VivanDivan

VivanDivan

måndag 26 maj 2014

EU-valet igår…röstade DU?

God morgon alla glada! Fy sjutton så mina ögon gör ont, svider och kliar just nu. Imorse kunde jag knappt öppna dem men de är lite bättre nu efter en dusch och lite baddande med kallt vatten. De är riktigt röda och det känns som det skulle kunna bli solglasögon hela dagen idag men det kanske inte är så ok på jobbet i o f :-) Aja, det kanske blir bättre under dagen. Smetade på lite smink i a f så ser det lite bättre ut (och nej det har inte blivit värre av det).

Hörni, jag kikade just valresultat på Aftonbladets hemsida och jag blir uppriktigt sagt ledsen. I min lilla pyttestad var deltagandet i EU-valet bara 42% vilket innebär att mer än hälften struntade i att rösta. Sen att då Sverigedemokraterna fick 11.6 % gör mig både ledsen och lite orolig över vart vi är på väg. Överallt i Europa rapporteras höga siffror för högerextrema och rena fascist- och nazistpartier och även här i Sverige ökar detta. Vad beror det på? Vad är det som gör att människor vill stödja något som säger att vi alla inte är lika mycket värda? Jag begriper det inte. Jag lägger inga värderingar varför just den enskilde individen röstar på SD och tycker inte sämre om dem för det men vi kanske borde upplysa oss själva om vad det faktiskt är vi håller på med. Är alla medvetna om vad det innebär? Jag tror inte det och det är väl det som skrämmer mig mest. Jag tror inte tyskarna var medvetna om vad Hitlers planer var heller från början (extrem jämförelse men ändå). Jag tycker vi alla faktiskt har en skyldighet att göra oss själva medvetna om vad det faktiskt är vi röstar på. Och ni som inte röstar, klaga ALDRIG! För ni hade kunnat göra skillnad men valde att inte göra det. Värderar inte erat val men ni har då avsagt er rätten att klaga på hur vårt samhälle ser ut tycker jag….

Och självklart röstade jag och jag har även satt mig in i mitt partis åsikter och jag håller inte med på alla punkter men har ändå valt det parti som jag mest känner hör ihop med mina värderingar och åsikter….

Dagens idag blev jeans G-star och poncho Ester Elenora (båda förra året). Skor Michael Kors. Mina rödögon syns som tur är inte på bilderna och mitt leende känns lite falskt med tanke på texten ovan och ögonsvidet men men, lite kul och lite bad i dagens inlägg :)

DSC_0472DSC_0473DSC_0474DSC_0476DSC_0477DSC_0478DSC_0482

Puss & Kram
/Vivvi

1 kommentar:

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar