VivanDivan

VivanDivan

söndag 27 februari 2011

Älskar Melodifestivalen…MEN…

…jag ställer mig frågan: Vill svenska folket vinna Eurovision Song Contest???

Tycker att varje år görs misstaget att rösta fram schlagerdängor som inte alls går hem ute i Europa. Jag kan visst tycka Linda Bengtsings duracell-tempo och glädje på scenen är charmigt och man blir glad av låtarna men ute i Europa har den inte en chans. Tror t ex Linda Pritchards power-ballad hade varit mycket slagkraftigare. Dessutom hade hon en superfin klänning. Enkel men elegant. Snyggt.

linda-pritchard-123

När jag röstar, röstar jag på det som jag tror har chans att vinna Eurovision och kanske inte alltid det som jag personligen tycker är bäst. Om vi nånsin ska vinna Eurovision trots “svåger-politiken" med att alla grannländer kompisröstar på varandra måste vi ha något som sticker ut. Annars tycker jag vi lika gärna kan lägga ner. Ser inte Christer Björkman och co mönstret i de senaste årens placeringer. Sunk-dåligt….

Nu kanske jag är lite väl kritisk och återigen låtit lite grodor hoppa ur munnen men vad fasen, har jag inte lite rätt?

Och missförstå mig inte, jag älskar Melodifestivalen och sitter klistrad varje helg och som jag skrev så gillar jag många av låtarna som går vidare men det jag menar är att vi måste börja tänka lite tävlingsinriktat om vi ska ta hem detta nån gång i Europa.

Och en sak till: Vad håller stylisterna på med? Nästan varenda tävlande ser ju inte riktigt klok ut. Linda Bengtsings kycklingstass var INTE my cup of tea om man säger så. Och vad gjorde ett par 80-tals kostymbrallor på Nicke Borg? Hade varit mycket trovärdigare med slitna jeans och läderpaj.

DubbelFinal_621

En som dock höll måttet stilmässigt tycker jag var Anders Fernett. Är han snygg eller är han snygg? Hittar ingen bild så ni får hela framträdandet. Tycker låten är helt ok och absolut inte värt att komma sist.

Nog om det….

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

1 kommentar:

  1. Jag blir inte ett dugg glad av Linda Bengtzing! Hon känns påklistrat hurtbullefrisk! Men jag håller med dig fullständigt i det du skriver. Förbjud svenska folk att rösta och ta in en proffs-jury:) Kram!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar