en hög torrt bröd :-( Men grovt bröd kanske är bättre?

      Kram
      /Vivvi

      Radera
    2. Äsch mata på du! Tror inte västmanländska änder blir övergödda precis. Kanske de i storstan där många är samtidigt och slänger mat. Jag brukar göda mina småfåglar här hemma med snuttar, och en och annan skata brukar sno det mesta. Kram!

      Radera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar