VivanDivan

VivanDivan

onsdag 21 maj 2014

Ett riktigt prinsesskalas

God morgon! Här är jag uppe tidigt idag och river av lite jobb. Felix har fortfarande inte kräkts och verkar bra i magen men klagar över huvudvärk. Dock ville han gå till skolan idag så vi skickar iväg honom då han inte har feber och inte visar några som helst tecken på magsjuka. Men jag sitter hemma och jobbar idag för jag är lite orolig att han tvingar sig själv att gå till skolan eftersom han ska åka med sin pappa, farfar, faster och kusin på fotboll i Stockholm ikväll. Djurgården mot IFK Göteborg och oj som han sett fram emot det. Men han såg verkligen inte pigg ut nu på morgonen när de for iväg så därför bestämde jag mig för att vara på hemmaplan ifall han måste hämtas idag igen.

Emilia hade ju kalas i lördags och det blev jättelyckat. Vi gjorde det enkelt med pizza och glass-och maräng-tårta och sen ville hon inte ha speciella “lekar” utan de hittade på vartefter kalaset gick och alla verkade nöjda och glada när de åkte hem. Lite mys på en filt ute med “spökhistorier” hörde jag och så lekte de hästar och hoppade på höskullen. Behöver inte vara mer än så tycker jag. Och så fick alla små prinsessor en liten goodiebag när de gick hem. Inget märkvärdigt men ett läppglans, hårspänne, balong, en tuta, en mask, ett litet armband och lite godis. Allt införskaffat på Dollarstore nästan. Helt perfekt butik för sånt här. Köpte 20 pack hårspännen och armband för 10 kr t ex och delar man upp det blir det ju bara nån krona per barn. Och bättre än bara snask tycker jag personligen :)

Först skulle det vara välkomstdrink med fruktspett. Spetten bestod av jordgubbe, melon, vindruva och äpple och i drinken hade jag bara blandat tropisk juice och sprite. Vi försökte använda Emilias PopChef som hon fick när hon fyllde men det gick sådär. Små melonstjärnor fick vi till i a f men äppelhjärtana blev sådär….

DSC_0250DSC_0251

Dukningen skulle gå i silver och rosa hade födelsedagsbarnet bestämt. Så det blev lite silvriga serpentiner, små confettistjärnor, randiga silvriga och vita sugrör och rosa rosor, ballonger och servetter. Riktigt prinsessigt och gulligt

DSC_0253DSC_0256DSC_0258DSC_0259DSC_0260

Alla fick en varsin mask och eftersom Emilia hade sin fina mask så tyckte hon att alla andra skulle ha det också. Dessa hittade jag också på Dollarstore för nån krona styck.

DSC_0263DSC_0265

T åkte iväg och köpte familjepizzor. Men de var visst inte så hungriga de små. En hel pizza blev över av dessa två han köpte…

DSC_0268

Tårtan är egentligen bara en marängbotten, skivad vaniljglass, grädde, bär och riven vit choklad samt strössel. Mycket populärt. Den tjusiga ljuskandelabern hittade jag på en liten butik i Västerås som jag inte minns vad den heter.

DSC_0280DSC_0282

Åtta stycken goodiebags redo att delas ut. Påsarna är från Åhlens.

DSC_0266DSC_0267

Och min lilla tjej var mer än nöjd och somnade gott i soffan när gästerna gått hem

IMG_2834

Min lilla sessa som hon längtat efter sitt kalas som vi varit tvungna att skjuta på om och om igen här under våren men nu blev det av och hon var så nöjd så nöjd och fina presenter precis i hennes smak fick hon också. Pysselblock, nagellack, lego mm fanns det i paketen och hon blev glad för alltihop :)

Puss & Kram

/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar