VivanDivan

VivanDivan

fredag 4 oktober 2013

Äppelmos i långa banor…

God morgon vänner! Häromdagen tog jag tag i det här med alla miljarder äpplen vi har ute i trädgården. På gränsen nu att bli dåliga så jag satt ute och rensade och skar innan jag tog med en stooor bytta in för äppelmosmaking. Felix var genast på och ville hjälpa till. Han älskar äppelmos och det går mycket här hemma både på pannkakor, till kött och till gröten. Så det är ju bra att få en liten laddning till vintern. Ska göra en omgång till i helgen om jag hinner. Brukar frysa så det håller ju länge.

bild

Först kokar jag äpplena mjuka med en tsk askorbinsyra per liter vatten ungefär. Askorbinsyran för att de ska behålla den ljusa färgen.

bild (2)

Många använder sig nog av assistenten men jag kör på en gammal hederlig vagga som jag lånat av mamma. Går smidigt tycker jag och kul för de små. Felix kör på som bara den medans jag sköter kokandet

bild (4)

Blev så mycket så vi behövde fler och större bunkar

bild (6)

Jag har i lite mer askorbinsyra i den färdiga mosen och sockrar bara lite lätt. Tycker inte om för mycket socker i utan jag vill att det ska vara lite syrligt och smaka äpple. Dessutom blir det ju nyttigare för tänderna :-)

bild (7)

Sen öser vi upp i aluminiumformar som sen åker in i frysen

bild (8)

Nu ville Emilia helt plötsligt vara med men det är inte så populärt hos Felix då han tycker att de är “hans” mos då han var med från början men lite får hon ösa i a f :)

bild (9)

Kul att ösa

bild (10)

Försiktigt försiktigt, inget får spillas

bild (11)

Samarbete…

bild (12)bild (13)

Äppelmos i långa banor. Härligt att ha hemma i frysen

bild (14)

Och den planerade middagen med kyckling fick på Felix önskan bytas mot havregrynsgröt och färsk äppelmos. Var inte så dumt det heller :-)

bild (15)

Puss & Kram

/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar