VivanDivan

VivanDivan

tisdag 4 oktober 2011

“Jag hatar dig mamma”

God morgon! Idag är en sån där “bad day” tror jag. Emilia har verkligen vaknat på fel sida och jag känner mig också trött och hängig. Gick och lade mig i sängen redan före åtta  igår kväll med datorn i knät och tittade på film. Orkade inte gå igenom kort från helgen och blogga alls igår kväll för jag kände mig helt tom i hjärnan. Måndagar kan verkligen suga musten ur en, speciellt när man haft fullt upp hela helgen.

Hur som helst så är min dotter för tillfället på ett riktigt dåligt humör. “Jag hatar dig mamma!” “Du får inte vara min mamma mer!” “Jag tänker vara arg och skrika hela dan!”

Ja, ni hör ju hur det låter. Det är nästan så att det svider lite i en moders hjärta när man hör sånt där men hon testar väl gränser antagligen just nu för vad som är ok och försöker med det värsta hon kan komma på. Jag har normalt väldigt hög toleransnivå och brukar kunna hantera såna här utbrott så det är väl ok men det är ändå jobbigt. Dessutom brukar hon bli så ledsen när det gått över och då bli jättemammig så det blir nog jobbigt att lämna idag…

Hur hanterar ni vredesutbrott hos barnen? Eller får era barn inga såna?

Dagens idag som fotades innan utbrottet är nya klänningen från ByTiMo som jag köpte på Milk & Honey i lördags. Har sett den i brunt förut och spanat lite efter den och när den hängde där och dessutom var helt fantastiskt mjuk och skön, kunde jag inte låta bli den, Odd Molly-träff eller inte :-)

Till den har jag sjal från Culture som låg i den fina goodiebagen vi fick från Minzo. Hur gulligt? Tänkte visa resten som låg i senare ikväll kanske…Stövlarna är La Redoute Creation.

P1170729P1170726P1170723P1170720P1170722P1170725P1170724P1170721P1170727P1170728P1170730P1170731

Nu ska jag ta tag i det här och fara iväg. Ha det så gott alla söta. Förresten har jag hittat en bulvan (eller två) från vårt kontor i Göteborg som kunde gå in på Freeport och köpa “Puppa-wrappen” om jag ville. Men efter en kommentar igår har jag blivit tveksam igen. Är alldeles för lättpåverkad känner jag så vi får se hur det blir. Finns ju så mycket annat man gärna vill ha också…Hoppas nästan den är slut nu så jag slipper fundera…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

6 kommentarer:

  1. Så jobbigt det måste vara som mamma och höra sånt från sina barn. Men det är nog bara en fas och jag tror att alla föräldrar får uppleva det. Inte mindre jobbigt dock..!
    Du är jättefin i klänningen, tyckte det var så roligt att se den på dig idag för jag klämde på den i butik i Malmö i går..Jag älskar by Ti mo.
    Wrappen då? Ja, jag är nog lite kluven jag med. Första tanken var att slänga mig på telefonen och få tag på en sen så tänkte jag att vill jag ha den bara för den är svår att få tag på? Men nu så tänker jag mig den till ljusa slitna jeans och tror det är skitsnyggt och en happy outfit. Lite zigenare över den :-D Jag tror du skulle passa utmärkt i den såklart, men om du gillar stilen eller inte ska du känna själv ju.
    Kramar och hoppas du får en jättefin tisdag!
    L

    SvaraRadera
  2. Det där ser ut som en riktigt användbar klänning (mjuk och go, lagom uppstylad). Tack för ditt svar på min fråga förresten angående wunderdress. Nu vet jag hur jag ska göra :0)

    SvaraRadera
  3. Åh, ja - det er så svært at undgå at blive ked af det når ens barn siger sådan. Man lærer vist aldrig helt at ignorere det, selvom det er det eneste rigtige at gøre.
    Jeg hører også slemme ting fra min ældste søn. Han er nemlig autistisk (asperger) og forstår nemlig slet ikke hvad hårde og grimme ord gør ved andre. Han mener faktisk aldrig det han siger, selvom det er skrækkeligt at høre på.
    Stort kram herfra :)

    SvaraRadera
  4. Vivvi: ALLA MAMMOR får uppleva sådana stunder/dagar, det är en del av mammaupplevelsen. Det gör ont i hjärtat just då men innerst inne vet man att de vågar göra detta just för att de älskar oss och vet att vi älskar de villkorslöst tillbaka ;-D
    Du var supervacker i klänningen! Passar dig så fint!
    KRAM!!

    SvaraRadera
  5. Vad fin du är i klänningen - roligt att du hittade den :-) Helt säker på att alla barn får såna vredesutbrott. Alla små jag känner har i alla fall haft såna perioder, men förstår förstås att det skär i hjärtat hos en mamma. Hoppas du får en bättre eftermiddag!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Supersnygg klänning!
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar