VivanDivan

VivanDivan

fredag 2 september 2011

Annonser och Reklam i bloggen….

Halloj vänner! Ett snabbt lunchinlägg…

Fick en kommentar idag med en fråga som fick mig att börja fundera lite…

Citat:

“Jag blir då nästan bestört när det dyker upp Google annonser med rubriken " Vill du vara otrogen" från ett dating företag.  Det känns verkligen både omoraliskt och sorgligt.  Kan ni bloggare välja att ta bort dessa annonser eller dyker de upp automatiskt ?”

Jag blev lite illa berörd faktistk då jag aldrig tänkt på vilka annonser som kommer upp men såna här annonser vill jag ju INTE ha. Rent gräsligt. Jag addade Google Adds för att det var lite kul att se om det kunde bli en slant. På ett år har jag ännu inte fått någon utdelning (tror gränsen går vid 700 kr) och då frågar jag mig: Är det värt att ha såna annonser i bloggen där du inte kan styra själv? För det funkar ju så att Google på nåt sätt slumpar ut annonser och jag trodde att det hängde ihop med vad man skrev om, t ex modeannonser men så verkar ju inte vara fallet.

Tack du anonyma som upplyste mig om detta. Ska nog ta en funderare om jag tycker det är värt att ha annonser för jag vill ju kunna stå för dem också…

add

Märker ni nu att jag vill skapa lite debatt? :-) Vad tycker ni andra som har annonser på era bloggar? Har ni tänkt på innehållet i dem? Som annonsen ovan tycker jag är helt ok för det är ju butiker som jag skulle kunna handla i själv men butiker jag är nöjd med skulle jag gärna ge lite gratis reklam om det vore så och då kan jag ju bara länka till dem.

♥ Puss & Kram♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Ingen aning hur det fungerar med blogger men vanligtvis så kan man välja ganska exakt vad som visas eller inte. Och man kan blocka annonsörer som man inte gillar alls..

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag hadde Google Adds i nästan 2 år, inte blev jag rik av det, fick bara en segare blogg. Nu kommer jag inte ihåg om jag gjorde inställningar, men jag vet att om skrev jag Odd Molly så fick jag bara upp annonser som innehöll Odd Molly. Jag har aldrig hört om någon som gjort bra pengar på Google adds, och tycker personligen att det inte är varken snyggt eller har någon mening.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tror att det beror på var och ens syfte med sin blogg. Vissa har mer annonser än blogginlägg och då är det ganska uppenbart att dessa främst vill tjäna pengar. Andra har inga annonser och då kanske främst bloggar som ren underhållning och för att det är kul. Personligen har jag svårt för de annonser som inte är fina, rent estetiskt och jag skulle inte låta slumpade annonser på min blogg.
    Kramis
    Loo

    SvaraRadera
  4. Jag har inte google ads för jag tycker att det är fult och jag är extremt noga med just estetiken.

    Sen säger jag som ovanstående. Har aldrig hört talas om någon som tjänat pengar på det. Om man hade en jättestor blogg så man blev kontaktad för att ha reklam och kunde ha den i höger- eller vänsterspalten så vore det något annat.

    Jag läser aldrig reklamen hos andra och klickar alltså heller aldrig på den utan bara ignorerar den.

    Tycker så klart att det upp till var och en hur man vill ha och sen väljer väl läsarna om de vill läsa bloggen, med eller utan reklam.

    Har man google ads så kan jag inte tänka mig att man kan välja vilken typ av reklam man vill ha, i alla fall inte i dagsläget.

    När det gäller otrohetssajten så skriker folk som galnigar, men det finns så otroligt mycket dubbelmoral här i landet. Precis som om det inte skulle ske otrohet om sajten inte fanns. *suck*

    Ja det var min åsikt om det hela.

    Passar på att önska dig en mysig helg med familjen och ge dig en tankeställare om att varva ner lite. Att vakna tidigt på morgon och börja älta problem i huvudet tyder på att du är stressad/spänd/oroad av något slag. Ta dig en liten funderar över varför så ska du se du hittar tillbaka till normal sömn igen.

    Kraaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  5. Jag hör till dem som inte vill ha Googleads främst för estetiken och jag klickar aldrig på annonser i andra bloggar - tycker bara att de stör och ser fult ut. Skulle kunna tänka mig att ha annonser för märken/shoppar jag gillar men har inte gjort något åt saken.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Vivvi,
    Det var jag som tidigare skrev kommentaren om Google annonnserna. Det känns jätte bra att du tog upp frågan. Självklart gör var och en som den vill med sin egen blogg och som Maria/Javabönan skrev så sker otrohet i alla fall, det var bara ett exempel på en av alla annonser som jag personligen inte tycker hör hemma på dessa fina modebloggar. Jag har ett annat exempel där det dök upp riktigt påträngande foton på ganska obehagliga män (datingsajt) i en av de mer kända Odd molly bloggarna, de annonserna är nu borta tack och lov. Ha en underbar helg /Catherine

    SvaraRadera
  7. Jag har ingen reklam, tycker mest det är irriterande liksom flimrar ju hela tiden på vissa bloggar ej tänkt på om det gör det på din men på en och annan Odd-Molly bloggare flimrar det rejält ibland. Jag brukar länka till saker som jag skriver om, tror inte att reklamen man kan ha på sin blogg kommer göra varken till eller ifrån på min ekonomi så det får vara för min del. Andra får göra som de vill.

    Kram och trevlig helg/ Berit

    SvaraRadera
  8. Ärligt talat så läser jag inte reklamen i bloggarna alls. Och inte tror jag att det lockar folk att vara otrogna att du har en sån reklam här. Otrogna skitar är otrogna skitar ändå! Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar