VivanDivan

VivanDivan

söndag 6 oktober 2013

Kattbad på morgonkvisten

God morgon vänner! Ni som bor på landet och har katt känner nog kanske igen er av det jag nu tänker berätta för er. Just nu håller bönderna på att gödsla ute på åkrarna här bredvid och det luktar rent ut sagt faaaan när man sticker näsan utanför dörren. Nästan så t o m katterna vänder i dörren när de är på väg ut. Men igår for de i a f ut och igår kväll vägrade båda att komma in. Händer ibland att de är ute hela natten även om det inte känns sådär jättekul och det händer inte alltför ofta. För det mesta kommer de båda springande när man ropar på kvällskvisten. Men så ibland tycker de väl att det är roligare att vara ute och göra det nu katter gör ute. En sån natt vad det inatt och ni kan ju tänka er hur de såg ut imorse när jag släppte in dem. Regnat och så har de garanterat varit ute på åkern för båda såg ut som två riktiga lerhögar. Och stank nåt så fruktansvärt…fy fasen alltså. Så det blev till att ta fram lilla baljan och stoppa ner dem för storrengöring.

Vi använder ett jättebra schampo och balsam som funkar både på hund och katt och doftar underbart gott.

P1270476P1270461P1270467P1270468P1270470P1270472P1270473P1270474P1270475

Stackrarna, nu kommer de ligga under varsin säng/soffa och tjura halva dagen tills de torkat och de kommer INTE få gå ut idag kan jag tala om. Nej, nu får de dofta gott ett par dagar här och så väntar vi tills den äckliga gödselstanken lagt sig ute :)

Puss & Kram

/Vivvi

3 kommentarer:

 1. Ibland förstår inte de små älsklingarna "for the better good"... :)

  SvaraRadera
 2. Haha stackars små, de ser inte ut att gilla duschen:) Nu doftar de gott i alla fall..
  kram

  SvaraRadera
 3. Jag är imponerad att du lyckas bada dina katter. Våra katter får fullständig panik när jag försöker (vilket behövs ibland).
  Det är också omöjligt att hålla dem inne för att torka. De är riktiga utekatter, ute större delen av dygnet. De gånger de har behövt stanna inne är en plåga för oss övriga då de skriker och lever om. Jag antar att det ligger i generna, vi har försökt träna sedan de var små men det hjälper inte, puh!
  /C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar