VivanDivan

VivanDivan

söndag 11 november 2012

Lussebullar och en sten som lossnat…

Halloj vänner! Idag har vi haft en rätt långsam dag. Jag har haft gräslig huvudvärk. Har nog varit spänd hela dagen för att jag skulle få feedback från min handledare på kursen ikväll och varit lite nervös. Men fick precis ett mail av henne och det stod “Bra, jobbat! Jag har inte så mycket alls att anmärka på…” Ett par småsaker som jag missat men annars tyckte hon alltså att det var bra. Shit vad lättad jag är just nu för jag tyckte själv att jag inte riktigt fick ihop det men som vanligt kanske jag varit för ambitiös….

Men vi har varit riktigt köks-aktiva här idag i a f. Bakat lussebullar i mängder. Gjorde dubbel sats så nu har vi väl en sisådär 100 bullar i frysen minus kanske de vi har moffat i oss här ikväll :)

P1240909

Degvätskan måste ju vara exakt 37 grader. Det förstår ni barn känner man bäst genom att blunda och stoppa ner fingret i vätskan. Känner man inte skillnaden när man når ytan är det precis lagom

P1240911

Jag har en assistent (eller egentligen två) men det är ju mycket roligare att dega med slevar och händerna…

P1240912

Har alltid riktigt smör och kesella i mina lussebullar.

P1240914

Emilia degar den stoooora degen

P1240915

Men sen tröttnade hon rätt fort och spelade piano på elementet istället…de andra två trappade också av efter ett tag så jag fick göra det mesta…

P1240916

Tror Felix har svettats bort feber idag för han har gått omkring halvnaken hela dagen och verkar nu helt frisk. Febern som bortblåst och bara lite snuvig nu…

P1240917

När det var dags att dekorera bullarna kom Emilia tillbaka. Gott med russin ju…

P1240918

…mååååånga russin….den som har på flest vinner…

P1240919

…lika bra att knåda in några i degen också…

P1240921

…sådär ja, vilken fin gömma…men den får hon nog äta själv snuttan :)

P1240922

Färdiga plåtar överallt. Rivjärnet har vi använt för att riva över mandelmassa i degen. Brukar kavla ut degen och riva över mandelmassa. Sen rullar jag ihop den och skär upp lämpliga bitar som vi gör lussebullarna av precis som vanligt.

P1240927

Många plåtar blev det och nåt som jag också tycker är extra gott är att ha pärlsocker på dem. Så inte helt vanliga bullar blev det men oj sååå goda :)

P1240928

Nu har vi ätit en jättegod köttfärslimpa speciale men receptet på den får ni imorgon…

Ha en fin söndagskväll vänner så kör vi ny vecka imorgon. Kurs för mig ons-tor i Sigtuna och en faslig massa att göra på jobbet men efter den här myshelgen är jag laddad till tusen

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

5 kommentarer:

  1. Mums med lussekatter, jag få ta mig i kragen o baka o göra mina killar lyckliga. Ha fortsatt härlig söndag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Vad skönt med ditt kursarbete. Grattis! Och underbara bilder från ert bak. Kram!

    SvaraRadera
  3. Det ser jättegott ut. Roligt att du fick bra feedback på kursen också.
    kram

    SvaraRadera
  4. Skönt med feedback, men du... man behöver inte alltid vara superduktig, det räcker att vara duktig.
    Oj vad lussebullar! Degen som blir med saffran är så härlig att dona med. Jag har slutat göra lussekatter dock, fick alltid kasta det mesta till midsommar ;=)
    kram Milla

    SvaraRadera
  5. Skönt att det har gått bra på kursen och du - jag gråter nästan lite när jag ser bullberget. Vill ha!!!!!!!!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar