VivanDivan

VivanDivan

tisdag 11 oktober 2011

Sen “hippie-dagens” och prioriteringar i vardagen

God kväll bloggisar! Nu har vi precis avnjutit en delikat middag i form av hämtmat. Suck, mycket sånt på sista tiden men det får bli så ibland. Jag tyckte det kändes viktigare att åka till dammarna och mata änderna med barnen än att stå i köket och laga mat. Prioritering är ett ständigt återkommande dilemma i vårt hushåll och då blir det hämtmat ibland.

Hur gör ni hemma? Får ni lov att prioritera? Hinner ni med allt? Uppriktigt sagt fattar jag inte hur de som hinner med. Jobba heltid, hus, småbarn, träning, matlagning, städning, tvätt, aktiviteter mm. Varför har inte dygnet 100 timmar?

Har haft en rätt tung dag idag måste jag medge. Väldigt körigt på jobbet och det känns inte som det kommer bli mindre inom den närmaste framtiden. Då känns det ännu viktigare att hitta de där små stunderna tillsammans med barnen som t ex att åka iväg med en påse gammalt bröd och mata änderna. Det behövs ju så lite för att barn ska vara nöjda. Nu sitter de här tätt intill och tittar på barnprogram. Vi har tänt massa ljus och myser. Det ska jag alldeles strax fortsätta med men först lite dagensbilder på min outfit som jag känt mig som en hippie i idag. :)

Klänning Ester Elenora, väst Lindex (förra året), lila strumpisar H&M och skor Nelly Shoes.

P1180030P1180033P1180032P1180034P1180037P1180035P1180038P1180039P1180031P1180040P1180041

Jag tog lite bilder på and-matningen men det få bli ett eget inlägg lite senare.

Ha en fin kväll sötnosar

♥Puss & Kram♥

/Vivvi

5 kommentarer:

  1. Jag tycker absolut inte du behöver ha dåligt samvete för hämtmat. Du prioriterar barnen och det är huvudsaken. Tycker du är så mån om din familj. Det är ett pysslande att få tiden och räcka till, jag jobbar inte heltid men har svårt att hinna med...

    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Inget dåligt samvete för hämtmat, det har i alla fall inte jag:) Det går helt enkelt inte att få det att gå ihop om man ska vara så förbaskad duktig jämt. Jag pallar inte med det och prioriterar heller att vara tillsammans med barnen. Sen tycker jag att till exempel kinamat är helt ok, alla barn i kina växer upp på det. Du får hitta bra argument för dig själv, det kanske hjälper?
    Snygg dagens!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Satt precis och skulle skriva ett likadant inlägg! Jag fattar inte hur folk hinner med allt? Jag vill hinna träffa kompisar och träna också men det är ju liksom bara att glömma...för tillfället iaf. Jag inbillar mig att allt kommer att bli bättre bara barnen blir lite större! ; )

    SvaraRadera
  4. Visst är det ett jäkla pussel! Man FÅR faktist fuska med hämtmat, i bland är det viktigare att bara hinna vara. Städar det struntar vi i att göra i veckorna. Jag som har större barn också kan intyga att det blir helt annat när ungarna blir större och sköter sig själva på ett annat sätt......Kram läckerbit!

    SvaraRadera
  5. Ja, hur hinner man med? Jag måste på något sätt få tid för mig själv i veckorna, för att orka ge av mig själv till familjen. Det är svårt att få det att gå ihop... Kram!
    Ps... Vår dator krånglar och jag har jättesvårt för att läsa blogger-bloggar.. Sidorna och fotona ta jättelång tid att ladda upp och ofta hänger sig datorn så att jag måste starta om. Såååå irriterande!!!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar