VivanDivan

VivanDivan

fredag 9 december 2011

Konsten att tända en brasa, tröstshopping och “real fish’n chips” men aj vad jag brände mig…

Hallojsan skojsan! Idag tog jag tidig dag på jobbet och åkte förbi Tullhuset på vägen hem. Kände att efter en smått kaotisk vecka där jag gjort bra mycket mer än mina 40 timmar kände att jag dels var värd att åka hem i tid och dels lite tröstshopping. Så vad kan jag fått med mig därifrån månne….?

P1200169

Nu är T på julbord och jag och barnen kör fredagsmys fullt ut. Fish ‘n chips stod på menyn efter önskemål och det är ju bara sååå himla gott. Bodde en tid i Sheffield England och där är ju fish ‘n chips rätt vanligt… Nu har vi fuskat lite och inte gjort ärtpuré som det ska vara och inte inlindat i tidningspapper men det allra bästa tricket för att få till en god fish ‘n chips är balsamicon. Låter konstigt med vinäger på pommes frites men testa får ni se. Sååååå himla gott. Det var nog det enda kulinariska jag fick med mig från min Englandstid för engelsmännen är ju inte kända för att ha gourmet-kök precis.

P1200180

Myyyycket ska det vara på både pommes, sallad och fisk

P1200181

Vi fuskade lite idag också med remouladsås till. Gott som sjutton

P1200182

Men en sak man I N T E ska göra det är precis vad jag gjorde idag. Jag ställde in stekpannan med fisken så den skull bli klar i ugnen och när jag hade tagit ut den glömde jag visst bort att den stått i värmen och jag skulle flytta undan den för att få plats med pommes frites  plåten och gissa tre gånger vad jag gjorde????

P1200174

AAAAAAAOOOOOCH! Det var INTE SKÖNT! Kylde dock rätt länge med vatten så jag tror inte det blev nån allvarlig skada. Men varning varning, ställ aldrig in stekpannan i ugnen. Detta är inte fösta gången det här händer mig kan jag säga…

Så till det här med att tända en brasa. Det är inte det lättaste. Det går ofta åt många tidingar och tändstickor innan jag får till det. När T tänder går det mycket bättre av någon anledning. Jag har liksom inte den rätta knycken tror jag…

P1200156

Gamla tidningar

P1200155

Torr ved

P1200152

Let’s do it

P1200153

Peta in en pinne i brasan älskling…

P1200157

Passa sig den som har nåt att anmärka på min bras-teknik :-)

P1200154

Det tar sig….

Nu har vi faktiskt en riktigt mysig och varm brasa. Jag sitter mätt och belåten med mina små och en nybadad blöt katt i knät. Chewie smet ut och lyckades rulla sig i snögeggan så det blev badkaret för honom. Det har han inget emot alls så det går bra men han blir vääääldigt kelig efteråt. Fryser nog stackarn….Och jag blir blöt…hmmmm

P1200193P1200196

Oj, mycket bilder blev det i det här inlägget. Men ni får väl scrolla snabbt Smile

Nu blir det Idolfinal, popcorn och godis i soffan. MYYYYYYS

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

5 kommentarer:

  1. Japp - vinäger på chips är super! Vi har har fått eldningsförbud i våra öppna spisar så jag är lite avis på dig nu :o)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Såå söt han är gulliga Chewie! Hoppas att du inte får blåsor..

    Kramar och ha en fin helg nu!
    L

    SvaraRadera
  3. Men din stackare som brände dig så. Chewie är en riktig sötnos. Vad är det för ras på dina katter?
    Kram

    SvaraRadera
  4. Här har du en till dålig pyroman! Jag kämpar som en galning för att få det att brinna, medans mannen bara tittar på skiten och det nästan självantänder.....Kram!

    SvaraRadera
  5. Kan varmt rekomendera tändkuddar som man kan köpa på Granngården eller på ICA, de är dock billigare på Granngården. DÅ blir det superenkelt att tända brasan, man behöver inte ens hålla på med en massa tidningar utan bara tändkuddar och ved!
    Jag klarar att tända i kaminen nu utan något krångel alls så att jag slipper vara beroende av mannen! ; )

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar