VivanDivan

VivanDivan

tisdag 14 juni 2011

Jag önskar….eller ska man hitta det positiva?

God morgon! Nu kommer ett sånt där jag-har-funderat-inlägg igen. Tänkte på det igår när såg en tjej med sånt där underbart supertjockt, jättelångt hår på stan och jag kom på mig själv att önska att jag också hade sånt hår. Hur mycket önskar man sig inte hela tiden?

- Jag önskar jag hade lååångt tjockt hår

- Jag önskar jag hade kvar mina magrutor

- Jag önskar jag hade långa naturliga naglar

- Jag önskar att jag inte hade den där bekymmersrynkan mellan ögonbrynen

- Jag önskar jag inte började få grå hårstrån

- Jag önskar jag hade Jennifer-Lopez-rumpa

- Jag önskar jag hade mindre näsa

- Jag önskar jag hade fylligare pussmun

med mera med mera. Men det har jag inte.

Jag har inte långt tjockt hår, mitt hår har för dålig kvalitet för att vara för långt. Jag har löst det med extensions och löshår.

Jag har inte magrutor för jag har fött två underbara barn som är värda en mjuk och go mage istället och jag spenderar hellre tid med dem än ligger på gymet och gör en miljard situps.

Jag har inte långa starka naglar. Mina skivar sig och går av. Så är det och vill jag får jag väl sätta på lösnaglar vid festligt tillfälle eller måla på ett snyggt lack.

Jag har en bekymmersrynka som vuxit fram genom att jag blivit äldre, visare och mognare.  Det ger karraktär och skulle jag bli alltför trött på den så får jag väl spruta in Botox

Jag blir äldre. Klart jag får gråa hår. Får stå ut med att färga varje månad.

Jag har inte Jennifer Lopez kurvor. Jag har en ruskigt platt rumpa men min man älskar den och det betyder ju mer

Jag har en stor näsa. En riktig kran men den är jag och jag skulle ju inte vara jag utan min näsa

Jag har smala läppar men ett glatt leende.

Tänk om man då istället skulle tänka: Vad har jag då? Vad är jag nöjd med på mig själv?

- Jag har raka och vita tänder.

- Jag har långa smala ben utan alltför mycket celluliter för min ålder

- Jag har blå glittrande ögon

- Jag har små gulliga fötter (enligt min man) :-)

- Jag har ämnesomsättning som gör att jag kan äta typ allt och ändå hålla mig smal

Ja ni ser, tänk om vi alla kunde försöka hitta de där fina sakerna som vi faktiskt är nöjda med på oss själv istället för allt som vi önskar vi hade…Och jag tror det här är något vi alla dras med. Hur vacker, smal, snygg man än är så är det säkert något man önskar var annorlunda. Tror inte Jennifer Lopez eller Tyra Banks eller Cindy Crawford eller Angelina Jolie för att nämna några megasnyggingar vaknar upp varje morgon och känner att jag är ju bara  helt perfekt….

Så nu ska jag varje morgon komma på en sak som jag gillar med mig själv eller på mig själv. Gör det DU med så ska du se att det finns sååå mycket och att man faktiskt då också känner sig gladare och mer positiv…

Slänger väl in en dagens också i allt svammel. Klänning Kling och skor Friis & Co.

P1120230P1120235P1120234P1120233P1120236P1120232P1120231P1120238

Ha nu en fin dag därute alla underbara människor

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

9 kommentarer:

  1. Haha! Jösses vad du är filosofisk och funderande såhär på morgonkvisten?
    men jag håller med dig i allt. Jag tror man får jobba lite på att gilla sig själv som man är och försöka hitta och uppskatta de grejorna som är bra extra mycket..
    Fast tjockt hår tänker jag fantisera om ett par år till..:-D
    kramar och ha en fin dag Vivvi!
    L

    SvaraRadera
  2. Det där med naglarna fixar du lätt med Nail Envy från OPI! Jag har använt det själv och är supernöjd. Naglar som skivar sig är nu ett minne blott!

    SvaraRadera
  3. Va fin du är snygging! Precis som du är!
    Jag håller dock med dig att man ständigt stirrar på det man inte har eller saknar och glömmer oftast bort det man faktiskt har som säkert andra önskar att de hade. Dessutom verkar du vara en underbar mamma, det bästa av allt om du frågar mig.
    KRAM fina du!!

    SvaraRadera
  4. Hej söta :) Jag avundas dig dina fantaaaastiska ben och din längd :) jag vill vara 10 cm längre men det är ju omöjligt så jag sträcker på mina 162 cm så gott det går!
    Kram

    SvaraRadera
  5. wow snygg som alltid :) du har så rätt så...man ska ta och gilla sig själv ta fram det man har och inte leta för mycket fel som man gör och jämför sig MED ALLA "snyggisar" iaf de man tycker FAST de har nog OXÅ MASSA BEKYMMER m m tänk att alltid bli jämförd MÅSTE hålla sig snygg bläää hihi..då är det bättre va lite lagom sådar som vi SVENSSONS !!

    KRAM ha en fin dag och fortsätt med ALLT positiv

    /Tina

    SvaraRadera
  6. Ha,ha och oj,oj Du är ju supersnygg och verkar dessutom väldigt rar, gullig. Dessutom har du en superklädsmak och jag har ännu aldrig sett dig ha ett par fula skor iofs bara det yttre men det är ju ändå du som väljer. Klänningen är underbar och skorna coola och om jag vore lite yngre hade jag också vågat ha såna på mig.
    Vi pratade just om detta igår på jobbet, både jag och min kollega gillade inte det vi har under hakan. Inte för att jag tycker hon har något där men så är det ju säkert att det som stör en själv är inget som andra lägger märke till.
    Ha en härlig dag.
    Kram Berit

    SvaraRadera
  7. Du är så fin som du är!!! Och gör rätt i att stirra på det du tycker om. Min lista på önskningar är också lång...
    Jag älskar dessutom ditt hår. Mitt hår går inte att förena i en kort frisyr eftersom det är så ostyrigt så behövs det massor med tyngd för att det inte ska helt galet ut. Och jisses, det kräver tid och pengar att underhålla detta hår...och en massa tålamod efter varje tvätt. Så du ser, jag hade heller önskat mig ditt hår!
    Ha en fin dag!
    Kramisar!

    SvaraRadera
  8. vilket bra inlägg! Och klart man ska vara stolt och glad över det man faktiskt har! Du har mycket att vara stolt och glad för, precis som du skriver :-) Bara så svårt att inse det på grå dagar. Har haft en sån idag - men ska rycka upp mig imorgon och börja dagen med att vara tacksam för det jag har!

    Kramar vackra!

    SvaraRadera
  9. Lingonberrie: Ja visst är jag lite djup ibland :-) Jag fantiserar också om tjockt och framförallt låååångt hår :-)

    Helena: Tack för tipset, måste jag testa. Mina är bedrövligt dåliga som de är nu

    Odd Molly-holic: Tack snälla! Vad gullig du är. Det bästa av allt är nog att man kan vara en bra mamma för sina små skatter och klart man försöker göra sitt bästa....:-)

    Frösötös: Jag är inte så mycket längre än dig faktiskt. 167 cm så det skiljer bare 5 cm. Höga klackar som jag ofta har gör susen för "snygga" spiror och man ser längre ut...:-)

    Tina: Tack fina! Tycker precis som du :-) Fin dag till dig också...

    Berit: Tack snälla, vilka fina komplimanger :-) Vad glad jag blir...Klart du vågar. Snygga skor har ingen ålder :-) En härlig dag önskar jag dig också.

    Lindiloo: Tack fina! Oj, mitt hår är bedrövligt egentligen. Måste dona rätt mycket med det för det är så ostyrigt. Självlockigt, risigt och bläää :-) Men kul att du gillar det i a f

    Oslotigern: Tackar! Ja, visst vore det skönt om man kunde det. Men ibland har man ju som du säger riktigt grå dagar. Har själv en sån idag för jag är sjuk...Hoppas din haft mer färg idag

    Kramar alla ni underbara
    /Vivvi

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar