VivanDivan

VivanDivan

fredag 7 januari 2011

Ja, jag bytte julklappen och hate me, spray me or whatever…HPI rocks

Har inte uppdaterat hur jag gjorde med min fina julklapp från maken, Odd Molly Ka-ching plain dress i dark pink men jag bytte den till en i military och jag är sååå nöjd. Fick den idag och känner verkligen att jag gjorde rätt. Denna kan man kombinera så mycket mer och det kommer bli riktigt bra.

Hade tre avier i brevlådan idag. Förrutom klänningen var det mina efterlängtade kängor från LaRedoute som jag beställde i september! Ja du läste rätt…SEPTEMBER!!!!

Tror jag är nöjd med dem, vad tycker ni?

P1050248

Sen måste jag ju lägga in ett inköp som jag inser är lite kontroversiellt. Jag har nu i efterhand insett att många inte gillar dessa p g a att det är riktig päls från tvättbjörn som KANSKE är uppfödda i fångenskap (ej bekräftat). Jag inser att jag kanske får en massa skit nu men den lille provokatören i mig måste ju bara testa vad som händer om jag lägger ut dessa bilder. Jag har nämligen köpt en HPI of Sweden mössa med pälstofsen. Själv tycker jag de är grymt snygga och är lite less på att det kan hycklas lite bland djurrättsaktivister. De flesta av oss äter ju kött, vi har skinnskor, äter ägg från hönor som säkert har det ännu värre än dessa pälsdjur, mjölk från kor som bor i trånga fållor mm och jag vet att jag verkligen provocerar nu men kommentera gärna vad ni vill. Jag lovar att inte ta bort en enda kommentar denna gång! Jag älskar min nya mössa!

P1050242P1050245P1050237P1050244P1050246P1050243P1050240P1050239P1050235

Puss & Kram

/Vivvi

15 kommentarer:

  1. Hej de är verkligen superfina! Stövlarna passar perfekt!
    Kramar //mollie

    SvaraRadera
  2. Schysst mössa gillar den verkligen..kul att du provocerar lite men håller med dig i resonemanget ;)!!

    Snygga kängor har själv spanat på dem men så jag att leverans tiden var så lång ibland fattar jag inte det när det är nysläpp på kollektionen och väntetiden kan vara upp till 15v ska det inte ha på läger lite stange men nu har du dem och superfina passar ju ka-ching perfekt!!
    Du gjorde rätt som bytte klär dig bra fastän den rosa gjorde det med men denna mera användbar jag tråko skulle tagit almost black..du kommer ha mycket användning av denna!!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Mössan är väldigt söt, fin allt det där, men jag tycker inte att det är ok. att använda sig av päls. Själv använder jag inte heller skinn, dun, smink som är testat på djur, köper ägg på liten gård där hönsen lever som de ska etc. Vi människor har faktiskt val att göra och det finns inget hyckleri i det över huvud taget. Sedan kan naturligtvis ingen göra allt men vi har ansvar för den värld vi lever i och vilken värld vi vill leva i.
    Anser att det egentligen borde vara alla som tycker sig inte kunna leva utan en pälsbit på mössan som borde ta ansvar för djuretiken men det kanske spelar mindre roll att djur flås levande etc. etc. här kan listan på lidande göras oändligt lång. Allt för en skinnbit på mössan.
    Med vänliga hälsningar från Eva
    Med vänliga hälsningar från Eva

    SvaraRadera
  4. Tack Tina och Mollie! Stövlarna var faktiskt värda att vänta på, jättemjuka och sköna.

    Eva: Jag förstår självklart ditt resonemang och visst vet jag att det finns människor som du som tar ett sånt ansvar och det har jag all respekt för och beundrar men tyvärr är det mycket "prat" ute i världen och det är det jag menar med hyckleri. Folk som INTE lever upp till det de talar om. Människor har ju använt päls i alla tider och här är det väl mer frågan om att vi kanske borde ta mer ansvar för hur vi skaffar pälsen. T ex tycker jag att det väl bara är bra om man jagat ett djur för köttets skull även kan ta tillvara på pälsen. Dessutom behövs ju skyddsjakt på vissa arter p g a att vi annars skulle få obalans i naturen.
    Ha en bra dag
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jag tycker den mössan är väldigt snygg, har letat efter den på nätet men hittar den inte. Var har du betällt/köpt din??

    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Helena: Jag köpte min på Sid & Sally http://www.sidandsally.com men den finns också på Amoress http://webshop.amoress.se/index.do

    Lycka till
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  7. Hej igen!

    Problemet är egentligen inte att vi äter kött utan hur vi hanterar djuren. Jakt på vilt med duktiga jägare som vet hur man sätter ett skott rätt är någonting helt annat än djurindustrin, det är inte jämförbart. Men det är en bråkdel av köttet. Djur som är uppfödda enbart för pälsen är fel enligt mig. Att människor i alla tider använt päls är idag inte längre ett hållbart argument när vi har helt andra alternativ. Päls som dekoration har ju heller inget annat syfte än att vara just dekoration, alltså fullständigt onödigt. Ingen nyttoaspekt alltså.
    Skyddjakt kan även det behövas, diskutabelt angående varg, att avliva skadat vilt är även det någonting helt annat.
    Den här diskussionen kan ju göras hur lång som helst men jag anser att vi har ett ansvar som sträcker sig lite längre än till den egna behovstillfredsställelsen.
    Återigen med vänliga hälsningar från Eva

    som ett litet ps. kan tilläggas att jag har akademiska sudier i djurrätt och djurrättsetik så någon liten kunskap ska jag väl ha.

    SvaraRadera
  8. Hej igen!
    Studier ska det självklart vara.
    Eva

    SvaraRadera
  9. Hej igen Eva! Jag tycker den här diskussionen är superbra och behövs, kanske lite därför jag gjorde det här inlägget. Jag håller helt och hållet med dig i det du säger och som jag skrev tidigare så tycker jag det är hedervärt om man kan leva så. Jag är inte där än och jag kan inte svara för vart pälsen på just min mössa kommer ifrån. Ifrågasätter absolut inte dina kunskaper och tycker du att jag är ansvarslös så får du gärna göra det. Finns såååå många områden vi människor kan göra fel på och ingen kan vara perfekt. So this is my loss och jag är förhoppningsvis ingen sämre människa för det även om vissa kanske tycker det men då säger jag bara "The one with no sins throws the first rock!"....
    Ha en bra dag
    /Vivvi

    SvaraRadera
  10. Bara för att du provocerar så lägger jag en liten kommentar kring detta ; )
    Dissar HPI-det finns så mycket bra syntetpäls så jag förstår inte VARFÖR man inte kan använda detta? Samma med Goosejackorna. Jag var på väg att köpa en i höstas men valde bort den pga att de är äka päls i luvorna. Återigen - varför?
    Alternativen med syntetpäls är minst lika bra (tål maskintvätt etc) och varken den pälskantade luvan eller HPI tofsen fyller någon funktion.
    Däremot så Hissar jag klänningen i Military! Den sitter helt perfekt på dig!!! Avis : )
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Lindiloo: Jag kan faktiskt inte svara på varför. Är väl den ondsinta fåfängan som gör att jag inte kunde motstå mössan. Har även Goose jackor så tyvärr är jag inte bättre där. :-(
    Älskar i a f klänningen så den kan jag rekommendera...
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Nej ingen av oss är fri från skuld då vore vi inte mänskliga, det är det som är själva arvssynden. Här skulle då teologen i mig komma fram, när du nu använder dig av berättelsen om äktenskapsförbryterskan från NT. Men någonting har hänt, för bara ett par år sedan skulle den här debatten aldrig ha ägt rum, det var ett fullständigt och ett absolut nej!, till att bära päls, det fanns bara inte. Men det är intressant att fundera över.
    Däremot hissar även jag dig i klänningen.
    Bara så att du vet.
    Kram från Eva

    SvaraRadera
  13. Att föda upp och döda djur för ens fåfängas skull kan jag inte skriva under på och därför använder jag ingen äkta päls eller djurtestat smink osv. Matindustrin är annorlunda, man kan inte jämföra dessa industrier med varandra och speciellt inte mat som kommer från vilt.

    Ang skinn, det används från de djur man även tar mat från som t ex nötkreatur (förutom krokodiler osv och det är ju förfärligt) och inte heller det blir en bra jämförelse med pälsdjuren. En mink eller räv äter man t ex inte upp. De är tyvärr uppfödda under riktigt grymma förhållanden och i vissa länder dödas de inte ens innan pälsen dras av. Allt för att få ut så mycket päls som möjligt. Det är vilda djur som stängs in i små burar. (Kor och grisar lider inte på samma sätt av instängdhet då deras psyke är anpassat för fångenskap (dock inte i små miniburar).) Vet inte riktigt om jag vill uppmana till detta som man ju faktiskt gör om man väljer att bära produkterna.

    Sedan är matindustrin inte heller alltid ok då djuren i alla lägen inte har bra levnadsförhållanden och det är allas vårt ansvar att ta reda på var köttet kommer ifrån som vi äter.

    Jag vill avsluta med att du har en trevlig blogg, jag gillar den! Mössan är jättefin men jag förstår inte någonstans varför de inte valde fuskpäls. Jag blir seriöst ledsen över att den har blivit så poppis och jag lider med djuren som har fått sätta liven till.

    SvaraRadera
  14. Hej igen tjejer! Jag vill återigen poängtera att jag fullständigt håller med er och kan egentligen inte försvara mitt mössköp. Ville verkligen inte uppröra någon med mitt inlägg men förstår nu att jag kanske har gjort det. Men köpt är köpt och skrivet är skrivet och det får jag stå för. Kommer använda mössan men kommer tänka till både en och två gånger innan jag köper päls igen...
    Kram till er alla som tagit er tid att kommentera....
    /Vivvi

    SvaraRadera
  15. Ja, de skriver det bra här ovanför. Att bära något enbart för sin fåfängas skull är för mig inte samma sak som att äta upp ett djur och även ta vara på skinnet. Jag skulle ALDRIG köpa en sådan mössa, skulle faktiskt kännas riktigt obehagligt. Och jag förstår inte alls varför det inte är fuskpäls istället. Man har en gräns för vad man tycker är ok eller inte (för mig en sådan mössa o annan päls inte ok). Mitt samvete säger nej helt enkelt.
    / Ingela

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar