VivanDivan

VivanDivan

torsdag 29 december 2011

Djurplågare?

God morgon! Ibland blir jag faktiskt arg! Jag är upprörd och ledsen för att min katt inte är frisk och skriver ett inlägg om det. Däremot skrev jag förstås inte allt i historien för då skulle ni fått läst till dödagar. Men nu får jag väl lov att skriva lite mer eftersom jag blir kallad djurplågare.

Hobbe blev för många  år sedan skrämd av ett elakt ex till mig och efter det har han varit väldigt skygg och litar i stort sett bara på mig och T. Detta har varit så i 10 års tid och har inget med att han har ont att göra. Jag tror inte han har ont för han är precis lika kelig och go som han alltid är och precis lika osocial som han varit de senaste 10 åren mot alla andra. Dessutom är han inte helt kompis med vår nyaste katt Chewie och håller sig gärna undan honom så mycket som möjligt. Om jag hade misstäkt att han hade ont hade jag O M E D E L B A R T åkt in till veterinären. Vi har varit hos veterinär med honom och han har blivit opererad för sin åkomma och fått medicin, specialfoder och all omtanke och kärlek vi kan ge honom. Självklart ska vi åka till veterinären igen men då de redan tittat på honom och alla värden var bra kändes det inte akut. En katt behöver inte ha ont för att kissa inne. Jag har läst sååå mycket på nätet om olika orsaker och det finns precis lika många psykiska som fysiska.

Därför blir jag förbannad när man får ett par kommentarer här att man är en djurplågare. Och självklart anonyma. För det första: stå för vad ni tycker och skriv ut era namn! För det andra, har ni inte hela historien så så behöver ni inte skriva sånt som gör mig ännu mer ledsen och får dåligt samvete fast jag vet att jag inte borde ha det. Jag älskar min lille Hobbe och skulle väl aldrig göra något för att skada honom.

Men tack för att ni förstörde min dag, hoppas ni känner er nöjda!!!

Dessutom tar jag bort ALLA inlägg som är påhopp eller anonyma elakheter bara så ni vet. De har inget här att göra.

Till er andra, tack för alla omtankar och vänliga tips. Hade tänkt bjuda på en dagens med en fin nykomling men just nu har jag ingen lust. Kanske senare…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Hej fina du! Jag tror säkert att det var i all välmening om din katt som du fick dessa kommentarer, inte för att någon tror att du skulle vara en djurplågare. Eftersom vi som läser din blogg naturligtvis inte kan hela historien om Hobbe så bildar man sig en uppfattning baserat på det du skriver. Det låter kanske värre än det är. Lycka till med kissen och hoppas han blir frisk.
    Kram från Catherine som också har flera katter.

    SvaraRadera
  2. Skit i dem, det finns alltid människor som tror att de vet allt om en hel del.
    Jag tycker att dina kissar ser ut att må alldeles utmärkt när det gäller omvårdnad och kärlek. Vi kan ju alla bli sjuka på ett eller annat sätt, kan finnas mängder av orsaker.
    Ibland vill kanske man väl men uttrycker sig fel också. Jag brukar vara en mästare på det IRL.
    Hoppas du ändå får en bra dag.
    Kram/ Berit

    SvaraRadera
  3. Det finns folk till allt och bara vräka ur sig skit för att såra och vara anomym måste kännas skönt tycker det förekommer alldels för ofta..fy för dem. Du har ju en raskatt de kan ju vara osociala om några hihi tror inte heller han har ont då tror jag han skulle bete sig annorlunda som han gjorde innan op tycker han påminner om min kisse (fast han va en utekatt el omgjort till det) han fick ju lite psykiska stressrelaterade problem just då vid kiss/bajs vanligt enl vår vetrinär men han snetände på medicinen som sagt!! Ni får väl se vad de säger om honom ta en dag i taget gossar han å äter så är han ju inte sjuk på det sättet !!
    HA en bra dag å sudda el försök sudda lägg skitpåhoppen bakom dig är du INTE VÄRD!!

    KRAM njut så gott det går ♥
    / Tina

    SvaraRadera
  4. Så osmakligt med sådana kommentarer! Har folk inget bättre för sig än att trångsynt ge sig på andra. Om de verkligen hade haft goda avsikter för din katt kunde de väl ha kommit med konstruktiva kommentarer istället? Nej, vad är syftet med sådana kommentarer, egentligen?? Hoppas ni kommer på ett sätt att hjälpa er älskling. Själv kan jag tyvärr ingenting om katter..
    Kram och gott nytt år i förskott :) Hoppas du fåt lite ork att visa den där nykomlingen, för jag är lite nyfiken!

    SvaraRadera
  5. Men fy, vad en del är elaka! :(( Du är inte alls någon djurplågare, du är så mån om dina fina katter - man hoppas snarare att många fler var som du!! Kram till dig! Hoppas det löser sig.
    (Ps sen undrar jag lite vad du Tina menar om att raskatter skulle vara osociala?? Det känner jag verkligen inte igen, snarare tvärtom!)

    SvaraRadera
  6. Vad fruktansvärt sjukt att komma med sådana påhopp och givetvis anonymt. Det lyser igenom alla dina inlägg att du är en varm och omtänksam människa och att du verkligen bryr dig om dina djur. Massa kramar från mig!

    SvaraRadera
  7. Vi har också haft katt som kissat inne vid flera tillfällen, gärna utanför lådan för att markera? Denna katt var då otroligt social och normal på alla andra vis. Vet inte varför hon gjorde detta i omgångar men hon blev i alla fall 16 år gammal. Det kan ju bero på den andra katten, att Hobbe känner konkurrens? Äh jag vet inte.

    Att raskatter är osociala känner jag inte till. Vår korsning mellan brittisk korthår och bondkatt är social som en hund ;-)

    Hoppas att ni hittar en lösning för Hobbe som gör att jan slutar skvätta inne.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Tack snälla ni för era kommentarer och tips och råd. Ibland överreagerar jag kanske lite :-)

    Vad gäller raskatter så har jag ingen input själv förrutom att det känns som att det är väldigt individuellt. Mina andra birmor har varit och är hur sociala och sällskapliga som helst och min norska skogis är också den mest sociala katt jag nåonsin mött men jag vet ju inet hur det kan vara med andra raser...

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar