VivanDivan

VivanDivan

måndag 7 maj 2012

Sno andras bilder till Annonser!!!

Halloj sötisar! Idag fick jag ett sms från en kompis då hon sett att en säljare på Tradera tagit mina bilder och använt i ett antal annonser. Kändes inte alls kul. Jag vet att ni är flera här i blogglandia som varit med om liknande men jag har inte varit det förut.

Hursomhelst mailade jag säljaren och upplyste henne om att det faktiskt inte är lagligt att ta andras bilder utan lov och fick ett rätt spydigt svar tillbaka:

“Då vill jag göra dej uppmärksam på att det är det inte om man har modifierat om dom, och jag hade tagit bort ditt huvud. men jag har tagit bort dina bilder nu då mina egna nu är bättre. Är man så stingslig kanske man skall tänka sig fär innan man lägger ut sitt liv på nätet, för där finns ingen som helst chans att du kan ha koll på vad folk använder dej och dina barn till”

Men så är det väl inte? Spelar väl för det första ingen roll om hon halshugger mig. Bilden är ju min för det. Eller?

Kände att jag ville lufta mina tankar lite kring det här. Visst, jag lägger ut bilder på nätet och kan orimligtvis ha koll på vad de ev norpas till och jag har inget emot att t ex andra bloggare lånar mina bilder mot en länk. Det är väl ok! Men att lägga ut en annons på Tradera med en bild som man inte tagit själv på plagget tycker jag är lite oärligt. Potentiella köpare kan ju då få för sig att det är precis det plagget man ser på bilden man köper vilket ju kan vara i mycket bättre skick än det faktiska plagget eller t om kanske det inte ens finns något riktigt plagg att sälja och figurerar mina bilder tillsammans med sånt kan ju köparen tro att det är jag som är den oärlige säljaren om denne känner till min blogg….

Dessutom tycker jag det kändes olustigt speciellt med det där svaret när jag bara helt vänligt upplyste om att jag inte ville att hon skulle använda mina bilder och att det faktiskt är olagligt. Visst lånar jag också bilder ibland här i bloggen, t ex produktbilder men då lägger jag alltid ut en länk. Det ska väl vara ok vad jag förstått.

P1210966_3P1210966_2

 

Vad tycker ni? Får man norpa bilder hursomhelst? Överreagerar jag?

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

17 kommentarer:

  1. Klart hon inte får ta din bild, med eller utan ditt huvud, Oh No Big BIG Mistake!Du har så rätt, så på henne och ta bort DINA bilder:) kramkram:)

    SvaraRadera
  2. Hej, det finns fler traderabilder på dig idag den 7 maj, när du har din claire tunika på dig. Du borde maila denna säljare eftersom det handlar om tre bilder. Med vänlig hälsning, Ingalill

    SvaraRadera
  3. Nej du överreagerar verkligen inte och hon får inte sno din bild oavsett hur mycket hon modifierar den! Jag har hittills liksom du sluppit sånt här oskick men gissa om jag kommer att ryta om det händer!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Din blog er en privat blog, da blir det ekstra viktig å spørre først, syns jeg.
    Skjønner deg godt!
    Hilsen Ingrid

    SvaraRadera
  5. ABSOLUT NEJ, SÅ GÖR MAN INTE!!!
    Blir lika förvånad o arg varje gång jag upptäcker dessa tilltag!! Har själv råkat ut flera gånger, tyvärr! Jag har ju inte ens en blogg..
    Kram

    SvaraRadera
  6. nej man får inte använda andras bilder på Internet utan att fråga upphovsmannen. På regeringskansliet kan du läsa hur lagen om upphovsrätt fungerar för Informationssamhället.

    SvaraRadera
  7. Har råkat ut för detta många gånger tyvärr, men har alltid sagt ifrån och ibland fått en ursäkt. Hon blev nog irriterad på sig själv och avreagerade på dig skulle jag tro! Lite allmänt folkvett och hyfs hade ju inte skadat dock, jäkla sätt!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Den kan ju inte vara ok att använda dina eller någon annans bilder utan att fråga för att sälja sina egna plagg. Som du säger så känns det oärligt. Jag tycker att man ska ta egna bilder eller möjligtvis produktbilder för då ser man tydligt att det är just produktbilder. Måste säga att hon verkar helt knäpp som skriver ett sådant otrevligt svar. Kramar

    SvaraRadera
  9. Ett oskick att använda andras bilder.....fota själv ska man.....en självklarhet för de flesta men en del verkar fatta intet!!!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  10. Hon måste ju var dum nånstans! Spelar ingen som helst roll att hon choppat av din skalle på bilden, det är fortfarande din bild enligt upphovsrätten. Och varför sno en bild och sätta sig och redigera dom om man har egna?! Förstår att du blev förbannad! Kram

    SvaraRadera
  11. Har du anmält hennes auktioner? På varje annons finns en länk där man kan anmäla annonsen till tradera

    Ange att säljaren bryter mot upphovsrättslagen så kanske hon blir avstängd från tradera. Kan hon gott ha!

    SvaraRadera
  12. Så tråkigt! Och att bli dåligt bemött dessutom!
    Jag har råkat ut för det några gånger, men bara fått trevliga svar tillbaka. Och de har plockat bort annonserna.
    Och nej. Du överreagerar verkligen inte!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Herregud, hur dum får man bli? Jag visar många bilder på mig själv utan huvud, är det inte min bild för det eller vad? Vad trött jag blir känner jag... Anmäl auktioner när du ser något, det gör jag:)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Men herregud vilket svar du fick?? Den tjejen kan inte vara helt ok i huvudet! Håller med dig fullt ut i att det känns oärligt i traderingen när hon gör på det här viset! Jag trodde det var du som skulle sälja och blev lite chockad då jag dels vet att du älskar klänningen och sen upptäcker jag att det inte alls var du.. Jag tycker också du ska anmäla till Tradera vad som hänt, det har jag gjort många gånger när oärligheten visat sig! Kram Mia

    SvaraRadera
  15. Skulle själv aldrig ta någon annans bilder till mina Tradera annonser, tar alltid kort på det plagg jag faktiskt själv har i min ägo. Givetvis borde hon bett om ursäkt om hon nu inte visste att man inte får göra så...Du får ta det som en komplimang, säljaren valde väl ut den snyggaste bild hon kunde hitta till sin auktion, dvs dig i det plagg hon skulle sälja!;)

    Kram Annelie

    SvaraRadera
  16. Nej, så får man verkligen inte göra, men det finns människor som struntar i det. Jag har också råkat ut för det och det känns inte alls bra. Kram

    SvaraRadera
  17. Det kvittar ju om ansiktet är med eller inte. Hallå, en bild du tar kan likväl vara på ett landskap eller blomma haha inte tusan får någon annan bara norpa den sådär! Jissus vilka människor det finns, hoppas ingen köper hennes annonser :D

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar