VivanDivan

VivanDivan

torsdag 15 mars 2012

Att unna sig de där små små sakerna…

God morgon sötnosar! Jag har hamnat i nåt himla kan-inte-sov-vaknar-100-gånger-per-natt-stim. Imorse vaknade jag halv fyra och då hade jag ändå hållt mig vaken till tio igår kväll och vaknat två gånger under natten. Fattar inte. Kanske är vårkänslorna som kommer. Brukar kunna bli “sprittigare” då. Eller också det andra alternativet som är mindre kul och det är väl senaste tidens tråkigheter som tär på mig på nätterna….

Men vet ni vad jag gör i vardagen för att liksom orka med när det är tufft och som ger livet en mening. Jo de där små små sakerna man kan unna sig. Lite vardagxlyx. Behöver inte vara märkvärdigt. Några exempel för mig:

* Ansiktskräm! Jag har en dag-kräm som är helt underbar som jag smörjer ansiktet med varje morgon. Har haft den en månad ungefär nu och jag kommer aldrig sluta köpa den. Sådär lätt och frisk och hyn känns yngre och friskare…(kommer ett eget inlägg senare)

* Smoothies! Jag äääälskar smoothies och köper det ett par gånger i veckan. Det känns lyxigt och gott och fräscht

* Musik! Jag har börjat lyssna på musik i ajfån-lurarna i bilen och när jag promenerar de 10 minuterna till jobbet från parkeringen. Man blir uppfylld och redo för dagen.

* Hyra en film! Det bästa sättet för mig att rensa tankarna är att titta på en film. Så en gång i veckan unnar jag mig att hyra en film på Headweb. Ser sååå fram emot den stunden som oftast blir sent en kväll eller en tidig helgmorgon när övriga sover. På med lurarna och sjunk in i handlingen.

* Frisk luft! Nu hinner jag inte så ofta, men just nu när våren kommer är det ju helt underbart att bara gå ut en stund och andas. Kanske sitta på trappen ute en stund, stänga ögonen och bara andas…

* Solarium! Jag solar inte ofta men ibland får man den där extra känslan av att känna sig blek och glåmig. Att då lägga sig i ett solarium en halvtimme och känna värmen och sen få lite rosor på kinderna gör att man känner sig fräsch.

* Handkräm! Jag använder uteslutande Odd Mollys handkräm och älskar den. Kan inte leva utan en tub så den följer med överallt. Har t o m en som alltid ligger på jobbet. Luktar gott och får händerna att bli babymjuka.

Självklart finns det massa mer småsaker som man njuter av och som ger livet mening. Kramas med barnen, shopping, en god middag, you name it. Men just de där små sakerna man har bara för sig själv om ni förstår vad jag menar….

Vad har DU för vardagslyx som du har alldeles för dig själv?

Dagens idag rea-tunika från Plain Vanilla. Kom från Campadre för ett par veckor sen och till riktigt fyndpris. Till den jeans från G-star och skor Jeffrey Campbell

P1210392P1210394P1210395P1210397P1210396P1210398P1210401P1210402P1210403

Tunikan är sååå himla lätt och skön och kommer även passa perfekt till sommaren med bara ben och boots eller över bikinin på stranden. Löööv it

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

12 kommentarer:

  1. Vad roligt att läsa om din vardagslyx. Jag tror jag härmar dig och gör ett eget inlägg:)
    Snygg outfit, tunikan är verkligen på dig.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vardagslyx är ett måste det lilla som gör guldkanten jag gör som du, kan lägga mig i ett bad göra fotabad med tillhörande pedikyr ansiktsmask unna mig nåt gott smoothie precis som du det är det Förgyller och gör det lite bättre att man orkar!!! Du är bara super wow idag en riktig Vivvi outfit gillar :)!!!
    Kram förgyll din dag med nåt gott nu som har dessa jobbiga nätter nu !!!

    / Tina

    SvaraRadera
  3. Snygg outfit idag!!
    Mvh H

    SvaraRadera
  4. Så snygg du är idag!

    Jag är lite halvdålig på att vardagslyxa, men det jag gör medvetet är att ta det lugnt och undvika/eliminera stressituationer. Det är lyx för mig att bara glida omkring och inte behöva skynda.
    Kramar!!

    SvaraRadera
  5. Vad härligt vårigt tuff du är! Det lyser ju om dig och det är säkert våren som gör att du sover oroligt. Jag är likadan just nu. Och för mig är det nog bok och soffa som är min största vardagslyx skulle jag tro. Kram

    SvaraRadera
  6. Lite egen lyx för mig är, en promenad med härlig musik i öronen, choklad och ett magasin eller ett varmt bad!

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  7. Vardagslyx är viktigt! Kommer inte på något just nu, men tänker ofta att jag lyxar till det lite :-) Tror jag måste tänka igenom och göra ett inlägg som du har gjort.

    Vilken tuff outfit - jättesnyggt!

    Kramar

    SvaraRadera
  8. kan inte leva utan hårinpackning ansiktsmask och ett bad med levande ljus och lite Norah Jones i lurarna på söndag eftermiddag :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Riktigt snyggt Vivvi!! :) kram

    SvaraRadera
  10. Färgglatt!
    Vardagslyx, hmmm är dålig på sådant, blir kanske en grej i veckan. Bra påminnelse, ska fundera ut lite saker som jag borde unna mig mer av!

    Kram

    SvaraRadera
  11. För mig är det vardagslyx att hyra film och sjunka ner i soffan.. som du beskriver. Då släpper jag tankarna på alla vardagsbekymmer en stund. Annan vardagslyx är min last Marabou Polkachoklad... inget jag rekommenderar, men jag är fast :) Kram!

    SvaraRadera
  12. Cool tunika! Vardagslyx? Måste jag klura lite på! Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar