VivanDivan

VivanDivan

torsdag 8 september 2011

Kebab och pizza –den nya svenska husmanskosten och äppelmos blev det minsann

God morgon bloggisar! Hur har ni haft det inatt? Emilia har varit uppe tre gånger på toaletten och eftersom hon inte vågar gå själv måste mamman vackert gå upp och följa med. Problemet är att jag har så himlans svårt att somna om när jag väl vaknat. Hur sjutton gör ni med era små för att de inte ska behöva springa upp femtielva gånger varje natt? Att neka dem att dricka när de är törstiga känns ju bara så fel men vi ser verkligen till att hon går på toaletten precis innan hon går och lägger sig…

Igår gjordes det äppelmos i långa banor och ändå hann vi bara med hälften av alla äpplen vi hade så ikväll blir det mer äppelfix. Mer mos och kanske nån form av äppelkaka. Funderar på att göra äppelgröt. Så himla gott ju med risgrynsgröt och äpplen i…

Duktiga hjälpredor hade man ju i a f. Här är de precis nyduschade för de fick ta en paus och gå med pappa och duscha för det tog en himlans tid det här äppelmosfixet…

P1160633P1160632P1160635

“Det kommer bli såååå gott i magen”. Tycker verkligen det lyser i ögonen hur gott han tycker det är…

P1160638

Myyyycket äpplen…

P1160634

…för såhär lite mos…

P1160639

För att husligheten inte skulle bli för överdriven för en kväll bestämde vi oss för köpemat vilket igår bestod av kebab med ris. Vi äter i ärlighetens namn utemat rätt ofta och då blir det ofta kebab eller pizza. När jag var liten var mina favoriträtter pepparrotskött, dillkött och stek men idag vill barnen ha kebab och pizza. Håller den svenska “husmanskosten” på att försvinna? Vi gör i o f ofta stek och långkok i o m att T jagar men det finns nog massa familjer där det aldrig ens stått på bordet. Hur är det hos er? Nu kanske jag hårdrar detta men visst har maträtterna förändrats? När jag var liten åt vi aldrig kebab, tacos, fajitas och allt vad det heter.

Tål att funderas på…(eller inte, kan ju vara så att det bara är jag som hela tiden funderar på såna världsliga ting) :-)

Så en dagens idag: jeans G-star, blus Vila och skor Nelly Shoes

P1160645P1160644P1160643P1160642P1160641P1160640P1160650P1160648P1160647

Tjolahopp så länge så hörs vi

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

5 kommentarer:

  1. Härligt med eget äpplemos!
    Jag är periodare vad gäller maten - ekologiskt och egenlagat i perioder med mycket grönsaker. Sen kroknar jag o köper halv/helfabrikat och hämtmat och inte en grönsak i sikte *skäms*
    Ibalnd tryter både fantasi och energi helt enkelt....

    Vet ingen som har så snygga jeans och klär så bra i jeans som du Vivvi! Har alltid velat vara en jeanstjej men har inte rätt figuren :-)

    Ha en fin dag - kram!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder på barnen! Roligt dom får vara med o hjälpa till i köket, tror det är viktigt.
    Eftersom jag är "tant" så bevarar vi husmannskosten rätt så duktigt här! Faktiskt något av de bästa som finns enligt mig. Fast jag tycker väldigt mycket om olika sorters mat, har alltid roat mig. Min älskade make trivs som "fisken i vattnet" o stökar gärna runt vid spisen. Han är superduktig på lättlagade rätter medan jag nog gör mer husman. Fast visst hämtar vi färdig mat ibland, dock inte så ofta. Däremot äter vi gärna ute på olika ställen titt som tätt. Fast vi är ju bara två..
    Superfräsch är du i jeansen o blusen!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Snyggt!! Älskar grått och du är så fin i det!!
    Kram Diddi

    SvaraRadera
  4. Vi är inga husmanskostare alls men jag gillar det men vet knappt hur man lagar kalops och sådant som tex min mamma är grym på hehe.
    Här blir det mycket bakad potatis och framförallt kycklingfilé i alla dess sorter gärna med färsk pasta till eller hemmagjorda nötbiffar med tzatziki som ofta görs här :-D

    Fina jeans och blus!
    kramis

    SvaraRadera
  5. Jag är ju 60-talist och är ju nästan enbart uppvuxen med husmanskost, och en hel del av den ratar jag numera. Men älskar verkligen långkok, de rätter som du beskriver tex. De är enkla att göra, den enda som behövs är tiden men den är ju ofta ett problem om man ska ha mat snabbt. Men perfekt mat att göra dagen före, eller sätta igång tidigt på helgen. Jag tror barnen efterfrågar det som de vet om, skulle de få goda grytor oftare skulle de säkert efterfråga det mer. Sen tror jag att viss mat får man smak för mer när man är vuxen, men då får man vara lite ihärdig när de är små. Jag längtar efter höstens första porterstek, så underbart gott! kram Milla

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar