VivanDivan

VivanDivan

måndag 28 februari 2011

Jag blir så glad så glad så glad…

Åååå vad jag är glad ikväll. Voffå då då kan ni ju fråga er….

Jo, för över två år sen hade vi blixtnedslag hemma så min laptop gick sönder. Lämnade in den och det var moderkortet som gått sönder och ingen idé att laga. De trodde dock att hårddisken var intakt men hade inte testat det ordentligt. Jag har sedan dess inte vågat lämna in den för att kolla av rädsla för att den ska vara trasig då jag hade massvis med obackupade kort från när kidsen var små. Men så igår fick jag för mig att öppna den gamla burken och ta ut hårddisken. Var så in med den idag till DataCorner och bad om lite hjälp. Den snälla killen som jobbade där erbjöd sig att först testa den för att se om den var hel och sen hade de en insats för 119 kr att sätta i den i och sen bara koppla in i datorn hemma. Han erbjöd sig t o m att montera i disken i insatsen men det skulle jag nog kunna fixa själv. Tänk vad killar blir hjälpsamma när man kommer in som “dum brud” och de har chansen att stila lite ha ha….

I vilket fall som helst, när jag kom hem fick jag hjälp av mitt lilla datasnille och vi fick det att funka. Yes, vad lycklig jag är att bilderna inte var förlorade.

Intressant, hur gör man mamma? Instruktionsboken läses alltid ingående….

P1070066

Först skruvar man lite här och sen lite här…

P1070068

Klart! Give me five!

P1070077

Det var alles for today! Imorgon ska jag försöka få till ett nytt modemåsteinlägg. Håll ut babes!

Och dagens tips: Se till att backupa era foton!!!!

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Lilla Vasaloppet, oj vad helgen gick fort + en Ester Elenora dagens

God morgon! Usch vad den här helgen gick fort. Måndagar är bara sååå jobbiga. Såg ni på Solsidan igår. Bara älskar det programmet. Helt underbart. Försökte förklara om Odd-Molly-mammorna för T men han fattade inte det roliga :-)

Igår blev det mycket jobb. Låg lite efter då det var sjukdom tre dagar förra veckan så då får man ta igen lite på helgen. Men lite Barnens Vasalopp hann vi med i a f. Barnen var sååå duktiga. De åkte en slinga (vet inte hur lång den var men riktigt svår med backar både upp och ner). De hade märkt ut alla stationer och efteråt fick de medaljerer, diplom och förstås den obligatoriska blåbärssoppan. Emilias nya skidor var inte helt bra inställda dock så de åkte av hela tiden. Mamman som fick gå med runt blev jättesvettig för man skönk ner till knäna vartannat steg. Men de var riktigt stolta över sig själva så det blev en bra dag.

P1070032P1070038P1070041P1070040

Blev ingen dagens igår för jag gick i mjukisbrallor och ofixad hela dagen men idag kör jag Ester Elenora fullt ut. Kofta, klänning och sjal. Stövlar Björn Borg

P1070051P1070053P1070046P1070052P1070049P1070048P1070047

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

söndag 27 februari 2011

Älskar Melodifestivalen…MEN…

…jag ställer mig frågan: Vill svenska folket vinna Eurovision Song Contest???

Tycker att varje år görs misstaget att rösta fram schlagerdängor som inte alls går hem ute i Europa. Jag kan visst tycka Linda Bengtsings duracell-tempo och glädje på scenen är charmigt och man blir glad av låtarna men ute i Europa har den inte en chans. Tror t ex Linda Pritchards power-ballad hade varit mycket slagkraftigare. Dessutom hade hon en superfin klänning. Enkel men elegant. Snyggt.

linda-pritchard-123

När jag röstar, röstar jag på det som jag tror har chans att vinna Eurovision och kanske inte alltid det som jag personligen tycker är bäst. Om vi nånsin ska vinna Eurovision trots “svåger-politiken" med att alla grannländer kompisröstar på varandra måste vi ha något som sticker ut. Annars tycker jag vi lika gärna kan lägga ner. Ser inte Christer Björkman och co mönstret i de senaste årens placeringer. Sunk-dåligt….

Nu kanske jag är lite väl kritisk och återigen låtit lite grodor hoppa ur munnen men vad fasen, har jag inte lite rätt?

Och missförstå mig inte, jag älskar Melodifestivalen och sitter klistrad varje helg och som jag skrev så gillar jag många av låtarna som går vidare men det jag menar är att vi måste börja tänka lite tävlingsinriktat om vi ska ta hem detta nån gång i Europa.

Och en sak till: Vad håller stylisterna på med? Nästan varenda tävlande ser ju inte riktigt klok ut. Linda Bengtsings kycklingstass var INTE my cup of tea om man säger så. Och vad gjorde ett par 80-tals kostymbrallor på Nicke Borg? Hade varit mycket trovärdigare med slitna jeans och läderpaj.

DubbelFinal_621

En som dock höll måttet stilmässigt tycker jag var Anders Fernett. Är han snygg eller är han snygg? Hittar ingen bild så ni får hela framträdandet. Tycker låten är helt ok och absolut inte värt att komma sist.

Nog om det….

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Gårdagens middag: receptdags

God förmiddag! Nu har jag jobbat ett par timmar och ska snart gå och göra oss iordning för att ge oss ut. Det arrangeras Barnens Vasalopp i småstan idag så det ska de förstås vara med på. Men först det utlovade receptet på vår födelsedagsmiddag igår. Förrätten var väl inte i barnens smak men varmvrätten vart perfekt. Mmmm så gott det var…

Förrätt: Grekiskt lantbröd med chevré ost, honung, rostade valnötter på bädd av blandsallad och balsamicovinäger. Sååå himla gott. Man kan lägga till lite parmaskinka också om man vill och det är supergott. Stek först brödskivorna i smör. Sedan på med en tjock skiva chevréost och lite honung. In i ugnen tills osten smält lite. Lägg på bädd av sallad med balsamicovinäger på och strö över nötterna. (Ev parmaskinka). Superenkelt och jättegott.

P1060981

Varmrätt: “Fusktunga Walewska med kantareller”

Vi hade ingen sjötunga men jag tycker det blir nästan lika gott med spättafileer så det blev det. Jag har inget direkt recept utan höftat till det.

1. Koka upp lika delar vatten och matlagningsvin med en halv pressad citron och lite salt. (Går bra med fiskbuljong också)

2. Rulla ihop fiskfileerna och lägg i vattnet. Låt sjuda ca 10 min.

3. Gör potatismos med smör, grädde, lite fiskbuljong och 3 äggvitor. Äggvitorna gör att moset får sånt där härligt krisp uppepå när man gratinerar.

4. Såsen görs på grädde citron (ca en pressad citron till 3 dl grädde) och 3 äggulor. Jag brukar göra bottenredning med smör och mjöl. Salta och peppra

5. Lägg fisken i ugnsfast form. Klicka runt potatismoset och såsen i mitten. Strö över smörstekta kantareller och in i ugnen för att gratinera på ca 250 grader. (ungefär 10 min).

P1060978P1060987

Detta var vår middag igår och jag kan säga att vi blev väldigt mätta och nöjda. Jag återkommer med en dagens, lite bilder från Vasaloppet och mina reflektioner angående Melodifestivalen…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

lördag 26 februari 2011

Emilia 5 år, här är hennes dag

Idag har Emilia haft sin 5e födelsedag! Även jag känner att det är en stor dag varje gång mina barn fyller år för det är ju även en sorts födelsedag för mig som mamma. För 5 år sedan låg jag och hade såååå ont och jag fick förmånen att ge min dotter livet. Vilken underbar känsla så när ett barn fyller år är det ju även mammans dag för det är den dag man gav allt för att ge sitt barn livet.

Nåja, nog deep-talk. Emilia har haft en lååång dag och somnade precis i soffan till Melodifestivalen. Men den började såhär….

Frukost och sång på sängen med paket, välling och smörgåsar med kaviarhjärtan som är hennes absoluta favoritfrukost. Något nyvaken…

P1060908

Bästa presenten var nog ändå en ny cykel. Hon har haft en liten cykel och lärt sig cykla på men denna känns mer som en “riktig” cykel.

P1060915

…och sen åkte nya Rapunzel-klänningen på. Min lilla prinsessa. Krona och löshår fanns också i paketen

P1060919P1060920

Sen var det duschning och på med kläder för klockan 11 skulle vi träffa min mamma på biblioteket för barnteater. Mamma Mu stod på agendan. Lilla modemodellen med klänning och bolero från Kids-up och nya löshåret förstås. Varför tänker jag på Grease :-)???

P1060924P1060926P1060927P1060929

Förväntansfulla småttingar väntar på att föreställningen ska börja. Felix var förstås också med.

DSC00527

Efter teatern stod Marknad på schemat. Två gånger om året är det stor marknad i småstaden och idag var det alltså det. De hade fått varsin hundralapp i belöning för att de den här veckan hjälpt till att rensa sitt rum och storstäda. Vi fick ihop en hel soptunna med trasiga leksaker och skräp och tre kartonger med saker de inte använder. För hundralappen fick de nu köpa vad de ville och det slutade med varsin balong och leksak i leksaksaffären. De fick även lite böcker av mormor och mamma från bokrean. Och så blev det förstås varmkorv med bröd

DSC00529

Mina föräldrar skulle kommit hem till oss ikväll på middag men pappa var sjuk idag så han orkade inte och vi ville inte ha hit nya basselusker heller så istället bjöd min mamma på kondis och vi hade lite paketutdelning där. Emilia fick en klocka, lite kläder, en bok och en prydnadsfigur och så har hon fått skidor i förskott. De fick välja vad de ville och det blev kanelbullar. Mamman tog wienersemla. Smaskens

DSC00530DSC00533

Lite kokosbollar fick vi förstås med oss också. Det måste man ju handla på marken. Sen for vi iväg till matbutiken och skulle köpa något gott att laga till kvällen. Emilia önskade sig regnbåge men den var slut så det blev spättafilé. Imorgong lägger jag ut receptet på vår “Fusktunga walewska på vårt vis”. Det blev sååå himla gott och Emilia sa t o m: “Mamma, det här var bättre än pizza”. T den tråkmånsen gillar inte fisk så han fick en biff.

P1060990P1060991P1060994

Sen blev det tårta framför TVn till Melodifestivalen. Jordgubbstårta var önskad men eftersom vi inte skulle få främmande köpte vi faktiskt en liten tårta. Brukar alltid baka annars men det får bli nästa helg när vi får släktbesök.

P1060997

Snuttan blåser…

P1070001

Trött liten tjej som faktiskt var rätt nöjd med sin 5e födelsedag somnar så sött i soffan…

P1070004

♥ Jag älskar dig min underbara tjej ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥

Puss & Kram

/Vivvi

Snorpan 5 år och dagens med Ester Elenora skulls

God eftermiddag! Har inte hunnit blogga än idag för det har gått i ett hela dagen. Emilia fyller 5 år idag och det känns såååå stort. Kan inte fatta att åren gått så fort. Tyckte det var nyss hon var en liten bebis lilla tullan.

Här är hon nyss hemkommen från BB. Fattar inte hur små de en gång var(fast hon var en riktig liten köttbulle när hon föddes: 3704 g och 49 cm kort så hon var riktigt rund och go när hon kom ut kl 23:??. Jag kommer faktiskt i skrivande stund inte exakt ihåg på minuten när hon kom ut men jag kan tala om att det var på tiden. Kämpade i TRE dygn och till slut blev det sugklocka. Hann nog testa varenda bedövningsmedel som finns så inget a natural blev det där inte. Hög som ett hus på lustgasen var jag och hann vräka ur mig både det ena och det andra.

PICT0378

Har idag har jag dokumenterat hennes stora dag och det kommer ett inlägg senare vad vi gjort men i väntan på det blir det lite egobilder på mamman :-)

Dagens idag består av jeans från G-star, kängor LaRedoute, armvärmare H&M och två nyinköp. Fyndade en tröja på JC för 99 kr. Så skön modell som jag kommer använda mycket. Sen fick jag min Ester Elenora Skull scarf igår också. Helt underbar i siden med döskallar på. Passar ju till denna lite slappa stilen, lite romantiskt och business-woman så den var ett bra köp känner jag.

P1060950P1060940P1060938P1060939P1060937P1060936P1060935P1060934P1060933P1060932P1060930

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

fredag 25 februari 2011

Sobea Topp, Campadre Flopp…

Godkväll kära vänner! Nu sitter jag i soffan efter en riktigt hektisk dag, Sprang både på lunchen och efter jobbet för att hitta bra födelsedagspresenter till Emilia som ju fyller 5 imorgon.

Var också in i “min” Odd Molly-butik och de har fortfarande inte fått in ett enda plagg från Spring-kollektionerna. Är inte det konstigt. Var väldigt urplockat nu på pre-spring och tjejerna i butiken sa att de väntade och väntade….skumt eller hur är det ute i övriga landet?

Nu har vi nyss ätit fredagsmiddag och jag sitter med ett glas rött men sån magknip att det nog knappast kommer att bli urdrucket. T ville inte ha pizza som lillan önskat så han hade lagat pepparbiffar till oss med härlig grönsallad medans barnen fick pizza. Tyckte jag också var bättre då jag inte är så förtjust i pizza. Nu sitter vi i soffan och det är “Bärgarens hejdlösa historier” som gäller. Spinn-off på filmen “Cars” och helt fantastiskt rolig. Kan jag verkligen rekommendera för er som har barn därute. Mina älskar den och t o m mamman sitter och skrattar.

bärgarn

Fick hem paket idag också från Campadre med fina plysch-dressar från Sobea. Sååå himla mysig velour och härliga färger och modeller. Perfekt till vår och sommar. MEN……..

….Campadre! Hade inte gjort ett rätt nästan. Tre av fyra plagg var fel storlekar mot vad jag beställt. Kikade t o m på följesedeln som var med i paketet och där stod verkligen de storlekar jag beställt. Nu fick båda jackor som var enorma och Felix byxor var en storlek större och Emilias var en storlek mindre än hans men båda älskade dressarna så mycket att det får vara. De får väl växa i dem för kampanjen är ju slut så det går antagligen inte att byta….

Inte sådär jättesugna att posera då filmen är i full gång på TVn….

P1060851P1060848

Och så helt plötsligt….Felix vänder sig om och kramar sin syster. Sånt smälter väl en moders hjärta, spontan syskonkärlek….eller var det mamman som sa: “Ge varandra en kram nu snääääääälla!”

P1060854P1060853P1060852P1060855

Nu är det chips och film som gäller och kanske lite Let’s Dance. Ha en bra kväll kära bloggisar…

P1060857

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi