VivanDivan

VivanDivan

tisdag 6 november 2012

Min son är rädd…

God morgon mina vänner! Igår var det verkligen världsrekord i dåligt programutbud på TV. Fanns verkligen ingenting jag ville se så jag låg och läste istället tills jag somnade. Rätt skönt faktiskt att läsa. Förr läste jag jättemycket men har de senaste åren inte riktigt orkat. Är för trött på kvällarna så det blir så lite läst varje dag och då känns det “ovärt” liksom….Men nu har jag fått ett ryck igen. Förrutom pluggböckerna som måste harvas igenom håller jag nu på med Lars Keplers Eldvittnet och har ett kapitel kvar ungefär. Väldigt spännande bok som jag kan rekommendera…

Sen vi flyttade in har Felix blivit sååå ängslig och rädd för allt. Det har nu gått så långt att han inte kan vara på en våning själv och inte ens vågar gå på toaletten själv. Spelar ingen roll om det är ljust eller mörkt. Han pratar mycket om spöken och mörker och kommer in till oss varenda natt. Han somnar inte heller själv i sin säng utan antingen får man ligga hos honom tills han somnar eller som han helst vill somnar han i vår säng. Jag lider verkligen med honom och försöker stötta och förklara att det inte finns något farligt men det är så svårt. Förstår ju att det är en fas men jag har själv aldrig varit mörkrädd eller så så jag har svårt att sätta mig in i hur han har det. Är det nån som har mörkrädda barn och har ni några tips hur man underlättar för dem? Lampor har vi tända dygnet runt i de rum han behöver passera på natten om han ska på toa eller in till oss så han slipper känna sig obekväm. Jag försöker också styra in filmvalet på filmer som inte är otäcka och böcker som är roliga istället för spännande. Vet inte om det är rätt taktik för samtidigt som han är rädd är han väldigt fascinerad av spöken och farliga djur t ex och vill gärna höra såna sagor. Nej usch det är inte lätt det här…

Dagens idag blev klänning Odd Molly Ceremony s/s dress i dark indigo strlk 1, kofta Odd Molly Jumble knit cardigan i vintage brown och stövlar Fiorentini Baker.

P1240852P1240845P1240849P1240846P1240851P1240850P1240848

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

6 kommentarer:

 1. Usch vad jobbigt särskilt för Felix så klart. Hoppas det går över lite snabbt för det är ju slitsamt både för er och honom.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Min dotter hade en period när hon var väldigt mörkrädd. Har själv varit det och vet hur det känns. Det får ta den tid det tar och till slut lär de sig hantera rädslan även om de fortfarande är rädda. Jag tycker ni hanterar det på ett bra sätt..

  Superfin stass!
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Tror det går i perioder för alla barn att vara mörkrädda! Det går nog över med lite pepp och att tala och inleda om roligare saker! Men gaa vilken snygg outfit idag!
  kram Helena

  SvaraRadera
 4. Stackarn! Känner igen problematiken lite. Min son är lite likadan. Vill inte gärna gå upp själv på sitt rum osv. Konstigt nog har han inga problem med att sova där. Förhoppningsvis är det bara liet oro med flytt och allt som spökar hos Felix......Kram

  SvaraRadera
 5. Här har vi också haft perioder då barnen inte velat gått upp på övervåningen själva. Nu är det länge sedan det hände, så jag tror att allt vi pratat om detta och vad de är rädda för har hjälpt.
  Hoppas det ordnar sig, det är inte kul medan det står på.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det är nog ganska vanligt att barn känner så där. Speciellt eftersom ni har flyttat till nytt hus. Min ena dotter ville inte helle gå upp på övervåningen själv under många år. Om hon var tvungen att hämta något så sprang hon allt hon kunde för att fort komma ner igen. Men det gick över och det kommer det göra för er också, ge det lite tid bara.
  Kram C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar