VivanDivan

VivanDivan

fredag 17 juni 2011

Om att gå till jobbet när man är sjuk…

God morgon! Or not! Inte här i a f. Blev inget inlägg alls igår kväll för jag mådde inte alls bra. Feber och ont i kroppen och huvudet och genomförkyld. Fick lite pikar igår av folk från olika håll huruvida det är lämpligt att gå till jobbet när man är förkyld/småsjuk p g a att man kan smitta. Visst är det väl så, det håller jag med om men har man mycket att göra så finns det ibland inget val. Man har inte tid att vara sjuk. Tänkte väl som så att snart är det helg och kan man stå ut så får man vila sen till helgen. Man behöver ju inte gå och krama sina kollegor direkt och skulle man vara hemma varenda gång man var förkyld skulle man ju få vara hemma halva året. Självklart går jag inte till jobbet om jag har extremt smittsam magsjuka eller influensa men en förkylning…hmm…jag vet inte…

Hur gör ni? Har ni ALDRIG gått förkylda till jobbet? Är det bara jag?

Idag är jag i a f hemma. Kom verkligen inte ur sängen imorse och ska försöka jobba så mycket jag kan hemifrån. Mest ledsen är jag dock för min tjejklubbsträff imorgon. Vill såååå gärna bli frisk tills dess…Ska c-vitaminchocka och köra alvedon hela dagen idag få se hur det går…

Det här är den glamourösa sanningen om mig just nu och någon flashigare dagens-bild blir det inte…

P1120289

Ha en bra dag vänner så hörs vi när jag är piggare

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

15 kommentarer:

  1. Vännen då!!

    Jag har varit hemma sjuk en gång de senaset 17 åren!!! Och då var jag sjuuuuuk! Men visst har jag gått till jobbet med förkylning....som du säger - man behöver ju inte pussa kollegorna...
    Magsjuka däremot är jag EXTREMT noggran med! 48 timmar efter sista symtom....Blir skitirriterad på folk som skiter i det!

    KRYA PÅ DIG!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag jobbade när jag var sjuk i slutet av maj och är inte frisk förrän nu! Började som en vanlig bonnförkylning :o)
    KRAM å krya!

    SvaraRadera
  3. Krya på dig, stackare. Söt bild!

    Jag tycker inte man bör gå till jobbet under samt någon dag efter MAGSJUKA... bläää!

    Annars spelar det mig ingen roll. Kan bara identifiera mig med känslan av att ha massor att göra och bli sjuk på det... inte kul!

    Måste dock komma ihåg att vara snäll mot sin kropp. Man bör alltid ha lite marginaler om något annat inträffar.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. HEJ , FÖR MIG LÄT DET INTE OM EN LITEN FÖRKYLNING NÄR DU SKREV OM DIN HOSTA FROSSA FEBER HELA NATTEN.DET FÖRSTÅR JAG VÄL ATT MAN INTE ÄR HEMMA OM MAN ÄR LITE SNORIG.HOPPAS DU BLIR FRISK TILL HELGEN LENA

    SvaraRadera
  5. Tack för era hälsningar!

    Lena: Jag syftade inte främst på din kommentar igår utan gliringar jag fått av andra i r l och visst var jag risig igår men jag tror inte man blir mer smittsam av att man mår sämre själv. I s f är väl att vara snorig lika illa för en lätt förkylning för vissa blir kanske betydligt värre för andra. Jag vet inte... Ha en fin dag

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  6. Krya på dig!
    Vilka otroligt fina katter du har! Precis som du skrev tidigare vill ju katterna ALLTID in på toa samtidigt, vad handlar det där om, tro?
    Kram

    SvaraRadera
  7. I mitt jobb som sjuksköterska är det svårt, det där när man blir sjuk. Man ska hålla sig hemma både för patienternas och kollegornas skull (absolut när man är magsjuk!!!), men det MÅSTE finnas någon kollega, som tar min plats när jag är hemma, annars kommer patienterna i kläm och det är just den biten som är svår att få ihop. Vi har liksom sällan vikarier att sätta in, med konsekvensen att många sjuksköterskor säkert ofta går till jobbet fast vi inte borde!

    Hoppas du blir pigg och kry inför festandet!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Innan jag bröt benet så hade jag inte en enda sjukdag på över 2 år.
    Jag skulle inte ha råd att stanna hemma varenda gång jag snorar och hostar lite.
    Och mina vårdtagare har aldrig blivit smittade.
    Man hostar ju inte dem rätt i ansiktet direkt och vi använder handsprit hela tiden :-)

    kramis och krya på dig.

    SvaraRadera
  9. Krya på dig! Jag är småførkyld før jämnan så om jag skulle stanna hemma før det blev det inte mycket jobb! Jag brukar gå på jobb så länge jag inte har feber eller annars inte orkar ta mig ut.

    Kram

    SvaraRadera
  10. Tack och lov så är jag sällan sjuk, har inte haft magsjuka på 15 år , men små förkylningar :)har jag runt mig nästan varje dag. Jobbar man på förskola blir man nog immun verkar det som.
    Känner jag minsta halsont ellr snuvig proppar jag i mig c- vitaminer. Eller ja, jag äter ofta c- vitaminer även om jag känner mig frisk faktiskt så det är nog bra . Tryck i dig c- vitaminer så håller jag tummarna för att du blir frisk till i morgon.
    Kram Berit

    SvaraRadera
  11. Jag går alltid till jobbet med förkylning, men får jag feber lägger kroppen av och då måste jag stanna hemma. Visst, det är inte bra att gå till jobbet sjuk, men jag kan stänga in mig på kontoret. Hoppas du är bra i morgon så du kan vara med på festen.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Jag går små-snorig på jobbet hela vintrarna i princip. Kunderna kommer ju till mig och hostar och snorar, lite måste jag ju dela tillbaka;) Krya på dig gumman! Kram

    SvaraRadera
  13. jag är sällan sjuk så det är lätt för mig att stanna hemma när jag är sjuk..
    Ta hand om dig vännen och hoppas att du mår bättre nu..och vila ut i helgen..
    Stora kramen!
    L

    SvaraRadera
  14. Förut gick jag till jobbet nästan oavsett hur jag mådde men nu för tiden stannar jag hemma om jag känner mig sjuk - lite förkylning är ok men feber o allmän sjukdomskänslan så blir det sängen och kurering.
    Krya på dig!
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Skönt att man inte är ensam

    Kram ni fina
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar