VivanDivan

VivanDivan

torsdag 24 oktober 2013

Goodiebag och trista nyheter som fick mig lite låg…:-(

God morgon vänner! Idag sitter jag hemma och jobbar då jag ska dokumentera och speca igen och behöver vara lite ifred. Perfekt att man då har ett sånt jobb att man kan göra så. Så idag ska jag vara superproduktiv och spruta ur mig dokument :)

Men först har jag skickat iväg man och barn till skola och jobb och ska ta mig lite frukost nu. Kikar in här bara för att berätta två saker. En kul och en trist. Vi börjar med den roliga tycker jag :)´Igår var det tjejkväll på stan i pyttestan där jag bor. Massa erbjudanden, lite gott de bjöd på i butikerna och bara en massa tjejer (eller njae, det fanns manliga besökare också, bl a min pappa som var med mamma ner och så Felix som följde med mig). Hade tänkt åka med Emilia men det blev ombytta roller då hon inte var sugen och Felix ville vara med mamma. Så så fick det bli. Shoppade en sak till pangpris men kan inte visa den än för den ska regleras något…mmmm, gissa vad det kan vara? Well, well, de hade även en utlottning på Facebook där man kunde vinna en goodiebag och tänk, jag vann. Lite smått och gott var det i den. Inget märkvärdigt men glad blir man ju ändå. Och just precis igår var det extra behövligt att bli lite uppiggad. Och då kommer vi till den trista grejen. Läkaren ringde igår från Sabbatsberg och tydligen hade provsvaren kommit och jag hade så förhöjda värden på glutenprovet att han fann det osannolikt att jag INTE skulle ha glutenintolerans. Dock vill han komplettera med en tunntarmsbiopsi tror jag det var som görs genom gastrotopi. Usch, sån undersökning ska ju inte vara så skön sägs det och det kommer alltså bli en till sån där fasteomgång med laxermedel. Blä och fy vad vidrigt det var men det är ju lika bra att få det gjort. Dock sa han att med största sannolikhet har jag glutenintolerans tillsammans med den IBS som de redan konstaterat. Inget att gräva ner sig för egentligen och det går ju att leva med det också. Men just igår unnande jag mig att tycka synd om mig själv en smula och deppa lite. Tänkte bara på allt gott som jag inte kommer kunna äta längre. Pizza, mammas goda bröd, ja bröd överhuvudtaget som ju oftast inte är glutenfritt. Pasta, goda bakverk, kakor mm mm….Just igår kändes det bara negativt men det är väl en tröskel att komma över. Jag ska få komma till en dietist som hjälper mig att gå igenom vad jag kan äta och inte och det är ju bra. Vet inte alls vad det kommer innebära men samtidigt faller ju alla pusselbitar på plats nu varför jag gått och mått dåligt. Trötthet, orkeslöshet, huvudvärk, magontet….ja allt detta kan ju faktiskt vara resultatet av detta och kan jag bli av med det så är det ju värt att inte kunna äta vanlig pizza. Men jag ska försöka läsa på nu och till undersökningen ska jag tydligen äta som vanligt så att det inte blir missvisande på testet. Så jag får väl unna mig en pizza eller två tills dess då…

Just nu blir det ingen dagens men ni får en bild på goodiebagen….

goodiebag

…och ett tänkvärt citat som jag verkligen försöker anamma just nu…

988656_546159358753712_1082290952_n

Skrivet av författaren till “Att överlista Jante” som är så himla bra. Läs den vettja….(skrev om den här)

Puss & Kram

/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Här sitter jag och läser morgonbloggar. Vivvi, det är ett tråkigt besked förstås, men hav tröst! Du behöver inte alls skippa alla de där sakerna du räknar upp. Det finns så många sätt att fixa bröd, pizzabottnar, godsaker med andra mjöl som inte innehåller gluten. Vi är många som experimenterar med det som GI:are och LCHF:are fast vi kanske inte är glutenintoleranta. Finns massor av bra sajter på nätet som är duktiga och kreativa på alternativ, finns mängder av recept att testa. KRAM Milla

    SvaraRadera
  2. Håller med Milla här.. Det finns många alternativ för glutenintoleranta, du kommer märka det snart. Det finns glutenfritt pasta, bröd och pizza (åtminstone här i Finland) att köpa! Och självklart massor med recept om man vill baka själv. Har en man som nyss fått besked att han är allergisk mot vete och havre och det är nästan som att vara glutenintolerant. Dessutom är han också laktosintolerant.. Allt går och man vänjer sig! :) Du kommer lyckas du med! :) Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Du, det kommer att bli jättebra. Tänk att du kan bli av med dina besvär och piggare och gladare i stället. Undersökningen har jag gjort och det var ingen höjdare men det går väldigt fort och är snabbt över. Pizza går att laga med alternativ till mjöl, du kan tex äta majsmjöl, mandelmjöl och en massa andra grejor.
    Massa kramar och ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar