VivanDivan

VivanDivan

torsdag 25 april 2013

Oj, vilken diskussion det här blev då…

God morgon mina vänner! Hur har ni det? Solsken igen efter några dagars regnväder och nu känns det som vår igen. Jag satt igår kväll och läste era  kommentarer ang mitt läkarbesök och mottagandet där. Reflektioner över LCHF mm. Jag vet ju inte så mycket än vad det kan vara som är knas med mig så jag väntar ju på de första proverna som jag nog får svar på nästa vecka. Vi ska då också prata vidare om lösningar på problemen och då får vi se om de tar fler prover för bl a gluten mm. Vad gäller LCHF är jag väldigt okunnig på området och har väl inga egentliga tankar om det är bra eller inte. Jag har alltid levt efter filosofin att sund varierad kost utan massa konstigheter är det bästa. Och att dessutom ha en kosthållning som inte blir påtvingad eller jobbig. Att utesluta saker som man älskar skulle inte funka i längden för mig. Däremot nu känner jag att jag nog kommer testa att dra ner på kolhydraterna för en tid för att se om det kan hjälpa min mage och få mig att bli piggare och må bättre. Sen kanske jag kan hitta något mellanting som funkar för just mig. Jag tror att vilken diet man än tar sig an måste det funka för den enskilde individen. Som jag skrev, det får inte bli jobbigt eller påtvingat utan man måste känna sig nöjd. Mat är ju trots allt en njutning också och man måste få känna att man kan unna sig lite ibland….

Jag hann också fixa till min dator igår så nu har jag SD-kortläsaren ok igen och kan slänga ut en dagens. :-) Det blev jeans G-star, top AJ 117 Project, jacka Please, skor Airstep och halsband Unica.

DSC_0896 (2)DSC_0897 (2)DSC_0898 (2)DSC_0899 (2)DSC_0900 (2)DSC_0901 (2)DSC_0902 (2)

Sådär ja, nu kör vi torsdag då vänner. Snart fredag och helg igen :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

4 kommentarer:

  1. kör själv på samma koncept sund gott och nyttig kost mår man bäst av gillar inte alla dessa dieter och lchf med mycket fett hua mig min mage skulle det bli katasrof med !! har ju själv uteslutit kolhydraderna och wips en fungerande välmående mage fick man å javisst en bulle smörgås slinker ner...är man värd och GODIS yummie !!!
    Kram fin är du som alltid !!

    må gott
    / Tina

    SvaraRadera
  2. Snygg outfit!

    Jag kör ju LCHF men det passar ju inte för alla. Vanligaste missuppfattningen är dock att man vräker i sig fett. Inte helt sant. Hur som helst, jag tror att olika människor kan äta olika saker. För en del funkar tallriksmodellen bra, för andra inte. DEt gäller precis som du sa, att hitta sin modell och som man klarar av att hålla livet ut. Oavsett vad benämningen är på den.

    Ha en fin torsdag!

    kram

    SvaraRadera
  3. Jag har helt personligen inget emot att människor äter LCHF om dom mår bra av det. Det enda jag vände mig mot är att LCHF skulle va samma som glutenfri kost OCH att en svensk legitimerad läkare rekommenderar LCHF vilket inte är ok. Man får tycka vad man vill om LCHF men som läkare får man ändå inte rekommendera dieter som inte är tillräckligt undersökta.

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Missade den diskussionen men kan räkna ut vad den gick ut på =)

    Jag kan bara tala av egen erfarenhet av gastrit (magkatarr) sedan tonåren och att ha gjort alla tänkbara undersökningar som gastroskopi (kommer aldrig att göra om det kan jag lova) och alla möjliga saker uteslutna.
    Gått på daglig dos Losec då det begav sig med den.

    Det enda som faktiskt hjälpt har varit att utesluta så mycket kolhydrater som möjligt. Vilket är väldigt tydligt då jag blir kass så fort jag äter sånt som godis o dyl. Fett har däremot aldrig haft den effekten på min mage.

    Sen håller jag väl med om att man ska utesluta en sak i taget för att kunna veta.
    Tror inte det är förbjudet att rekommendera LCHF längre, även inom det går det framåt.

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar