VivanDivan

VivanDivan

onsdag 28 maj 2014

Historien om en jeansjacka

Halloj därute! Jag är precis hemkommen här från fotbollsplanen där vi stått i kiosken och sålt kaffe, korv och godis till sugna fotbollsåskådare när herrlaget spelade i föreningen. Sånt där laggöra som man får lov att ställa upp på när man har fotbollsspelande barn :) Dock var jag såååå genomfrusen då det trots att vi stod inomhus var svinkallt och en dundrande huvudvärk så min käre man tyckte att jag fick åka hem. Barnen hade jättekul med andra små som var där och T och ett par till tog hand om kiosken så nu ligger jag nedbäddad med filtar här i soffan och sakta börjar värmen komma tillbaka…:)

Tänkte jag skulle visa ett par dagens-bilder och samtidigt berätta historien om min jeansjacka som jag har på mig idag. Den är många år gammal och har faktiskt en väldigt egen historia och är ett av mina mest älskade plagg och den kommer aldrig säljas. Däremot har den kommit bort inte mindre än två gånger och på de mest mirakulösa sätt även kommit tillbaka. Första gången kan ni läsa om här och här men andra gången då? Jo, det hände sig i höstas när jag var i USA. På ditvägen någonstans från att jag klev av planet till första hotellet måste den ha ramlat av väskan eller blivit glömd. Så teoretiskt skulle den kunna varit kvar på planet, glömts på någon bänk vi satt och väntade på bagage eller taxi, ramlat av väskan då vi gick till taxin eller från  taxin till hotellet eller kvar i taxin. Jag upptäckte det heller inte förrän två dagar efteråt då jag skulle ha den och insåg att den var borta….(tankspridd who me?) Så var jag ju där i nästan två veckor och tänkte väl att nej, nu är det ändå kört. Min älskade jacka är borta för evigt för i stora USA är det nog inte sååå stor sannolikhet att den kommer tillrätta. Meeen, så när vi skulle åka hem tänkte jag att what the hell, jag frågar i incheckningen efter förlorat bagage. Om den ramlat av på flygplatsen skulle det ju kunna finnas en chans. Och tänk, just precis damen som stod i incheckningen hade sett min jacka och gick och hämtade den på nåt lager. Alltså, hur stora är oddsen? Att på en gigantisk flygplats komma till den incheckning där just den damen verkligen sett min jacka och lagt undan den ifall någon skulle komma och fråga efter den. Så nu har jag min jacka igen och det är nog så att den och jag hör ihop. Ödet liksom….:)

Till den idag har jag top Hunkydory, kjol Odd Molly Shibori skirt och skor Ldir.

DSC_0061 (2)DSC_0051 (2)DSC_0060 (2)DSC_0052 (2)DSC_0053 (2)DSC_0054 (2)DSC_0055 (2)DSC_0056 (2)DSC_0057 (2)DSC_0058 (2)DSC_0059 (2)DSC_0062 (2)DSC_0063 (2)

Kan man säga att man älskar ett klädesplagg? Ja i så fall gör jag det med denna jacka. :)

Puss & Kram

/Vivvi

1 kommentar:

  1. WOW - så lækkert dit outfit er! :))
    Nu fortryder jeg at jeg har solgt min nederdel. Du ser fantastisk ud!
    Kram
    Annette :)

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar