VivanDivan

VivanDivan

torsdag 22 maj 2014

Att förklara det här med försäkringar för barn

God morgon alla söta! Ni anar inte vilken mysig eftermiddag/kväll jag och min dotter hade igår bara vi två medans killarna var på fotboll. En sån där riktig boozt-kväll som ger kraft och precis vad jag behöver. Ni ska få veta allt om det sen men nu är det dagens-dags va? :-)

Men innan ni får kika på min dagens outfit måste jag berätta om en diskussion jag och Emilia hade igår. Vi tog en glass på stan och satt då utanför och åt. Bakom oss låg Länsförsäkringars kontor och Emilia frågade vad det var för något. Jag gav mig då på ett försök att förklara det här med försäkringar och vad det är. Att man betalar en liten summa varje månad och sen om någon själ något dyrbart eller man krockar med bilen eller något annat så får man ut pengar som hjälp att köpa nytt. Och så förklarade jag att även hon och Felix var försäkrade i sina barnförsäkringar vi har på dem. Och då säger tösabiten:

“Men vad bra om vi skulle bli snodda!”

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Kan ju säga att samtidigt som det lät lite roligt högg det till i bröstet på mig. Vilken mardröm om något sådant skulle hända….hua, vill inte ens tänka på det och jag fick ju utveckla att det ju faktiskt är så att skulle något hända mina små skruttar skulle inga pengar i världen kunna ersätta dem och att barnförsäkringen ju var mer till för om de skulle bli sjuka eller skadade och behövde sjukvård…

Det är inte alltid lätt att förklara för sina små om livets väsentligheter och oväsentligheter….

Dagens var det ja! Det blev jeans Please, top Lindex, kavaj G-star och skor Michael Kors. Och just ja, ny frisyr har jag ju också. Kapade av säkert en och en halv decimeter igår och oj vad skönt. Vad tycker ni? Hiss eller diss med lite kortare hår?

DSC_0346DSC_0347DSC_0348DSC_0349DSC_0350DSC_0355DSC_0352DSC_0354DSC_0357DSC_0358

Idag blir det lite senare ankomst till jobbet för nog var Felix krasslig igår kväll när de kom hem från fotbollen :( Så idag ska T vara hemma med honom men han hade ett morgonmöte han var tvungen att åka på så vi byts av så fort han är klar så får jag åka till jobbet. Nu tycker jag att det får vara nog med dessa förkylningar och sjukor i det här huset. Nu ska det vara vår och varmt och inga mer baciller…så det tycker jag vi bestämmer här och nu va?

Puss & Kram

/Vivvi

9 kommentarer:

 1. Superfin frisyr!!! Mysigt med tjejkväll! Man behöver lite sånt ibland för att ladda batterierna!

  SvaraRadera
 2. Tycker att du blev jättefin i den nya frisyren. Jag går också i tankar att klippa av mitt hår. Jag har blivit lite bekväm med att alltid sätta upp det. Klipper man sig så kanske man har det utsläppt oftare. Är toppen och kavajen nya?
  Kram
  Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, både kavaj och topp är från förra årets kollektioner...:--)

   Kram
   /Vivvi

   Radera
 3. Du blir superfin med nya frisyren Vivvi! Jag tycker det oftast är mycket finare med ett kortare välklippt hår än ett längre, det ramar in ansiktet mycket mer och ger ett finare intryck t o m ett yngre intryck fastän vi säkert är många som vill hålla fast vid det ånga håret för att inte bli "tantiga" vilket jag tror de flesta frisörer inte håller med om ;=) kram

  SvaraRadera
 4. Fin dagens som vanligt, med nya frisyren blev det verkligen pricken över i. Den passar dig utmärkt! Kram

  SvaraRadera
 5. Herregud vad snygg du är i håret!! Skippa det långa svarta, detta är mycket kvinnligare ,fränare, fräschare!!
  Kram ; ))

  SvaraRadera
 6. Tusen tack hörrni :)

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 7. Det är Hiss med kortare hår, kunde inte bli bättre:) Superfin outfit det också ;)
  Kram Magda

  SvaraRadera
 8. Skitsnygg vivvi! kram Lena

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar