VivanDivan

VivanDivan

torsdag 28 juni 2012

Traderaffär som ger magvärk och Pernilla Wahlgren

Usch, jag är inte så duktig på att sälja av plagg jag inte använder men ibland gör jag en liten räd och lägger ut lite här i bloggen eller på Tradera. Jag är alltid supernervös ända tills allt är klart med affären och att köparen är nöjd och nu har jag råkat ut för det där som bara inte ska hända. Köparen hävdar att hon inte fått klänningen hon köpte av mig som jag skickade i onsdags (tror den gick iväg på torsdagen då jag var rätt sen på onsdagen). När ska man börja bli orolig? Och vem bär ansvaret om den skulle komma bort i posten. Skickade förstås inte rek eftersom hon inte begärde det. Buhuhuhu vad ruttet det känns…Drog mig jättelänge för om jag skulle sälja klänningen från Acne men till slut gjorde jag det och fick ändå 900 ca för den och så händer det här. Det som talar för att den kanske kommer till rätta är att hon tydligen bor på en temporär adress över sommaren så brevbäraren kanske inte kände igen namnet på paketet mot adressen. Då kan det ju kanske ligga på posten och hon kan kolla med dem. Men jag lär ju åka på ett fett negativt omdöme om den inte kommer fram. Skulle ni betala tillbaka pengarna om något ni sålt kommit bort? Känns ju inte som det borde vara mitt ansvar egentligen. Jag kan ju för det första inte veta att hon verkligen inte fått klänningen och vill ha pengarna också (oärliga köpare lär ju också finnas då det finns oärliga säljare). Dessutom kan det ju faktiskt hända att posten har förseningar. Bortkomna paket måste ju ändå vara väääldigt ovanligt men att det inte ska komma fram alls känns väl som väldigt liten risk? Eller? Berätta, har ni varit med om liknande? Vad hände?

En dagens kan ni få i a f för det går ju inte att gräva ner sig i det här, nähäpp, det går inte alls det :) Så därför piggar jag upp mig med en färgklick av stora mått. Hade nån sagt till mig för ett par år sedan att jag skulle bära en mintgrön sockersöt klänning designad av Pernilla Wahlgren skulle jag garvat häcken av mig men jag gillar den verkligen. Superskönt luftigt material och jag blir superglad av den mintgröna färgen faktiskt. Till har jag jeansleggins från Pieces och skor Diesel. Egentligen gör den sig nog bäst med bara ben men tyckte den var lite kort för att ha så på jobbet….

P1230598P1230599P1230600P1230603P1230605P1230606P1230607P1230608

 

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

18 kommentarer:

  1. Använd Postens Skicka Lätt, kostar som vanligt brev men är spårbart! Ett av mina Traderapaket kom på avvägar för er tag sen, men i och med att jag kunde ge köparen spårningsid kunde vi båda följa paketet och det kom fram efter ca en vecka.

    SvaraRadera
  2. Usch så jobbigt. Jag erbjuder alltid rek i mitt vinnarmejl och om de inte tar det så tar inte jag ansvar för att det ska komma fram så i princip tycker jag inte att du ska betala tillbaka. Och förra veckan var det ju midsommar och över sådana helger är Posten långsam så du behöver nog inte oroa dig än tror jag. Om du bara skrivit avsändare på paketet bör det returneras efter två veckor till dig dessutom om det inte kan levereras. Hoppas det ordnar sig. Jag väntar själv på ett paket från Danmark som postades i tisdags förra veckan och börjar så smått bli orolig, men det är från en butik. Kram

    SvaraRadera
  3. Åhhhh wow vad du är snygg men som alltid !! Du tuffar ju till klänningen så den inte är så sockersött som du skrev igår coolt med att blanda ihop de olika märkena ger personlighet till kläderna det lilla xtra :)!!! Sin egna personliga stil som vi alla vill ha !!!
    Har skrivit i min info på tradera om de ej vill ha rekommenderat så står jag ej för postens slarv bortkomna paket mitt ansvar lämnar jag när det är postat!! Nu finns ju postens "skicka lätt" rekommenderas !! Men du ska ej betala nåt tillbaka köper man en sån dyr klänning får man tänka lite själv oxå som köpare!!! Har haft tur att paketen kommit fram dagen efter så skönt känner man lugnet !! Hoppas det löser sig på bästa sätt !!
    Kram till dig

    SvaraRadera
  4. Jag sitter i samma sits med ca 4 plagg som ännu inte kommit fram från min senaste bloppis och där har jag kollat upp att posten varit kraftigt försenad (dessutom var det strul med upphämtningen den dagen jag lämnade in pakten på jobbet....dubbel otur. Man får ge det minst 10 dagar att komma fram och jag tycker inte du ska betala tillbaka hela beloppet om det inte dyker upp. Tycker att om du vill visa Goodwill kan betala tillbaka max 50% (dela på risken så att säga). Hoppas den kommer fram.
    KRAM!!

    SvaraRadera
  5. Tråkigt det där med Tradera. Jag har sålt mycket på Tradera den sista tiden och jag skickar alltid spårbart, då har man i alla fall ett kvitto. Min man och jag pratade om Tradera här om dagen och kom fram till att de som är oseriösa oftast använder en annan adress eller att en annan person ska hämta paketet. Visst, man ska inte döma alla som oseriösa men de finns. Hoppas att det löser sig. //Susanne

    SvaraRadera
  6. Hej fina du!
    Som en tidigare skrivit här så skickar även jag alltid med Postens tjänst skicka lätt då paketet blir spårbart och då jag som säljare får ett mail då köparen hämtat ut sitt paket (tycker jag är bra då köparen sedan inte kan hävda att hon inte fått något paket). Billig tjänst dessutom. Men det är ju ett tips för framtiden så att säga. Vad det gäller denna klänning så tycker inte jag att du ska återbetala något. För det första kan du ju inte veta om hon fått paketet eller inte. Sedan är det inte ditt ansvar som säljare att ansvara för paketet efter att du lämnat in det, vill köparen vara säker får de ju säga till om REK. Sen vet man ju inte om det kanske är på väg, har själv inte fått ett inrikes brev som postades förra torsdagen och då min mamma är avsändare så kan jag vara säker på att det är skickat. Kontaktade Posten igår och fick veta att de har kraftiga förseningar just nu.
    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  7. Jag lider verkligen med dig,så tråkigt när det gäller mycket pengar.Du kan ju inte spåra det nu, men vänta lite till och betala inte tillbaka pengarna nu. Själv har jag fått hem en klänning från Tradera som var lagad och trasig på flera ställen. Hade frågat säljaren om allt var korrekt och det svarade hon att det var. Vart så ledsen när jag betalade över 700 kr och det var sliten, trasig och lagad. Hon hotade mig att om jag lägger neg omdöme så kommer hon att lägga det sista omdömet på mig.Oärlig tjej. Vad gör man då,inte roligt med falska människor. Så fin du var i denna klänning, färgen var ju sagolik. Ha en bra dag.

    Många varma hälsningar Catrine

    SvaraRadera
  8. Åhh trist. Hoppas det löser sig!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag skickar alltid med Schenker just för att jag får kvitto på att paketet är inlämnat och för att slippa sånthär. Det är ju smått omöjligt att bevisa att man skickat och lika omöjligt för köparen att bevisa att hon inte fått.
    Hoppas att det löser sig!

    SvaraRadera
  10. Det är absolut upp till köparen att välja spårbar frakt och betala för det. Man kan inte vara snål och sen skylla på säljaren när det går dåligt. Som köpare chansar jag med vanlig post och det har alltid gått bra, nästan... En klänning verkar inte ha kommit fram till säljaren, men jag har förklarat att jag skickade direkt. Sen har jag inte hört något. Tråkigt för mig med, men det var hennes ansvar, särskilt eftersom hon ville ha den till sin dotters skolavslutning... Nu väntar JAG på ett par OM-byxor och har väntat i två veckor imorgon. Har fått ett hafsigt mail från säljaren att hon varit på "jopp-resa" (gissar att hon menar jobb) men skulle skicka dagen efter mailet. Det var för en vecka sedan och nu svarar hon inte på mina mail. Jag valde vanlig frakt och har inte förlorat mer än ca 200 kr så det var jag beredd på, men att hon inte svara på mail är åt skogen. Konstigt nog har hon en massa bra omdömen som registrerats senaste två veckorna... Får inte ihop det!

    Är din köpare medveten om att hon chansade med frakten och att det inte var ditt ansvar om det inte kom fram?!

    Kram!

    SvaraRadera
  11. Enligt köplagen har du inget ansvar. De första och andra meningarna följer av KöpL 7 § 2 st, 12 och 13 §§:

    "Om varan i annat fall skall transporteras till köparen och annat inte följer av en leveransklausul eller av avtalet i övrigt, sker avlämnandet när varan överlämnas till den transportör som har åtagit sig transporten från avsändningsorten.
    [...]
    Bär köparen risken för varan, är han skyldig att betala varan även om den har förstörts, kommit bort, försämrats eller minskat genom en händelse som inte beror på säljaren.
    [...]
    Risken går över på köparen, när varan avlämnas."

    SvaraRadera
  12. Åh, hoppas att det ordnar sig..:(
    Många kramar!

    SvaraRadera
  13. Jag brukar skriva i auktionsbeskrivningen "Jag ansvarar inte för postens slarv". Då behöver det inte bli något tjafs. Jag tycker det är köparens ansvar att välja ex REK eller annat där man har ett bevis på att paketet skickats och kan efterlysa.

    Hoppas paketet kommer fram:-)

    SvaraRadera
  14. Hej, du har inget ansvar om hon inte vill ha rek. Men sen är det samvetet som mår dåligt- du kan ju kompromissa med halva summan tillbaka om den inte kommer fram.Klänningen vet jag inte var jag ska säga om, så blir det osagt MvhLena

    SvaraRadera
  15. Jag håller tummen för att det ordnar sig. Själv har jag börjat använda skicka lätt. Då har jag kvitto, spårningsnummer samt att jag får mail när mottager hämtat ut paketet. Då kan det inte bli fuffens i alla fall. Alla 4 paket jag skickat denna veckan med skicka lätt har kommit fram dagen efter.
    Kram

    SvaraRadera
  16. Du har fått så många bra svar så jag hoppas bara att det löser sig (att paketet kommer fram)! Kram och lycka till!

    SvaraRadera
  17. Postens slarv?? Tror jag då inte, de slarvar aldrig bort räkningar eller annat. Jag tror att det är individen det hänger på till 99,9 %.

    Hoppas att det löser sig!

    SvaraRadera
  18. Hej, så fin du är i klänningen. Jag upplevde en gång samma fast sålde på Blocket. Köparen hävdade att hon inte fick klänningen:( Kändes inte alls bra men jag SKICKDE den i hon valde vanligt brev... Enda kvitto som jag hade var för frimärken. Hon visste precis när jag skickade klämningen o hur mycket betalade jag. Inte roligt alls men samtidigt hur kam jag veta att hon inte fick paket? Jag hade rent samvete . Ang Tradera... Fick blus o den var med fel ... Säljaren nämnde inget alls...Jag ville faktiskt backa ur även om jag hade vunnit - hon hotat mig, skickade blusen innan jag betalade o ... som sagt blusen är som den skulle:( Hade nog sjätte sinne men ändå jag förlorade men orkar inte, bara att lämna blusen till sömmerska o fixa den. Vivan, betala inget till köpare!!! Kram, Magdalena

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar