VivanDivan

VivanDivan

onsdag 19 januari 2011

Jag hatar handtvätt

God morgon! Tredje kursdagen börjar snart denna vecka och det är riktigt segt. Mycket labbar och prestandaproblem så det blir mycke dötid vilket jag tycker är rätt trist. Full fart ska det vara.

Har ni tänkt på att fler och fler dyra plagg har tvättinstruktionen handtvätt? Blir helt tokig på att plagg i material som förr gick att tvätta i 40 grader maskintvätt är det nu helt plötsligt handtvätt på. Är ju sååå trist att handtvätta så ofta blir plaggen liggandes i botten på tvättkorgen till man  absolut behöver dem. Eller hur gör ni? T ex velourplagg har man väl alltid kunnat tvätta i 40 grader men nej inte Odd Molly och ChillNorway inte. Där är det handtvätt. Ska de inte lyckas använda ett tåligare tyg när de är så pass dyra…..

Det  var dagens reflektion, nu är det kursdags. Vi hörs kanske ikväll….

Dagens: Kofta och jeans G-star, blus Odd Molly Carded flannel blouse strlk 1, boots Friis & Company Roska boots. OBS, lägg märke till Stig Helmer-frippan med tofs rakt upp. Såg inte det förrän nu :)

P1050501P1050500P1050502P1050499P1050503P1050504P1050505

Puss & Kram

/Vivvi

6 kommentarer:

  1. Jag hatar oxå handtvätt och att stryka!! Förr köpte jag inget som behövdes handvävdas eller strykas!! Men nu blir det en del...
    Ang handtvätt så handtvättar jag BARA sånt som jag förstår behöver handtvätt,... såsom dyra sidenplagg, kläder med pärlor som lätt kan trilla av och en del ull.... Men jag tvättar alla mina silk/bomulls blusar/klänningar i maskin på silk-program med speciellt tvättmedel och jag tvättar nästan all ull i maskin på ullprogram och ulltvättmedel... Men jag använder de skonsammare programmen på maskinen ofta för att vara lite försiktig och går ofta ner på centrifug-hastiheten till 600 varv/min.....
    Velour skulle jag ALDRIG handtvätta!!
    Bla bla bla....

    Snygg du var idag!! Gillar dig i denna lite tuffare stil!!!

    Ha en fin dag!!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Har precis börjat läsa din blogg och tycker den är rolig att läsa. Fårstår att du inte tycker om att tvätta handtvätt. Jag har aldrig tvättat handtvätt tvättar allt i 30 grader. Gäller både Odd Molly, ChillNorway och Hunkydory kläder. Det är bara att prova. Lycka till.

    SvaraRadera
  3. MollyB: Nej, jag tycker det verkar så konstigt med just velourplaggen där det står handtvätt. Tror jag kör dem i a f på 30 grader i maskin.
    Tack snälla för komplimangen :-)

    Anonym´: Välkommen till min blogg och kul att du gillar den. :-) Jag ska prova slänga in min ChillNorway topaz tunic ikväll i maskinen på 30 grader få se...

    Kram på er
    /Vivvi

    SvaraRadera
  4. Hei! Jeg har også vasket mine velourplagg (OM og CN) i tom 40 grader uten prb. Bare kjør på:)

    Mirjam

    SvaraRadera
  5. Tack Mirjam, jag testar precis just nu en sån maskin :-)
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  6. Mycket snygga jeans! Vad är det för modell? Gamla? Påminner om ett par jag har i min ägo fast de är med slitningar på båda benen. Hade så gärna velat ha tag i ett par såna igen fast hela ;)

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar