VivanDivan

VivanDivan

måndag 18 juni 2012

Aj aj aj min stackars arm och vargfunderingar

Halloj vänner! Hann inte blogga imorse för vi var lite sega att komma upp. Måndag ni vet :)

Jag har nog skrivit nån gång att jag haft lite ont i nacken och senaste veckan har det blivit mycket sämre. Antar att det också är därför jag har kronisk huvudvärk precis hela tiden. Det värsta är att det nu också liksom gått ner i axeln och liksom ovanför bröstet eller hur man ska beskriva. Jag skulle lyfta Felix imorse då han skulle hänga upp sin lilla fågel de har med namn på för att visa att de är på förskolan och armen orkade inte lyfta honom. Klarade dessutom knappt av att öppna stora porten på jobbet. Helskumt. En av dagisförknarna sa direkt att jag måste fått nån inflammation. Men det går ju inte. Att bota en inflammation gör man ju genom vila och hur lätt är det att vila högerarmen? Omöjligt ju….Nån som har nåt snabbt husmorstips vad man kan göra. Voltaren kanske? Eller kan en läkare göra nåt?

Dagens idag blev i a f klänning Odd Molly Poetry Dress strlk 0, jeansleggins Pieces och skor gamla som gatan från Scorett.

P1230508P1230510P1230511P1230513P1230512

Nehej, nu ska jag gå och värma min matlåda. Hungrig som en varg är jag…usch vad bisarrt det kändes att skriva det efter helgens olycka i Kolmården. Det uttrycket kommer för mig att från och med nu bytas ut till hungrig som en björn eller nåt. Fruktansvärd händelse och barnen hörde också nyheten på TV igår och är nu fundersamma inför sommarens besök dit. Hemskt ledsamt och tragiskt är det och jag hoppas detta inträffade spär på folks rädsla för vargen i det vilda och att vargmotståndarna får vatten på sin kvarn för att utrota den redan drabbade vargstammen. Vi har varg i krokarna men jag har ALDRIG varit rädd och kommer inte bli det heller. De har ju också rätt att leva som vilka djur som helst och har sin plats i näringskedjan. Det måste ju vara upp till tamdjurägare att skydda sina djur bättre då tycker jag om de inte gillar’t…Hur tänker ni? Har ni blivit mer rädda för vargar efter helgen? Tycker ni de ska få finnas i vilt tillstånd nära oss?

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

11 kommentarer:

  1. Hej Vivvi!
    Har själv samma problem då och då, hjälper för mig att tänka förebyggande, dvs försöka träna pilates som är bra för rygg, nacke och axlar, samt att gå till massör då och då för att lösa upp spänningar. Kolla att du sitter bra när du jobbar vid datorn - jätteviktigt annars spänner man nacke och axlar. Försöka att inte stressa! Massagen har jag märkt är jätteviktig, hoppar jag över den en längre tid blir det en riktig låsning. Jag kan även få ont hela höger arm och problem att lyfta den...som du beskriver.
    Hoppas det ordnar sig!
    Anna

    SvaraRadera
  2. Snygga du! Älskar den tunikan;)
    Släpp vargarna fria tycker jag och låt dem vara i fred i de djupa skogarna där de hör hemma, inte inhägnade.

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  3. Sen vi fick en varg väldigt nära uppe i stugan i Jämtland (han praktiskt taget jagade in oss i huset) så vet jag inte riktigt vad jag tycker.... men jag har nog aldrig haft sån hjärtklappning i hela mitt liv!
    Bästa Vivvi, du måste ta värken på allvar! Du kan få ont hur länge som helst annars, det är inte roligt alls om man måste bli sjukskriven till slut. Gå till doktorn främst, i och för sig kommer de ofta hänvisa till värktabletter osv men komma till en sjukgymnast är också väldigt bra. Har inte ni företagshälsovård? Jag hade galet ont i axel, arm och nacke för en 1½ år sen. Fick antiinflammatoriska tabletter av doktorn hos Previa och sedan ett häfte med övningar att göra flera ggr varje dag. Vi med våra yrken vid datorer hela dagarna måste tänka på hur vi sitter, hur vi jobbar och även på fritiden. Musklerna blir ofta alldeles för korta "åt ena hållet" och drar ihop sig och skapar värk. Så styrketräning, mycket pauser, massage då och då för att lätta upp knutor mm är a och o. Men snälla Vivvi ignorera det inte för det kan skapa en massa elände med att vänta för länge. KRAM Milla

    SvaraRadera
  4. Ajaj! Ja voltaren eller något annat antiinflmmatoriskt Och vila /(det kommer du inte undan) i kombinationen med mjuka rörelser av något slag för att mjuka upp det utan att anstränga muskelfästena som det oftast är. Har ofta muskelinflammationer och själv kan jag inte äta Voltaren/Ipren och dyl pga magen.. Så då är det bara att härda ut och tasmärtstillande. Jag får oftast i benet och kan knappt gå då, cykla funkar bättre eftersom det är mjukare rörelser. Hoppas det går över snabbt!

    Supersnygg är du iaf :) Kram

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också man ska låta dem vara i fred MEN om de börjar ha ihjäl boskap, får, hönor o allt man hört talas om så tycker jag att man ska hålla dem borta och skjuta dem som orsakar "problem".
    kram!

    SvaraRadera
  6. Ajajaj.. ja det där kan vara så lätt att hamna i en ond cirkel... hoppas du kommer ur det så det inte blir något kroniskt.

    MEGAKRAMAS (när jag ändå är här liksom)
    <3

    SvaraRadera
  7. Fin du är som vanligt!! Ang dinaxel och nacke och arm, så är det troligtvis en inflammation. Man kan ta en kur med antiinflamatoriska läkemedel som voltaren (dikofenak är samma)under en vecka till att börja med, men du behöver nog komma iväg och bli masserad också, så du får det uppmjukat sedan är det vila som gäller!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  8. Blir inte ett dugg mer rädd för den vilda vargen pga detta. Följde en ganska hätsk FB-debatt i går och man blir alldeles rådlös över det massiva hat som många jägare har mot varg. Kollar man statistiken så är vildsvinen farligare för både oss och jakthundarna. Och vildsvin vill dom ha.......Märkligt!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag håller med ovanstående ang värken. Den blir lätt kronisk om man inte gör något åt den. Min värk började som "musarm" och spreds sig. Nu har jag inflammation i muskelfästen och senfästen i axeln, antiinflammatoriskt hjälper inte och jag har varit tvungen att få flera kortison sprutor, De hjälper ett tag, sedan är det kört igen, helt hopplöst. Ond cirkel. Detta är den stora nackdelen med dagens typ av arbete vid datorn.
    /C

    SvaraRadera
  10. Usch stackare dig. Sitter du mycket med laptop i knäet på kvällarna? Det är en riktig bov det för mig annars. Fick lära mig att huvet väger 5 kg normalt sett i belastning på kotorna men lutar man det lite lite framåt nedåt ökar det till 40 kgs belastning. Och lutar men ännu mer så....ja...jag fick lite att tänka på där.
    Så muskler och senor får jobba hårt för att hålla emot.

    Hoppas det blir bra snart igen.
    kramar!

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Låter jobbigt med värken. Sjukgymnat/ortoped?!
    Tycker att vargarna ska få ha sitt liv i det fria.
    Kram!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar