VivanDivan

VivanDivan

lördag 19 maj 2012

Gräva ner sig eller aktivera sig?

Halloj bloggisar! Tack så oerhört mycket för alla kramar, styrka och kärlek ni gav mig igår. Det värmer oerhört och jag är så glad att jag har er och har bloggen som en sorts ventil att få ur sig allt ont som ibland kommer över en och det är så skönt att få skriva av sig.

Igår försökte vi aktivera oss så mycket vi kunde för att klara av dagen. Vi åkte till IKEA och köpte nya soffor och en ny köksmöbel. Barnen fick egna lite högre stolar som matchar de större stolarna

DSC_0198

Vem kikar fram bakom blomman månne…?

DSC_0201

Marlow blåöga förstås. Sååå glad att jag har honom och Chewie kvar. De är en enorm tröst

DSC_0196

T skruvade här hela kvällen medans jag storstädade vardagsrummet. Tyvärr fick vi två två-sittssoffor istället för en trea och en två så han är iväg idag för att byta. Men det känns lite skönt att i a f bli av med lukten som vi fått stå ut med ett halvår nu och försöka börja om på nytt. Dock utan älskade lille missen men även om det just nu gör ont så jag tror jag ska spricka och jag gråter väldigt mycket så vet jag ju att han nu har det så mycket bättre och slipper lida så det var rätt beslut vi tog till slut.

Något skrynkligt överdrag än så länge och bara en soffa. Ny matta också så det blir riktigt ljust och fräscht. Mer bilder kommer när det är klart…

DSC_0191

Alla har vi ju olika sätt att hantera sorg. Själv är jag nog gräva-ner-mig-typen egentligen och vill ligga och gråta och sörja ifred tills jag är redo att möta vardagen igen. Ikväll har dock ett par kompisar bjudit med mig att följa med dem ut och jag vet uppriktigt sagt inte hur jag ska göra. Kanske är det bra att komma ut, träffa folk och prata om lättsamma saker en stund. Inte för att glömma men för att få något annat att tänka på för ett ögonblick och ladda batterierna för tunga stunder som jag ju vet kommer komma den närmsta tiden. Jag vet ju att det kommer att bli bättre. Vi människor är nog byggda för att klara oss igenom sorg men när man är mitt uppe i det så gör det så ont och man tror aldrig livet kommer bli roligt igen men det blir det. Och det vet man ju om…

DSC_0190

Så partystassen hänger framme tills jag har bestämt mig hur jag gör ikväll. Gräva ner sig och sörja i tysthet eller aktivera sig och tänka på annat är frågan….

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

11 kommentarer:

  1. Åh vilken fin kille Marlowe är, ser ut som en birma kille?
    Fräsct med nya soffor och matta, ser ut att bli fint

    Ha en skön lördag kväll vilket du nu är gör:)

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är en Birma och världens goaste och snällaste sötis.

      Sååå skönt med nytt och bort med de gamla murriga

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  2. Är det en Ektorp ni fått er? I så fall är det en soffa som är jättelätt att hålla ren:) Marlow är verkligen en stilit kille. Hoppas du är på väg ut mot roligheter.
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, Ektorp blev det. Fick tjata lite för att få mina vita soffor. Får se hur drygt det blir att tvätta :-)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  3. Gå ut på roligheter och skingra tankarna:) Dina kissar är ljuvliga! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev lite skoj igår i a f och det är jag glad för.

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  4. Jag håller absolut på att aktivera sig och träffa folk framför att gräva ned sig. Jag är den typen själv. Dock ska man få en stund sedan då man kan gräva ned sig en stund och fundera och sörja, men blir den för lång hamnar man bara i en spiral som inte leder till nåt bra i slutänden. Men du, sov mycket, vila! Du behöver det!
    kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du har ju så rätt. Glad att jag kom iväg igår. Känns lite bättre idag då. Och sörja kommer man ju få göra ändå så det räcker till...

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  5. Vart kommer partystassen ifrån? Vh Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne! Klänningen kommer från H&M.

      Kram

      /Vivvi

      Radera
  6. Hejsan!

    har varit med om samma tunga resa som du gör nu, hade oxå en högt älskad katt och familjemedlem som tyvärr kissade inomhus, det kan ha börjat då vi fick vårt första barn och vi provade det mesta utan att råda bot på det. Vi stod ut i många år och till slut tog vi det tunga beslutet att ta bort henne, hon var då 11 år. Jag (och vår son) grät verkligen floder över henne när beslutet var taget och fram till den dagen kommit när hon åkte iväg till veterinären, var flera ggr på väg att avboka tiden. Men med facit i hand kan jag säga att det var verkligen värst före, det kändes så fel att hon skulle somna in pga av oss och att vi kunde bestämma om hon skulle få finnas eller ej att när det väl var gjort hade jag gråtit och våndats klart på ngt sätt över vårt svåra beslut. Så jag hoppas att även du kan känna frid över ert beslut och minnas er fina kisse med glädje.
    Kram Annelie

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar