VivanDivan

VivanDivan

torsdag 30 juni 2011

Felix klarar sig utan operation och mina bästa solprodukter…

God kväll vänner! Idag var vi in med lilleplutt till kirurgen för att de skulle titta på hans bråck. Vi var med hela familjen och det kändes skönt. Men det var nog mest mamman som var nervös. Men det hade jag inte behövt vara för det är ett så kallat vattenbråck och det går oftast bort av sig själv. Och dessutom opererar de inte gärna barn under fyra år för sådant så vi ska avvakta ett halvår. Om det under den tiden inte går tillbaka eller blir hårt och större ska vi kontakta dem igen. Vad skönt det känns. Han lider ju inte av det och en operation är ju inte så kul kanske. Detta firade vi med Pizza Hut och mjukglass :-)

Nu har vi veckohandlat också så det är klart inför imorgon när semestern börjat. Massa gott till helgen blir det. Vi tänkte äta räkor imorgon kväll och lördag blir det grillad kyckling. Söndag kväll blir det grillspett…Svenne-semester med svenne-grillning…det är fint det hi hi. Och champagnen är på kylning för det blir det imorgon när jag kommer hem. Bubbel och räkor…kan det bli bättre…

Lovade tidigare att jag skulle visa lite bra solprodukter jag använder så här kommer det. Inte ofta jag tipsar om skönhetsprodukter men tror jag ska börja med det. Om ni vill förstås…? Inte för att jag är nån hejare på sånt men lite bra grejer hittar man ju…

Först har vi mina bästa BUS-sprayer. Dessa kör jag på vintern när jag ska gå ut på fest eller vill känna mig lite fräsch.

P1120753

TanCan är lite kraftigare och ger ett brunare resultat. Kan bli llite för mörkt om man inte är försiktig. Kostar runt 200 kr om jag inte minns fel. L’oreals Sublime Bronze Automatic är superbra till ett billigt pris. Runt 150 kr brukar den kosta tror jag. Här kan man behöva spraya ett par gånger för att få ett brunt resultat men den blir inte fläckig alls och ser fräsch och naturlig ut. Båda dessa luktar dessutom fräscht vilket inte alla såna här produkter gör…

 

 

 

 

Na

P1120751

De här krämerna är superbra. Först Dove Summer Glow för runt 59 kr som man smörjer varje dag och gradvis bygger upp brännan. Ger härlig lyster och om man som jag inte är så torr i hyn funkar den utmärkt som lotion också.

PizBuin Bronze Tanning lotion är perfekt att smörja innan man går till stranden eller solariet. Innehåller Melitan som gör att man blir brun typ dubbelt så fort. Superbra…

 

 

Sist men inte minst brukar jag äta betakarotentabletter under våren för att bygga upp ett naturligt skydd mot solen. Jag bränner mig i stort sett aldrig, inte ens utomlands och jag tror dessa kan ha något att göra med det. Använder ALDRIG solskyddsfaktor annat än i ansiktet.

P1120752

Jag har kört Vitalas Solbrun tabletter som kommer hem i brevlådan, smidigt och enkelt. Innehåller dessutom andra bra vitaminer som C, E, zink och selen.

Jag försöker undvika solarium men solar för det mesta några gånger varje vår för att hjälpa brännan på traven lite. Brukar räcka med en 4-5 gånger utspritt på en månad så har man lite grund. Och nu får jag hoppas solen kikar fram i sommar under semestern så man kan få sola lite ute också. Ääääälskar att vara brun, man känner sig ju så fräsch då.

OBS, både solariesolande och solning ute kan ge ökad risk för hudcancer så jag vill INTE uppmana alla mina läsare att brassa järnet men sol i lagom mängd och så länge man inte bränner sig tror jag bara är nyttigt….Så sola klokt i sommar och bränn er inte Smile

 

♥Puss & Kram ♥

/Vivvi

7 kommentarer:

  1. Så skönt att det var så god prognos på bråcket!
    Jag använder alltid BUS i början på säsongen och ska ge mig ut och leta efter sprayen du visar.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Så skönt att slippa operation!!!
    Jag har lite 'tattarblod' och blir sällan riktigt blek men använder bus i ansiktet året om. Däremot solar jag aldrig solarium för de ger mig fula pigmentfläckar på armarna.

    HA det bästa fining!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att han slipper operation, du har mycket att fira i morgon, semester och lättnad på köpet.
    Intressant att höra om produkterna, jag har beundrat din bränna länge men undrat hur du får till den. Själv är jag ju en blekis men gillar att ha lite färg så jag ska prova någon av grejorna.
    kram!!!

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att han slipper operation. Tack för allt tips, nu ska brännan komma med eller utan sol:)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Skönt att plutten slipper operation:) Själv använder jag solskyddsfaktor 50, undviker sol och har en enda gång använt brun utan sol. Resultat=orange;) Det är inte meningen att jag ska vara brun.....Kram!

    SvaraRadera
  6. Så skönt att ha fått lite bra besked om lillkillen! Har funderat över den där "tanning lotion" och om den funkar TILLSAMMANS med solskyddsfaktor? Jag har börjat använda solskydd mer och mer och solar nuförtiden en halvimme till en timme hit och dit och blir snyggare brun så än om jag solar flera timmar i sträck...
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Nadia: Ja, det var underbara nyheter. BUS är en superbra uppfinning tycker jag :-)

    Lindiloo: Ja, det är sååå skönt. Jag brukar också hålla rätt bra färg hela året men man känner sig ju ändå lite blek på vintern. Jag fick pigmentsfläckar i ansiktet när jag var gravid och det kommer nu tillbaka varje sommar så jag försöker skydda ansiktet mot solen så gott det går.

    Lingon: Ja, vi har haft mycket att fira den här veckan :-) Klart du ska prova :-)

    Hilde: Ja, det är underbart skönt. Vassego, testa på :-)

    Linda: Ja, skönt som sjutton. Hi hi, men BUS är bra. Fast i o f är det ju inne att vara blek så du är hippast här :-)

    Viveca: Ja, det är skönt. Ingen aning om den fungerar tillsammans med solskyddsfaktor men däremot finns den med faktor också. Verkar som en smart approach att sola mindre. Jag har också blivit försiktigare med åren, mest för att spara på rynkorna :-)

    Puss och kram ni fina
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar