VivanDivan

VivanDivan

måndag 10 oktober 2011

The return of the “tantjacka” och prestationsångestarv

God morgon bloggisar! Ny måndag, ny vecka, nya möjligheter. Är det inte så? :)

Igår satt jag kvar och tittade i två timmar när Emilias gympagrupp hade träning. När vi åkte därifrån hade jag dock en stor klump i magen. Hon tränar ju med barn som är upp till 7 år äldre än henne och även om de delar upp gruppen och gör anpassade övningar så är hon verkligen tokminst. Både storleksmässigt och åldersmässigt. Vissa övningar blir därför lite i svåraste laget för henne. Bl a skulle de hoppa på en trampett upp på en plint och göra en kullerbytta på plinten. När de höjt den en bra bit blev det lite svårt för Emilia och hon behövde hjälp av fröken för att klara av det. Och jag såg verkligen på min lilla tjej hur jobbigt det var för henne. Med tårar i ögonen ville hon gå till mig och sa “Jag är så dålig mamma. Jag kan ju inte”. Älskade barn. Det gjorde så ont i mig för precis sådär är jag. Fruktansvärd prestationsångest som jag lidit för i hela mitt liv och jag hade önskat att mina barn inte skulle behöva uppleva samma sak men min dotter har jättehöga krav på sig själv och vill så gärna visa sig duktig. Precis som sin mamma och det tär i mig. Min “mission in life” blir nu att kämpa med henne så hon förstår att man bara kan göra sitt bästa och att det är gott nog….Hur, det vet jag inte riktigt än men jag är alltid noga med att överösa mina barn med beröm och ge dem tid att klara av saker själva på sitt eget sätt. Spelar ingen roll o kläderna är ut-och-in eller om det tar en kvart att bre en smörgås. De måste få försöka och känna sig duktiga men ALDRIG pressas att göra något de inte vill eller känner att de inte klarar av. Det är min filosofi….Jag pratade med henne igår och sa att självklart är det ok om hon inte vill gå på gympan eller byta grupp men det ville hon inte. Jag ska försöka sitta med några gånger till och se hur det går….

Oj, vad långt det blev så nu byter vi till nåt ytligare. The return of the “tantjacka”. Min farmor hade ofta små söta jackor i sammet och jag hittade en på Freeport förra helgen som jag blev helt kär i. Såg en syn med den lite nedklätt till jeans, tisha och Converse. (Nu var det lite regnigt idag så det blev Calou-boots istället). Jackan/kavajen är Odd Molly velvet stretch jacket, linnen Odd Molly och Vila, jeansen G-star.

P1170990P1180001P1170994P1170991P1180006P1180005P1180003P1170999P1170995P1170988P1170993P1180004P1180002P1170998P1170997

Tycker det funkar att tuffa till en sån söt liten jacka. Fast den passar ju till fint också tycker jag :)

Ha det gott idag

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Ja, den där lilla sammetsjackan ser då inte det minsta tantig ut på dig i alla fall, skitsnyggt!! Jag provade på den svarta på Freeport, men den fick hänga kvar.... dumt känner jag nu när jag ser din snygga... Kram

    SvaraRadera
  2. Nä inte mycket tant där inte. ;-)

    Läste om din dotter och blir lite ledsen för din skull. Finns det inte grupper där hon får möjlighet att vara minst lika duktig, t ex där barnen är i samma ålder?

    Mitt i-landsproblem med kommentering har löst sig i dag, antagligen har Blogger själv fixat för jag kör fortfarande min Ie8. =)

    Ha nu en kanonmysig höstdag!

    Kraaaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  3. Vad tapper hon är din lilla tjej. Om det är så att hon vill gå ett par gånger till för att känna av, så har hon försökt och gjort så gott hon kan. Det är svårt att se barnen försöka och kanske inte lyckas på en gång, men så länge de väljer det själv är det bäst. Nu vet du om det, och har pratat med henne om det så det går nog bra vad ni en bestämmer er för.
    Jackan är skitsnygg!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Min väninna ville köpa denna jacka när den kom ut och jag tänkte nej usch inte en sådan tantjacka. Nu ser jag att jag också vill ha den, inte minsta tantig på dig. Jag önskar att jag också kunde se kombosar i huvudet och bli sådär cool, det är just det som är grejen att kunna sätta ihop plagg, jag hoppas övning ger färdighet.
    Kram Berit

    SvaraRadera
  5. Klok filosofi! Och den är absolut inte tantig! Den är superläcker på dig! Kram

    SvaraRadera
  6. tant-du?! Icke alls!!! skitsnyggt:)

    Litet troll<3

    kramar

    SvaraRadera
  7. Hej, satt just och läste ikapp de senaste dagarna på din blogg. Tavlan ovanför sängen är ju jätte fin :-) Vilken konstnär är det ? Ser ut som Bo-Åke Adamsson som är en av mina favorit konstnärer. Vill ni sälja den är jag absolut intresserad. I så fall får du min mailadress.
    /C

    SvaraRadera
  8. Du var jättefin i den kavajen, har den också och älskar den. Kvinnlig, inte tantig!
    KRAM FINA DU!!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar