VivanDivan

VivanDivan

tisdag 25 januari 2011

Min inställning när det gäller barnkläder

God kväll!

Idag var jag runt och shoppade lite nya kläder till småttingarna. De behövde fylla på med lite underkläder och strumpor och lite nya förskoleutstyrslar. Då tänkte jag att jag samtidigt här i bloggen skulle resonera kring det här med barnkläder och min inställning.

Förr, när de var mindre köpte jag i stort sett bara kläder som P.op, Meex, Molo, Nova Star, Esprit, Me&i, Gant, Katvig mm, d v s lite dyrare märken. Då var det ju jag som styrde och bestämde och de hade inte så mycket åsikter men det är ju helt annorlunda nu. Själv är jag inte förtjust alls i alla dessa “tjej-och-kill” kläder utan gillar mer unisex och avskyr tryck som Hello Kitty, Bamse, Star Wars o s v men jag har insett att det är sådant de gillar och då får man ju anpassa sig lite.

En annan aspekt är ju att de växer ur kläderna jättefort och vi har lådvis med gamla barnkläder som nästan är helt oanvända på vinden som de hunnit växa ur innan de knappt använt det. Jag har ju dessutom barn rätt tätt (16 mån) och Emilia som är äldst är rätt liten medans Felix är mer normal så de har redan samma storlek på både skor och kläder och har inte kunnat ärva mycket av varandra. Känns då egentligen rätt onödigt att köpa dyra kläder som antingen knappt hinner användas eller också fläckas ner och blir förstörda väldigt fort. Köpte t ex en svindyr Gant-tröja till Emilia när hon var ca 1 år och första gången hon använde den fläckade hon ner den med banan som inte gick bort.

Alltså köper jag numer väldigt mycket mer kläder på Lindex, KappAhl och H&M som faktiskt har bra och fina barnkläder till bra priser och barnen gillar dem också. Självklart handlar jag en del annat också men inte bara som jag gjorde när de var mindre.

Dock är jag väldigt restriktiv när det gäller ytterkläder och då får det kosta bara det är bra grejer. Köper nästan alla ytterkläder på Po.p men förra året upptäckte jag Molos vinteroveraller och de var verkligen toppen. Skor köper jag det mesta på Vincent som har ypperlig kvalitet och det tummar jag inte på. Skor måste vara bra och fotvänliga. Gympaskor köper jag alltid Adidas, Puma eller Nike för jag vet att det är rejäla skor. Vinterstövlar har mest varit Ecco Goretex för de är nätta och passar bra på mina barns små fötter.

Ytterligare något jag tänker på när det gäller mina barns kläder är att de ska vara lekvänliga. Skulle aldrig köpa struprörsjeans t ex till ett blöjbarn. Felix har nästan enbart Nova Stars jeans för det är mjuk mudd både i midjan och vid fötterna och blir nästan som mysbyxor. Emilia gillar inte längre “baggy-varianten” men har fastnat för jeans-leggins som också är mjuka och följsamma. Hon har jättemycket klänningar och kjolar men vem har sagt att det inte är lekvänligt….

Jaha, det var lite tankar om hur jag tänker när jag köper barnkläder. Här kommer några bilder på dagens inköp. Jag kom relativt billigt undan, barnen var lyckliga (speciellt för trosor och kalsonger med Spindelmannen-, HelloKitty-, Cars-, Mimmi- och prinsesstryck :-) Alltså, alla nöjda och glada (hmmm, njae kanske inte T förstås som inte förstår sig på det där med shopping om det inte är på Biltema eller Claes Ohlsson föstås….)

P1050713

Jeans KappAhl, tröja H&M

P1050714

Underkläder Lindex, strumpor H&M och KappAhl

P1050715

T-shirt och mysbyxor H&M (Felix älskar “bandtröjor” så han blev verkligen överlycklig över Kiss-tröjan)

P1050716

Hoodie och baggybyxor KappAhl

P1050717

Puffärmströja, klänning och leggins KappAhl

P1050718

Klänning och jeans-leggins KappAhl

P1050719

…och så lite reafynd från KappAhl till halva reapriset. (kjol 50 kr, kofta 65 kr och t-shirt 30 kr). Inte tänkt att matchas men slänger in dem på samma bild ändå.

Puss & Kram

/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Den KISS-tröjan har min son också och han tycker att han är coolast i världen när han har den på sig! :DD

    Jag gör som du, blandar lite. Blir ju svårare när de blir större och får "egen vilja",jag har också svårt för alla spiderman och blixten tryck...brr.. men men det är väl bara att vänja sig! : )

    SvaraRadera
  2. Jag fattar faktiskt inte hur de kan tycka så mycket om just Kiss-tröjor. I a f har min son aldrig ens hört Kiss :-)
    Och visst får man lov att anpassa sig. Skulle ju själv inte vilja att någon bestämde vad jag skulle ha på mig så det är klart att de måste få ha något att säga till om. Sen kan man ju smyga in sånt som man själv tycker är snyggt :-)
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar