VivanDivan

VivanDivan

tisdag 12 februari 2013

Man ska “ASSA” sig själv

God morgon bloggisar! Den här morgonen vaknade jag på ett strålande humör. Det går bra nu känns det som :) Igår hann jag med precis det jag tänkt och lite till på jobbet. Löste dessutom ett problem som uppstod jättesnabbt vilket gjorde några personer nöjda. Sen fick jag ett städryck och fejade av nedervåningen när jag kom hem. Hängde en tvätt, lekte lite med lego med Felix och hade lååång godnattsage-stund med de små. Jag gjorde en god gärning på lunchen då jag erbjöd mig att köpa med mat till en kollega som hade lite körigt. Liten gest men dock något som förhöjer humöret. De där små små sakerna som är positiva som händer varenda dag. De måste man ta tillvara på. Små triviala saker men som kanske ändå kan uppväga om det händer något negativt och tråkigt. Jag lyssnade på ett föredrag en gång med en underbar tjej som heter Mia Törnblom. Hon talade om vikten att “assa” sig själv när man gör något bra. Att använda riktiga målgester och säga “Yes, jag är bra”, “Det där gjorde jag ju bra”, “Vad duktig jag är”. Ordet “assa” använde hon som motsatsen till “dissa” som ju är ett ord vi är bra mycket duktigare på att använda. Men nu ska jag verkligen börja “assa” mig själv när jag gör bra saker. För jag är bra (var väldigt sugen att lägga till ordet ibland men varför ska jag det?) JAG ÄR BRA!!!

Testa detta får ni se, då blir allt mycket enklare. Jag måste verkligen nu med treoabstinens, vintertrötthet och annat i ryggsäcken. Men att jobba med de positiva sakerna i livet gör ju att de negativa blir mindre och mindre och till slut kanske bara små triviala saker man kan skratta åt…

Det var veckans djupa ord. Nu till något ytligare. En dagens i vanlig ordning. Jodå, det ska ni inte slippa :) Top Hunky Dory, jeans 2nd Day, sjal Beck Söndergaard och stövlar Fiorentini Baker.

P1260821P1260822P1260820P1260819P1260811P1260817P1260816P1260808

Tjolahopp, nu ska jag iväg och göra underverk på jobbet igen. Ha en fin dag och glöm inte att assa er själva nu

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Jag är stinkdålig på att assa mig själv. desto bättre på att dissa tyvärr. Ska bättra mig! Kram

    SvaraRadera
  2. Just nu är jag nog ganska dissa mot mig själv.....ska försöka assa lite mer!
    Kram!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar