VivanDivan

VivanDivan

fredag 4 februari 2011

Scampi m Chilli, citron och vitvinssås + ny enkät

Jaha, nu är middagen avklarad och vi sitter och väntar på att Let’s Dance ska börja. Jag och Felix sitter med våra datorer och “bloggar” :-)

P1060035_2

Blev verkligen jättegod mat idag och här kommer receptet:

Pasta med scampi, sparris och citronsås (4 portioner)
Spagetti eller annan pasta, gärna färsk
1 paket scampi
4 msk olivolja
2 vitlökklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad (vi brukar ha i två för lite starkare smak)
1 bunte sparris (grön på burk går bra men helst färsk)
2 dl grädde
½ dl vitt vin (vi brukar ha matlagningsvin)
1 citron, pressade saften
salt och peppar
1 knippe bladpersilja, hackad
parmesanost till servering

P1060024

* Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Dela sparrisen i mindre bitar och låt koka med pastan de sista två minuterna.
* Fräs finhackad vitlök och chili tillsammans med scampi i olivolja i en stekpanna snabbt ett par minuter.
* Koka upp matlagningsgrädden i en kastrull. Tillsätt vitt vin och den pressade citronen och låt sjuda ett pr minuter. Smaka av med salt och peppar.
* Lägg upp pastan på ett stort fat och häll såsen över. Blanda försiltigt. Toppa med scampin och vitlök- och chiliblandningen.
* Strössla bladpersilja på toppen och servera med parmesanost. Ett gott bröd till är också uppskattat för att kunna suga upp den sista såsen.

P1060020

Eftersom vi gör en egen sås till barnen med mindre chilli och vitlök har vi spagettin och sparrisen för sig och såsen i två skålar bredvid.

P1060029

P1060031

Och den glada men inte nakna och inte elaka kocken :-)

P1060025_2P1060026_2

P1060027_2

SMASKENS!

Jag tyckte det var lite kul med enkäter så jag tänkte lägga ut en till ikväll. Vi ska alla få nya mobiler på jobbet för man vill att vi ska ha “smartphones” för att kunna vara mer tillgängliga och kunna tidrapportera och läsa mail i mobilen. Dessutom kunna använda den som modem till datorn om man t ex sitter på tåget och jobbar. De flesta har redan valt men jag är inte riktigt vän med såna här telefoner. Tycker de är stora och klumpiga och touchscreens är bara knöligt. De flesta på jobbet har valt Iphone 4, HTC Desire eller Samsung Galaxy. Nu kommer ju Sony Ericsson med sin nya Xperia Arc snart som jag är supersugen på. Sååå himla snygg och prestanda som slår det mesta. Dessutom har jag haft Sony Ericsson väldigt länge och alltid varit nöjd. Men tänkte slänga ut frågan om någon har någon erfarenhet av de andra? Vilken ska jag välja? Rösta gärna till höger…

xperia_arc-se__product-6

Sony Ericsson Xperia Arc

Puss & Kram

/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar