VivanDivan

VivanDivan

fredag 21 oktober 2011

Plain Vanilla + tankar om stress och immunförsvar

God morgon bloggisar! Hur har ni det? Här känns det verkligen inte som fredag. Idag ska jag i a f åka in till jobbet en sväng på förmiddagen på ett par möten men i eftermiddag är det tur till veterinären med lille Hobbiten som gäller. Håller alla tummar att det går bra. Inga förändringar i a f i hans tillstånd så det känns lugnt att åka iväg ett par timmar.

Jag har funderat kring det där med relationen mellan stress och immunförsvaret. När jag är väldigt stressad av olika anledningar, på jobbet t ex som nu, blir jag ALLTID sjuk. Kan det vara så att det faktiskt är kroppen som rent fysiskt säger ifrån när det blir för tufft? Någon annan som upplevt detta? Kan ju vara en slump men det slår liksom aldrig fel….

Nu till något ytligare. Igår fick jag ett fint paket från härliga butiken Creative Lounge. Jag såg en så fin väst från Plain Vanilla och kunde inte låta bli att klicka den. Och jag blev verkligen sååå nöjd. Den går ju att ha till allt. Jeans och stickad tröja, klänning eller utanpå skinnjackan kanske. Idag har jag urgammal klänning från Only och stövlar Björn Borg till.

P1180379P1180378P1180380P1180381P1180382P1180383P1180386P1180384P1180385P1180387P1180388

Den är verkligen helt underbart mjuk och go och varm dessutom så jag slipper frysa i vinter Smile Normal i storlek tycker jag. Jag har strlk S och den sitter bra på mig.

Vi ställde ju in weekenden jag och maken men barnen var så inställda på att åka hem till mormor och morfar så ikväll får de göra det och sova kvar. Imorgon ska de åka till Framtidsmuseet i Borlänge med mormor och morfar också så jag och T får ett dygn för oss själva. Vi får göra lite mys hemma istället med lite god mat och nåt gott glas vin kanske. Men allt beror förstås på hur Hobbe katt mår och hur det går hos veterinären i eftermiddag.

Ha en fin dag bloggisar

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

9 kommentarer:

  1. Precis sån är jag med, och jag har samma teori. Helt säker på att den stämmer dessutom. Blir alltid sjuk när jag har mycket att göra, eller speciellt precis efter de tuffa perioderna. Precis som att kroppen biter ihop så länge det går och när man slappnar av bryter sjukdommen ut.

    Så himla tråkigt med kissen och inställd myshelg :-( Hoppas det ordnar sig med herr katt och att ni får en mysig kväll i alla fall!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Tror det hänger ihop mycket väl, stress och sjukdom. Själv är jag inte sjuk alls ofta, utan reagerar på andra sätt med stress, tex magen. Min son som är 18 har senaste åren knappt varit frisk ett lov, höstlov och sportlov har han ALLTID blivit sjuk och ligger däckad hela lovet. Visst är det konstigt? Man undrar ju förstås om man kan gardera sig på något vis, med extra vitaminer eller rätt mat. Eller kanske stressa mindre, vilket inte alltid är enkelt. Ha en go´kväll ändå, ta ett glas Amarone och lite god ost så blir nog allt toppen :=) kram Milla

    SvaraRadera
  3. Stress och att bli sjuk hänger definitivt ihop det är ingen slump att min tennisarm kom just nu! Jämför med att bli sjuk första veckan på semestern då kroppen plötsligt kommer på att "den har tid att vara sjuk" Det är inte ett dugg konstigt - men himla trist - att du är krasslig nu. Håller alla tummar för att den lilla hårbollen blir pigg och kry igen och så även hans rara matte!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Sååå snygg du är!

    Stress och sjukdom hänger i hop som hand i handske. Men för mig kommer oftan sjukan efteråt, när jag slappnar av efter stressperioden.
    Hoppas det går bra hos vet. Håller tummarna och ha en fin helg nu.
    Tusen kramar

    SvaraRadera
  5. Jag är helt säker på att det hänger ihop. Jag blir alltid sjuk när jag är ledig tråkigt nog. Västen är alldeles underbar, och så snygg på dig.
    Mysa till det ordentlig i helgen!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Vilken fantastisk väst, alldeles underbar :-) Jag håller med alla övriga kommentarer, stress och sjukdomar hänger ihop, kroppen säger ifrån och man måste lyssna på den. Förkylningar, influensa kommer som ett brev på posten när kroppen är slutkörd, immunförsvaret kollapsar. Köp rosenrot, men slarva framförallt inte med sömnen, det är förödande. Kram C

    SvaraRadera
  7. Önskar er en trevlig helg och hoppas att allt ordnar sig till det bästa! Så jobbigt när våra små vänner har det tufft! Kram!

    SvaraRadera
  8. Självklart hänger det ihop! Kropp och själ i samspel och olika människor tål olika mycket och olika gånger.....
    Vilken fin väst! Själv sitter jag och letar febrilt på Forever 21s hemsida precis efter en fin pälsväst jag lät hänga kvar när jag var i NY.Ångrar det bittert....

    Kul med Framtidsmuseet! Där kan man spendera många timmar, gammal som ung. O presentshoppen sen. Ujujuj....
    Synd att inte du skulle med, då hade jag kunnat svänga förbi och heja.
    KRAM

    SvaraRadera
  9. Visst hänger det ihop, stress och sjukdom.....
    Hoppas ni får en lugn och fin helg ihop och att kissen blir bättre snart.....Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar